Petrovska: Kampusi Veror krijon miqësi të reja të fuqishme

Ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska, sot mori pjesë në ceremoninë e mbylljes dhe stërvitjes përfundimtare të kampusit ndërkombëtar “Kampusi Veror 2022”, i cili u mbajt në dy javët e kaluara në poligonin usharak Krivollak dhe në qendrën stërvitore Pepelishte.
Kampusi veror, i cili realizohet për të njëmbëdhjetën herë, organizohet nga Akademia Ushtarake “Gjeneral Mihailo Apostolski” dhe këtë vit morën pjesë 90 studentë dhe kadetë nga 16 vende partnere dhe.

Ministrja Petrovska i përshëndeti të pranishmit dhe theksoi se falë këtij kampusi kadetë dhe studentë nga 16 shtete janë trajnuar nga profesorë dhe ligjërues të Akademisë Ushtarake maqedonase, por edhe nga profesorë nga Kroacia, Sllovenia dhe Hungaria, duke treguar se dinë të demonstrojnë unitet, duke u njohur me kultura dhe kombësi të ndryshme.

„Nga sa kam parë tani në këtë ushtrim, mund të them se keni bërë një punë të shkëlqyer. Ju jeni vërtet të përkushtuar ndaj asaj që bëni dhe është shumë mirë që jemi të vetëdijshëm se kemi një të ardhme së bashku”, tha Petrovska.

Ajo shtoi se vetëm së bashku mund të rezistojmë dhe t’i kalojmë sfidat dhe përgëzoi Akademinë Ushtarake për aktivitetin e realizuar me sukses.
„Të gjithë së bashku, nga 16 vende të ndryshme, aleatë të NATO-s, vende partnere të NATO-s, të cilët ushtrojnë së bashku, ndajnë përvojën, njohuritë e tyre dhe mbi të gjitha krijojnë miqësi të reja dhe një të ardhme të përbashkët. Kjo tregon se investimi tek ju është investim në të ardhmen tonë. Edhe një herë ju përgëzoj të gjithëve, ekipet dhe instruktorët tuaj dhe ju uroj gjithë të mirat”, tha ministrja Petrovska.

Në kampusin veror të këtij viti, morrën pjesë kadetë dhe studentë nga Shqipëria, Austria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Gjermania, Kroacia, Italia, Kosova, Letonia, Mali i Zi, Norvegjia, Polonia, Rumania, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Hungaria dhe Republika e Veriut. Maqedonia. Gjatë trajnimit dy javor, u zhvilluan trajnime praktike në Marrëdhëniet me Publikun, Trajnimin Mjekësor, Luftimin Urban, Trajnimin e Mjeteve të Improvizuara Eksplozive, Vendosjen e Kordonit, Kërkimin dhe Trajtimin e Turmave, të cilat ishin pjesë e operacioneve të simuluara shumëkombëshe në mbështetje të paqes në fazën e stabilizimit, rikonstruimit dhe ndërtimit të paqes.

Други вести
Skip to content