Ekspert amerikan i sigurisë kibernetike do të këshillojë Ministrinë e Mbrojtjes

Në kuadër të bashkëpunimit dhe partneritetit strategjik me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nga sot në Ministrinë e Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë së Veriut do të angazhohet këshilltari amerikan për siguri kibernetike, Frank Ranero, ekspert shumëvjeçar në këtë fushë.

Ministrja Radmilla Shekerinska i uroi mirëseardhjen këshilltarit të ri në takimin ku mori pjesë ambasadorja amerikane Kate Marie Burns, atasheu i mbrojtjes dhe përfaqësues i Zyrës së SHBA-së për bashkëpunim në mbrojtje me Maqedoninë e Veriut dhe tha se roli i tij do të jetë i rëndësishëm në zhvillimin e mbrojtjes sonë kibernetike.

„Maqedonia e Veriut dhe Shtetet e Bashkuara kanë treguar edhe një herë se aleanca ka interesa të përbashkëta, por edhe synime të përbashkëta. “Në të njëjtën kohë, kjo aleancë nënkupton që ata të qëndrojnë pas nesh me potencialet e tyre eksperte”, tha ministrja.

Këshilltari amerikan tha se ishte i nderuar të merrte pjesë me ekspertizën e tij në këtë fushë në një moment të rëndësishëm për anëtarin më të ri të NATO-s.

Në periudhën e ardhshme, ai do të punojë intensivisht me personelin kyç kibernetik për të përmbushur agjendën ambicioze të Ministrisë së Mbrojtjes dhe përpjekjet e përbashkëta për ndërtimin dhe forcimin e kapaciteteve kibernetike në nivel kombëtar.

Në kuadër të aktiviteteve të planifikuara është planifikuar zhvillimi i të ashtuquajturave autoritete kibernetike dhe ekipet e specializuara kibernetike të reja për reagim dhe monitorim të shpejtë.

Други вести
Skip to content