MM Zoran Jolevski Fjalimet

FJALIM I ZORAN JOLEVSKI, MINISTËR I MBROJTJES SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË FESTIVAL I MUZIKËS USHTARAKE „MAQEDONIA HAPËRON FUQISHËM PËRPARA” Shkup 02 maj 2017

Të nderuar, Mirësevini në Shtëpinë e Armatës së Republikës së Maqedonisë ku jemi nikoqir të Festivalit të Parë për Muzikë Ushtarake të organizuar në historinë e Republikës së Maqedonisë sovrane dhe të pavarur. Me tingujt e orkestrës ushtarake të ushtarëve dhe oficerëve tanë të cilët në mënyrë të vendosur nën hapërojnë nën flamurin kombëtar dhe […]

FJALA E MINISTRIT TË MBROJTJES SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, ZORAN JOLEVSKI NË HAPJEN SOLEMNE SELISË SË PËRHERSHME TË FORCAVE MJEKËSORE USHTARAKE BALLKANIKE NË SHKUP, REPUBLIKA E MAQEDONISË 05.10.2016

Është nder dhe kënaqësi e veçantë për mua që bashkë me ju marrim pjesë në hapjen solemne të hapësirave ku do të vendoset Shtabi Kryesor i Forcave Mjekësore Ushtarake Ballkanike, me seli të përhershme në Shkup. Në veçanti jam i lumtur për suksesin e arritur, i cili është rezultat i mundit dhe përkushtimit të madh […]

FJALA E MINISTRIT TË MBROJTJES ZORAN JOLEVSKI ME RASTIN E PROMOVIMIT TË PUBLIKIMIT „ARM– 12 VITE AMBASADORE E PAQES” 17.03.2016, Muzeu i Luftës Maqedonase

Të nderuar, Mirësevini në këtë godinë të mrekullueshme, në Muzeun e Luftës Maqedonase për Shtetësi dhe Pavarësi ku Ministria e Mbrojtjes dhe Armata e Republikës së Maqedonisë, bashkë me ju miq të nderuar, për herë të parë në mesin e dukëve dhe komandantëve të shquar nga e kaluara ndajmë sukseset e Ushtrisë së Maqedonisë nga […]

FJALIMI I MINISTRIT TË MBROJTJES, ZORAN JOLEVSKI ME RASTIN E NËNSHKRIMIT TË MARRËVESHJEVE PËR PUNËSIM TË ISH USHTARËVE PROFESIONAL

Të nderuar, Kam nderin e veçantë që sot këtu do të nënshkruajmë marrëveshjet për angazhimin tuaj të sërishëm në institucionet shtetërore në Republikën e Maqedonisë. Siç e dini, Armata e Republikës së Maqedonisë dhe  Ministria e Mbrojtjes investojnë shumë në trajnimin tuaj për të fituar shkathtësi të cilat janë të rëndësishme për ju si ushtarë […]

Fjala e SH. T. Zoran Jolevski, Ministër i Mbrojtjes së Republikës ës Maqedonisë me rastin e betimit solemn të brezit të 19-të në Akademinë Ushtarake dhe promovimit të brezit të ri të nëntogerëve 26 tetor 2015, Shkup

Të nderuar, Kam nderin dhe kënaqësinë e veçantë të flas në ditën e dhënies së betimit solemn të brezit të 19-të dhe diplomimit të klasës së 15-të të Akademisë Ushtarake. Të gjithë ne sot jemi krenar me ju dhe zgjedhjen tuaj të profesionit ushtarak. Të nderuar kadetë të brezit të 19-të, Ju uroj që keni […]

FJALA E MINISTRIT TË MBROJTJES ME RASTIN E SOLEMNITETIT PËR PRANIM TË PAJISJEVE USHTARAKE TË DHURUARA NGA REPUBLIKA E TURQISË, 28.10.2014, SHKUP

Kam nderin dhe kënaqësinë e veçantë që, sot, së bashku  me miqtë nga Republika e Turqisë, marrim pjesë në dorëzimin solemn të donacionit nga Republika e Turqisë. Ky është edhe një konfirmim i miqësisë tonë tradicionale dhe bashkëpunimit të shkëlqyer. Që nga fillimet e pavarësisë së Republikës së Maqedonisë, Turqia ka qenë vendi i parë […]