МО Радмила Шекеринска Говори

Обраќање на министерката за одбрана, Радмила Шекеринска по повод Денот на Полкот за специјални операции

Денеска го одбележуваме вашиот ден. И токму денеска се потсетуваме дека 25 години специјали сили во Армијата се и 25 години во кои нашата земја работеше, посакуваше, се трудеше да стане членка на Алијансата. Заедничкиот јубилеј го прославуваме со успеси – успеси во Полкот, но и успеси на ниво на државата. На овој голем јубилеј […]

ПОЗДРАВНО ОБРАЌАЊЕ НА МО ШЕКЕРИНСКА НА ПРИЕМОТ НА 3. КЛАСА 125 ПФВ ЗА 2018 ГОДИНА

Драго ми е што на крајот на оваа за нас успешна година, можам да ви кажам: „Добредојдовте во Армијата на Република Македонија“. Задоволство ми е што ве гледам тука пред мене, на почетокот на вашата кариера во најпочитуваната институција во Македонија. Вие сте уште еден доказ дека за нас навистина збор е збор, дека она […]

ОБРАЌАЊЕ НА МО ШЕКЕРИНСКА – ПРИЕМ НА 2.КЛАСА ПФВ ЗА 2018 ГОДИНА

Добредојдовте во Армијата. Добредојдовте во ова големо семејство со кое заедно со своите постари поискусни колеги ќе бидете столб на државноста, и на сувереноста на нашата татковина. Вие сте оние на кои зборовите патриотизам, храброст, пожртвуваност нема да им бидат само зборови, туку ќе бидат начин на живот. Без вас и вашиот професионализам нема да […]

Обраќање на МО Шекеринска пред питомците на Воена академија

убедена сум после денешната средба после денешните настапи, дека новопромовираните питомци ќе нè направат сите нас во Министерството и во Република Македонија горди како што денеска ги направија горди своите родители и своите семејства. Голема чест и задоволство ми е што сум денеска со вас на овој голем ден за сите оние кои што се […]

Обраќање на министерката за одбрана Шекеринска на свечената церемонија по повод прием на професионални војници во АРМ 04.07.2018

Ова е период на промени и нови почетоци за Република Македонија. Обезбедивме датум за преговори со Европската Унија кој значи почеток на едно ново време, време на напредок, развој и подобар живот за граѓаните. Поканата за НАТО која ќе ја добиеме следната недела ќе значи почеток на една ера на стабилност и безбедност за нашата […]

ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА НА ПРИМОПРЕДАВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА КОМАНДАНТ НА ПОЛКОТ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ОПЕРАЦИИ

Можеби најинспиративниот, најмотивирачкиот дел од мојата работа како министер за одбрана на Република Македонија е кога ја гледам посветеноста, енергијата, способноста и знаењето на припадниците на Армијата на Република Македонија во ваква и во многу други пригоди. Свесна сум дека вашата подготвеност и вашите резултати се оние кои што ја прават нашата држава Република Македонија, […]

ОБРАЌАЊЕ НА МО ШЕКЕРИНСКА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА 1. МПБР Касарна „Страшо Пинџур“ Петровец 02.04.2018

Почитувани припадници на Првата механизирана пешадиска бригада, Денеска, тука, во вашиот дом имам чест да ви посакам успешна годишница, да го честитам Денот на бригадата, односно денот кога командата и штабот на бригадата во 2012 година беа преместени во гарнизонот Петровец. Вие, припадниците на Првата механизирана пешадиска бригада сте сржта, срцевината на Армијата на Република […]

Обраќање на министерката за одбрана на република Македонија, Радмила Шекеринска по повод Денот на Полкот за специјални операции касарна Илинден, 01.03.2018 година

Ми претставува особена чест и задоволство да ве поздравам, да ви се обратам и да ви го честитам денот на Полкот за специјални операции. Со своето формирање на 1 март 1994 година, оваа единица го означи почетокот на професионализацијата на Армијата која се покажа како успешна и како единствена алтернатива за современа одбранбена структура на […]

ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРОТ ЗА ОДБРАНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г-ЃА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА – ЈАНКОВСКА ПО ПОВОД „18ти АВГУСТ – ДЕН НА АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СКОПЈЕ, 18ти АВГУСТ 2017 г., ВОЕН СТАДИОН

Почитуван Претседател, Почитувани Министри, Почитуван Началник на Генералштабот, Генерали на АРМ, Почитувани Пратеници во Собранието на РМ, Ваши Екселенции, претставници на Дипломатскиот кор, Почитувани припадници на Армијата и Министерството за одбрана, Претставници на медиумите, почитувани гости Ми претставува посебна чест, како Министер за одбрана во Владата на Република Македонија, да го честитам 18ти Август – […]

Поздравно обраќање на министерката за одбрана Радмила Шекеринска по повод 18 Август Денот на АРМ

Почитувани! Привилегија и задоволство е да бидам денес овде, пред вас, во чест на 25 годишнината на Армијата на Република Македонија. Мал јубилеј за светот, огромен за нас и нашата држава. Дами и господа, оние кои ги носат униформите на Армијата на Република Македонија, оние кои нашата безбедност ја превземаат како нивна одговорност, оние кои […]