Takimi Shekerinska-Tonin: Programi “Berova” fillon me trajnimin e 40 zjarrfikësve maqedonas në Slloveni

Ministrja Radmila Shekerinska sot pati një takim bilateral me homologun e saj slloven, Matej Tonin, në kuadër të takimit SEDM.
Në takim u ra dakord që programi i ashtuquajtur “Berova”, i iniciuar nga ministri dhe emërtuar sipas zonës më të prekur nga zjarret, të fillojë me trajnimin e 40 zjarrfikësve në Slloveni, të cilët do të pajisen me mjete zjarrfikëse. Trajnimi do të zhvillohej në faza dhe do të vazhdojë edhe në vitet në vijim.

Duke falënderuar për idetë e pranuara për bashkëpunim në menaxhimin e krizave, ministrja theksoi rëndësinë e bashkëpunimit rajonal. “Pjesëmarrja juaj në takimin e sotëm, përveç se është e rëndësishme për rajonin, ka edhe një komponent evropian sepse Sllovenia është një vend që kryeson me Këshillin e BE-së. “Projektet e përbashkëta në të cilat punojmë, siç është programi i Berovës, janë shumë më të rëndësishme sepse ato janë një demonstrim praktik i bashkëpunimit dhe jo vetëm nënshkrimi i dokumenteve,” tha Shekerinska.

Ministri Tonin theksoi se bashkëpunimi strategjik do të nënkuptojë mbështetje eksperte për të cilën pala maqedonase duhet të theksojë nevojat. “Ju keni mbështetjen tonë të plotë tani dhe në të ardhmen si për forcimin e menaxhimit të krizave ashtu edhe për aspiratat evropiane.” “Ju gjithmonë mund të mbështeteni në mbështetjen tonë,” tha Tonin.
Në takim u bisedua për marrëveshjen e bashkëpunimit strategjik që është në përfundim, pjesëmarrjen e Maqedonisë së Veriut në kontingjentin slloven në praninë e shtuar të NATO-s në Letoni, si dhe çështje të tjera nga bashkëpunimi mbrojtës i të dy vendeve.

Други вести
Skip to content