Вести

Донација на 13.500 брзи тестови од нашиот НАТО сојузник Норвешка- Шекеринска најави дека најголемиот дел ќе бидат во поддршка на граѓаните

Битката против пандемијата приоритет и за Армијата: Итната медицинска помош од денес зајакната со воено-санитетски возила

Сојузничка солидарност на дело – примена НАТО донација од 60 респиратори во вредност од 1,4 милиони евра

Примена кинеска донација од заштитна медицинска опрема за потребите на Армијата

НАТО сојузништво на дело – примена донација во заштитна медицинска опрема од Норвешка во вредност од 200 илјади евра

Министерката Шекеринска во касарната во Кичево: Армијата беспрекорно ги извршува задачите во справувањето со пандемијата, затоа е НАТО Армија

Шекеринска и Османи примија донација од заштитна медицинска опрема од Бугарија – сојузничка и европска солидарност на дело

Шекеринска и Далтвеит го потпишаа Протоколот за донација од Норвешка за Северна Македонија: вкупна помош на Армијата од 300 илјади евра

Ангажманот на Армијата за време на вонредната состојба предизвикана од пандемијата на коронавирусот

Донација од Република Бугарија за спречување и контрола на ширењето на вирусот Ковид 19

Шекеринска: Нашата Армија ги извршува истите задачи во борбата со пандемијата како и армиите на НАТО членките

Шекеринска во Прилеп: Армијата ќе му помогне на Прилеп, но и прилепчани да ги почитуваат мерките

Државниот секретар Николиќ ја прими донацијата од заштитна опрема и дезинфекциски пумпи од Обединетото Кралство

Шекеринска на граничкиот премин Белановце: Благодарност до Армијата за посветениот ангажман и до сојузниците од Алијансата кои ги активираат инструментите за помош

Мобилната болница подготвена: министрите Шекеринска и Филипче и градоначалникот Шилегов при денешната обиколка изразија задоволство што се дуплираат капацитетите за згрижување на пациенти со Covid-19

Телефонски разговор Шекеринска – Каракачанов: Помош од Бугарија во борбата против корона вирусот

Армијата од денеска се вклучува во обезбедувањето на објектите од витално значење

Фотогалерија: Армијата со инжинериски машини го расчистува теренот околу Инфективната клиника и прави дополнителен пристап до клиниката

Шекеринска: Армијата се вклучува во поддршка на државните институции за спречување на ширењето на коронавирусот

Дел од заклучоците од 20-тата седница на Владата: Се затвораат сите гранични премини за премин на странски државјани – патници и возила, освен за влез и транзит на товарни возила, и за претставниците од дипломатскиот кор во Северна Македонија – 16.03.2020

Воведена телефонска психолошка поддршка за граѓани и ранливи групи од Клиниката за психијатрија – 16.03.2020

Шекеринска: Армијата е подготвена да се стави во функција на заштита на граѓаните, втората единица припадници на Армијата замина за Дебар

Армијата се активира во заштитата на граѓаните од ширење на вирусот КОВИД 19

Министерството за одбрана презеде низа мерки за спречување на ширењето на вирусот КОВИД 19.

Министерството за одбрана го ограничува бројот на средби со странки – комуникацијата ќе се одвива телефонски, преку меил или со видео конференциска врска

Skip to content