Shekerinska nga Krivi Doll: Depoja e municioneve rezerve të Armatës është e sigurtë, me përpjekje mbinjerëzore zjarri pranë saj është vënë nën kontroll


Sot, Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, vizitoi Krivi Dollin, ku ndodhet depoja e Armatës për rezervat e municioneve, e cila ishte nën kërcënimin e zjarrit mbrëmë. Me një reagim të shpejtë të Armatës, në bashkëpunim me vetëqeverisjen lokale në Shtip, zjarri është vënë nën kontroll, dhe depoja është siguruar.

„ Sot ndodhem në Ovçepole dhe në këtë rajon për të shprehur mirënjohje të madhe dhe për të përgëzuar pjesëtarët e Armatës të cilët gjatë ditës së djeshme ndihmuan në të gjitha komunat, por arritën të sigurojnë vërtet përpjekje mbinjerëzore së bashku me komunën e Shtipit për të siguruar deponë në të cilën Armata jonë mban rezervat e municioneve dhe që do të ishte rrezik për të gjithë ata dhe për të gjithë ne si qytetarë. Ata arritën të mbrojnë vërtet ndërtesën brenda natës, kur situata u konsiderua e rrezikshme, dhe të mbronin plotësisht popullsinë vendase, tha ministrja.

Lidhur me gjendjen e sotme Shekerinska informoi se pjesëtarët e Armatës mbeten plotësisht aktiv në terren në mbështetje të përpjekjeve të përbashkëta për t’u marrë me zjarret dhe tha se qytetarët mund të mbështeten në institucionet, të cilat, nga ana tjetër, duhet të vazhdojnë të investojnë në sistemin e mbrojtjes dhe shpëtimit.

„Sot beteja me zjarrin vazhdon si në shumë vende në të gjithë vendin dhe me të vërtetë dua t’ju bëj thirrje të gjithë qytetarëve tanë, të gjithë autoriteteve vendore dhe qendrore që të jenë së bashku dhe të jenë të koordinuar mirë në trajtimin e kësaj të keqe. Tani është me të vërtetë momenti kur institucionet dhe shumë individë në Armatë, në brigadat e zjarrfikësve, në autoritetet vendore, në institucionet si DMSH, QMK, policia dhe të tjerët kanë treguar se në kë mund të mbështetemi dhe kanë treguar se nevojitet të investohet shumë në sistemet e mbrojtjes dhe shpëtimit,” tha ministrja.

Majori Aleksandar Gavrilov theksoi se të gjitha masat janë marrë, është krijuar një brez kundër zjarri dhe se depoja është e mbrojtur, dhe si rrethana rënduese për shuarjen e plotë të zjarrit, ai vuri në dukje erën që fryn me shpejtësi të madhe.

“Ne si Armatë kemi marrë të gjitha masat, njerëzit janë ende në terren, të angazhuar 24 orë dhe për aq kohë sa është e nevojshme, ne do të qëndrojmë për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të zjarrit,” tha ai.

Други вести
Skip to content