Zgjidhet çështja e banimit për të gjithë pjesëtarët e Armatsë, ata që jetojnë në apartamente nga fondi i ish -JNA tani mund t’i blejnë ato dhe të pajisen me banesë

Me miratimin e Ligjit për Shitjen e Apartamenteve nga Fondi Ish JNA dhe formimin e Komisionit në Ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve, plotësohen kushtet për familjet e pjesëtarëve të Armatës që jetojnë në apartamente nga ish Fondi i APJ -së, pas tre dekada pasigurie, për të blerë përfundimisht këto apartamente dhe për të qenë “në banesat e tyre”.

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska informoi për këtë në konferencën e sotme për shtyp së bashku me ministrin e Transportit dhe Lidhjeve, Blagoj Boçvarski.

„Kjo është një nga temat e hapura nga Shtabi i Përgjithshëm dhe shumë pjesëtarë të Armatës që punojnë në Ministrinë e Mbrojtjes që nga viti 2018. Në atë takim pashë që punonjësit tanë aktualë në Ministri dhe disa ish -pensionistë tashmë ishin lodhur nga premtimet e paplotësuara se kjo çështje do të zgjidhej. Një periudhë atyre iu premtua se do të ishin në gjendje të blinin apartamentet, një periudhë atyre iu premtua se do të merrnin një apartament brenda të ashtuquajturit projekt, “ARM – shtëpia ime e vërtetë”, por vitet kanë kaluar dhe kjo çështje nuk është zgjidhur kurrë. Nga ai moment filluam të komunikojmë vërtet me të gjitha institucionet që thirren, ndërsa bashkëpunuam edhe me Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. ” Vërtetë kemi vepruar sipas të gjitha rregullave dhe kemi ecur edhe në rrugën më të vështirë sepse konsideruam se duhej të ishim të vendosur për të zgjidhur problemin dhe për shkak të kësaj vendosmërie më në fund arritëm ta zgjidhim problemin,” tha ministrja Shekerinska.

Shekerinska tha se si pjesëtarët e tjerë të Armatës që marrin kompensim banimi prej mbi 8,000 denarë në muaj, tani edhe personat që përdorin këtë lloj strehimi do të jenë të siguruar dhe të sigurtë. Ministrja u bëri thirrje të gjithë përdoruesve të apartamenteve të këtilla që të paraqesin një kërkesë në Komision jo më vonë se 15 janar të vitit të ardhshëm.

„Konferenca e sotme për shtyp është për t’ju bërë thirrje të gjithë oficerëve, ushtarëve, të gjithë personave nga Ministria dhe Armata që kanë marrë më parë apartamente të tilla nga fondi i strehimit të ish -JNA -së që t’i paraqesin një kërkesë për blerje apartamentesh Komisionit që tashmë është krijuar, ta bëjnë këtë brenda 6 muajve nga miratimi i Ligjit, që do të thotë deri më 15 janar, dhe për të zgjidhur një problem që padyshim për shumë udhëheqje të mëparshme dhe shumë qeveri të mëparshme dukej vetëm i pazgjidhshëm, ishte i zgjidhshëm, mund të ishte zgjidhur, por u vonua vazhdimisht. Mbrojtja ka ndryshuar vërtet, Armata ka ndryshuar vërtet dhe ka ndryshuar për mirë. Kujdesi për të gjithë punonjësit tanë të tanishëm dhe në pension që nuk i kemi harruar në këtë ligj, është me të vërtetë përparësia jonë kryesore. “Ju nuk mund të prisni që njerëzit që janë në Armatë ose në mbrojtje të jenë këtu kur vendi është në krizë, kur ata duhet ta mbrojnë atë, dhe ndërkohë të harroni nevojat e tyre,” tha ministrja Shekerinska.

Ministri Boçvarski shpjegoi procesin e paraqitjes së Kërkesës dhe cilat dokumente nevojiten gjatë aplikimit dhe shtoi se Ministria e Transportit dhe Lidhjeve ka treguar një përkushtim të fortë për t’u kujdesur për të gjithë qytetarët.

„Ne kujdesemi në mënyrë të barabartë për të gjithë qytetarët dhe të gjitha kategoritë e qytetarëve në vendin tonë. “Ne tregojmë se të gjithë janë të rëndësishëm, i dëgjojmë problemet dhe se gjejmë zgjidhje me bashkëpunim të fortë institucional me qëllim që edhe një problem tjetër që kishin disa nga qytetarët tanë duhej të kapërcehej dhe zgjidhej,” tha ministri Bochvarski.

Nënkolonel Toni Janevski, përdorues i njërit prej këtyre apartamenteve në emër të të gjithë përdoruesve të apartamenteve të prekur nga ish fondi i JNA falënderoi ministren për angazhimin dhe vendosmërinë e saj personale për të kapërcyer këtë problem, si dhe falënderim për të gjitha institucionet e tjera të përfshira në zhvillimin dhe miratimin e këtij ligji jashtëzakonisht të rëndësishëm.

„Megjithëse jemi optimistë si pjesëtarë të Armatës, me kalimin e viteve e kemi humbur ngadalë optimizmin se ky problem do të zgjidhet. “Përmes bashkëpunimit dhe koordinimit ndërinstitucional, ne arritëm të arrijmë në zgjidhjet ligjore që kemi para nesh, gjë që më jep të drejtën të them se secili individ, secili prej nesh është njësoj i rëndësishëm për Ministrinë e Mbrojtjes dhe Armatën,” tha nënkolonel Janevski.

Други вести
Skip to content