МО Зоран Јолевски Говори

ОБРАЌАЊЕ на министерот за одбрана Н.Е. Д-Р ЗОРАН ЈОЛЕВСКИ по повод промоцијата на питомците од 14та класа и на 2та класа на слушателите на стручно оспособување и усовршување за родот авијација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во Скопје 31.7.2014

Ми претставува особена чест и задоволство да се обратам на свеченоста по повод промовирањето на 34 питомци од 14. класа од Воената академија и на двајцата слушатели од родот авијација во офицерски чин.

ОБРАЌАЊЕ на министерот за одбрана на Република Македонија, д-р Зоран Јолевски на свеченоста по повод испраќање на контингентот на арм во мировната операција ИСАФ во Авганистан 03.07.2014

Почитуван Претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов (TBC), Почитуван Началник на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Горанчо Котески, Почитувани припадници на Армијата на Република Македонија, Драги гости, Дами и господа, Френклин Рузвелт рекол: „Слободата значи доминација на човековите права, насекаде! Ние ги поддржуваме сите оние кои се борат да ги уживаат и да ги зачуваат […]

ГОВОР НА МИНИСТЕРОТ ЗА ОДБРАНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Н.Е. ЗОРАН ЈОЛЕВСКИ, РЕДОВЕН СОСТАНОК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СО НАТО, 20. ЈУНИ 2014 ГОДИНА, БРИСЕЛ

Почитуван Заменик генерален секретар, Почитувани амбасадори, Дами и господа, Ми претставува чест и задоволство како нов министер за одбрана на Република Македонија, да учествувам на овој редовен МАП состанок и да говорам за постигнувањата и предизвиците во одбранбените подготовки за членство на мојата земја во Алијансата. На почетокот би сакал да се заблагодарам на членовите […]