Shekerinska vizitore nderi e Gardës Kombëtare të Vermontit: Shqyrtohen mundësitë për trajnimin e stafit tonë të Mbrojtjes Civile dhe Shpëtimit


„Jemi plotësisht të bindur për përfitimin që kanë Armata jonë dhe Garda Kombëtare e Vermontit nga bashkëpunimi jashtëzakonisht intensive i ndërsjellë. “Pas zbatimit të suksesshëm të një numri të stërvitjeve të përbashkëta, ne mezi presim të mirëpresim pjesëtarët e Gardës Kombëtare të Vermontit në stërvitjen e ardhshme “Reagim i Shpejtë 22”, e cila fokusohet në njësitë zbarkuese të forcave ajrore,” tha ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska gjatë vizitës në Bazën Ajrore të Gardës Kombëtare të Vermontit.

Në bazë, ministrja Shekerinska u informua mbi kapacitetet e njësive dhe Qendrës së Përbashkët të Operacioneve, duke riafirmuar angazhimin e tyre të ndërsjellë për të vazhduar bashkëpunimin e frytshëm afatgjatë të mbrojtjes midis Maqedonisë së Veriut dhe Vermontit.

Në kontekstin e zhvillimeve të fundit me zjarret në vendin tonë, vizita e delegacionit maqedonas në Qendrën e Operacioneve Emergjente të Vermontit ishte jashtëzakonisht e rëndësishme, ku u shkëmbyen informacione lidhur me përballjen me fatkeqësitë natyrore dhe mundësitë për zgjerimin e bashkëpunimit në këtë fushë.

„Një nga çështjet kryesore është se si të zhvillohen aftësitë e ushtrisë që në një mënyrë të thjeshtë dhe efektive të mund të përfshihen plotësisht në përpjekjet e institucioneve civile në trajtimin e fatkeqësive natyrore. Ndryshimi i klimës, efektet e të cilit i ndiejmë sot, kërkon organizimin e një sistemi që është gati për koordinim të shpejtë dhe angazhim të shpejtë në terren. “Ne jemi vërtet mirënjohës për ju që ndani përvojat tuaja në trajtimin e zjarreve në pyje,” tha ministrja gjatë vizitës së saj në Qendrën e Operacioneve.

Sot, Shekerinska do të takohet me zëvendësguvernatoren e Vermontit, Molli Grej dhe do të vizitojë Poligonin e Planifikimit dhe Operacioneve.

Други вести
Skip to content