Latest Past Events

Свечено затворање на „Летен кампус 2022“

Почитувани, Утре, 01.07.2022 година (петок), – 10:00 часот, на Армискиот полигон „Криволак“, министерката за одбрана Славјанка Петровска заедно со високи претставници од Генералштабот и од Министерството за одбрана ќе присуствува на затворањето на „Летниот кампус 2022“ во организација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ На затворањето на меѓународниот академски и одбранбено – безбедносен проект „Летен […]

Свеченост по повод завршување на шестмесечниот курс за стручно оспособување офицери за службите на Армијата

Почитувани претставници на медиумите, 27 јуни 2022 година во 12 часот во Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ - касарна „Гоце Делчев“ во Скопје, ќе се одржи свечено доделување на уверенија по повод завршување на шестмесечниот курс за стручно оспособување офицери за службите на Армијата и промоција во чин поручник. На свеченоста ќе присуствува и ќе […]

Skip to content