Kemi rritur efikasitetin dhe shpejtësinë e funksionimit të të gjithë avionëve – Armata ka siguruar karburant për helikopterë pranë pikave kritike

Me angazhimin efikas të Armatës dhe mbështetjen nga REK Manastiri dhe SHA Makpetrol, efikasiteti dhe shpejtësia e funksionimit të të gjithë helikopterëve të përfshirë në shuarjen e zjarreve në zonën Berovë-Dellçevë është rritur ndjeshëm.

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, e cila vizitoi sot pjesëtarët e Armatës, shprehu mirënjohjen e saj të sinqertë ndaj tyre dhe kolegëve të tyre nga Serbia dhe Sllovenia për përpjekjet e tyre mbinjerëzore për shuarjen e zjarreve dhe tha se pjesëtarët e Armatës vazhdojnë të jenë të motivuar dhe të përkushtuar në luftën kundër zjarreve.

„ Sot akoma nuk është mesditë, dhe avionët tanë, pilotët dhe teknikët tanë, kanë qenë në ajër për 5 orë dhe ndihmojnë disa herë në përballimin e zjarreve më të rënda në terren krejtësisht të paarritshëm. Këtu në pjesën e komunës së Berovës kemi një helipad të improvizuar ku ulen helikopterët, mbushen me karburant, arrijnë të sigurojnë ujë nga rezervuarët aty pranë dhe mund të kthehen menjëherë në terren. “Kjo ka shkurtuar dhe do të shkurtojë shumë kohën për ndërhyrje dhe i lejon të gjithë këta helikopterë të reagojnë disa herë pa u kthyer në Petrovec,” tha ministrja.

Komandanti i VING të Forcave Ajrore, kolonel Stojko Pejovski tha se ky instalim shkurton kohën e funksionimit nga aeroporti i Shkupit, avionët qëndrojnë afër tokës dhe ciklet e marrjes së ujit dhe sjelljes së ujit në zonat e djegura shkurtohen në mënyrë drastike.

„Unë jam shumë krenar për atë që kemi bërë dhe shpresoj se do të vazhdojmë të jemi në gjendje të reagojmë në kohën e duhur, në mënyrë të shpejtë dhe efikase. Situata aktualisht është nën kontroll, deri më tani kemi realizuar një numër të madh fluturimesh të të gjithë avionëve dhe vazhdojmë edhe më tej”, tha koloneli Pejovski.

Pjesëtarët e VING Forcave Ajrore në terren u përshëndetën edhe nga kryeministri Zaev dhe i cili shprehu mirënjohje të madhe për kontributin e tyre të shkëlqyer.

Други вести
Skip to content