Latest Past Events

Славјанка Петровска ќе ја преземе функцијата министерка за одбрана од Радмила Шекеринска

Почитувани претставници на медиумите, Денеска, 17 јануари 2022 година, во Министерството за одбрана, во 10.30 часот, Славјанка Петровска ќе ја преземе функцијата министерка за одбрана на Република Северна Македонија од досегашната министерка, Радмила Шекеринска. На церемонијата за примопредавање на функцијата ќе се обратат досегашната министерка Шекеринска и новоназначената министерка Петровска. Ве покануваме да го проследите […]

Амбасадорката Брнз денес на министерката Шекеринска ќе и предаде американско знаме за исклучителна соработка

Почитувани претставници на медиумите, Денеска, (среда) 12.01.2022 година, со почеток во 11.00 часот во Министерството за одбрана ќе се одржи церемонија во чест на министерката Радмила Шекеринска, на која амбасадорката на САД Кејт Мари Брнз ќе и додели американско знаме за заслуги во одбранбената соработка меѓу Северна Македонија и Соединетите Американски Држави. Доделувањето на американското […]

Skip to content