Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Свечена заклетва на 25. класа питомци и промоција на потпоручници од 21. класа на Воената академија

2 декември 2021 / 10:00 - 3 декември 2021 / 12:00

На 02 декември 2021 година во 10 часот во касарната „Гоце Делчев“ во Скопје, ќе се одржи свечена церемонија за промоција на новите офицери – потпоручници од 21та класа и свечена заклетва на 25тата класа на питомци на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“.

На свеченоста ќе присуствуваат Врховниот командант и Претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, началникот на Генералштабот, генерал потполковник Васко Ѓурчиновски и останати високи гости од Министерството и Армијата.

За време на настанот ќе бидат доделени награди на најдобро рангираните порпоручници од 21та класа.

Details

Start:
2 декември 2021 / 10:00
End:
3 декември 2021 / 12:00
Event Category:
Skip to content