Shekerinska nga sot në Vermont për takime me udhëheqjen politiko-ushtarake të shtetit dhe Gardën Kombëtare

Pas takimeve të suksesshme në Pentagon me Sekretarin e Mbrojtjes Llojd Ostin dhe bashkëpunëtorët e tij të ngushtë, nënsekretarin Kolin Kal dhe ndihmës sekretaren e shtetit Laura Kuper, dhe në Departamentin e Shtetit me të dërguarin e ri të Ballkanit Perëndimor Gabriel Eskobar, nga sot, ministrja Shekerinska po qëndron në shtetin amerikan të Vermontit.

Në Vermont, Shekerinska do të takohet me zëvendës-guvernatoren Molli Grej dhe do të vizitojë bazën e Forcave Ajrore të Gardës Kombëtare, ku ajo dhe nikoqirët e saj do të diskutojnë aktivitetet e ardhshme të bashkëpunimit të Armatës me Gardën Kombëtare të Vermontit.

Ministrja gjithashtu do të vizitojë fushën e planifikimit dhe operacioneve të shtetit dhe do të marrë pjesë në një konferencë në Qendrën e Operacioneve Emergjente, ku do të informohet se si gjendja e Vermontit merret me fatkeqësitë natyrore dhe katastrofat, përfshirë zjarret.

Ministrja Shekerinska do të mbajë një konferencë shtypi me nikoqirët e saj në Vermont, e cila do t’i kushtohet bashkëpunimit afatgjatë midis dy vendeve dhe dy ushtrive.

Vizita organizohet nga komandanti i Gardës Kombëtare të Vermontit, gjeneral major Gregori Najt, i cili shoqëroi delegacionin maqedonas në Uashington.

Други вести
Skip to content