Shekerinska me ushtarët e angazhuar në shuarjen e zjarreve në Prilep: Ushtria siguron mbështetjen kryesore në përballjen me zjarre

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, sot vizitoi pjesëtarët e Armatës në kazermën në Prilep, si dhe ushtarët të cilët janë të angazhuar në përballimin e zjarreve në zonën e fshatit Toplicë.

Shekerinska tha se Armata jep dhe do të vazhdojë të japë mbështetje të madhe në përballimin e zjarreve në të gjithë vendin. Ajo shtoi se edhe pse zjarri në zonën e fshatit Toplicë është shuar, trupat do të vazhdojnë të jenë të pranishme në rajon.

„Armata ofron mbështetje kyçe për të gjitha institucionet qendrore dhe lokale në rajonin e Prilepit, ku ata kanë qenë aktivë për disa ditë në disa vende. Ata arritën të lokalizojnë dhe shuajnë shumë nga zjarret, por për fat të keq edhe sot kam dëgjuar prej tyre se po shfaqen pika të nxehta të reja, disa të arritshme, e disa të paarritshme. “Ata ndanë me mua dyshimin se disa nga këto zjarre mendohet se janë vënë me qëllim dhe për këtë arsye vazhdojnë të jenë të pranishëm këtu për të parandaluar ndezjen e zjarrit,” tha ministrja.

Zjarri që u ndez në terren të paarritshëm 6 km nga Toplica, pasdite do të shuhet aeroplani i Forcave Ajrore rumune, i cili mbërriti dje dhe u përfshi menjëherë në përballjen me zjarret në të gjithë vendin.

Pjesëtarët e Armatës e informuan ministren Shekerinska se në kazermën në Prilep është active e ashtuquajtura njësi emergjence, e cila nëse është e nevojshme do të përfshihet menjëherë në shuarjen e zjarreve të mundshëm në këtë rajon.

Други вести
Skip to content