Shekerinska viziton një kompani vendase me përvojë në tregun e NATO -s: Hapim shpejtë dhe me efikasitet dyert e kompanive për tenderët e NATO -s

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, sot vizitoi kompaninë “Vezë Sharri” ku, në një takim me pronarin e saj, Arben Abdurahmani, diskutuan mënyrat që vendi të vazhdojë të ndihmojë prodhuesit të cilët duhet të jenë më ambiciozë me anëtarësimin në NATO, për të rritur prodhimin dhe kështu të krijojnë edhe vende të reja të punës.

„Kjo kompani vendase tregon se është e mundur të depërtosh në tregun e NATO -s edhe para se vendi të bëhet anëtar i Aleancës së NATO -s. Së bashku me pronarin, biznesmenin tonë të njohur nga ‘Vezë Sharri’, ne biseduam për mënyrat në të cilat shteti mund të ndihmojë prodhuesit e tillë me anëtarësimin tonë në NATO të jenë më ambiciozë, të hapin me të vërtetë dyer të reja dhe të mundësojnë një sasi më të madhe dhe prodhim më të madh, dhe kjo nënkupton më shumë vende pune në shtëpi tek ne. Ky është qëllimi i Qendrës sonë për Mbështetjen e Kompanive Vendase. Dua t’i bëj edhe një herë thirrje kompanive vendase që të aplikojnë, të përfitojnë nga përfitimet që u japim atyre, dhe kjo është mbi të gjitha një procedurë e shpejtë dhe efikase. “Ne kemi treguar se në vetëm pak ditë mund të hapim zyrtarisht dyert në tregun e NATO -s edhe me cilësinë e produkteve tona, edhe me çmimin konkurrues për të fituar këto tendera,” tha ministrja.

Shekerinska tha se Qeveria është plotësisht e hapur për agrobiznesin dhe se do të vazhdojë të ndihmojë të gjithë prodhuesit vendas që të zgjerojnë biznesin e tyre dhe të krijojnë vende të reja pune. Ajo përgëzoi “Vezë Sharin” për suksesin e deritanishëm dhe shtoi se përvoja e kësaj kompanie duhet të jetë një nxitje që të gjitha kompanitë vendase të jenë edhe më të suksesshme në punën e tyre.

„Ajo që pashë sot flet për dy dekada angazhim në vend dhe përvojë jashtë vendit. “Ne, si Qeveri, mund të investojmë në prodhimin vendas me mbështetje, dhe prodhuesit vendas mund të na tregojnë patjetër drejtimin dhe të na japin ide shtesë,” tha ministrja.

Drejtori i Përgjithshëm i “Vezë Sharri”, Abdurahmani mirëpriti qasjen e Ministrisë që lejon kompanitë tona të eksportojnë në tregjet e NATO -s dhe inkurajoi të gjithë biznesmenët të aplikojnë dhe të jenë të sigurt se kompanitë vendase kanë kapacitet për të furnizuar Aleancën.

„Përshëndes qasjen e Ministrisë që lejon kompanitë tona të eksportojnë në tregjet e NATO -s dhe inkurajoj të gjithë biznesmenët se nuk është aq e vështirë të jesh në gjendje të furnizosh NATO -n. “Ne si kompani në vitin 2013 kemi një licencë për të furnizuar NATO -n me produktet tona dhe ky hap i ndërmarrë nga Ministria është shumë i mirë dhe shpresoj që sa më parë të shohim më shumë kompani në listën e tregjeve të NATO -s”, tha Abdurahmani.

Други вести
Skip to content