МM Radmila-Shekerinska Fjalimet

FJALIMI I MINISTRES SË MBROJTJES SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË ZNJ. RADMILLA SHEKERINSKA-JANKOVSKA ME RASTIN E “18 GUSHTIT – DITËS SË ARMATËS SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SHKUP, 18 GUSHT 2017, STADIUMI USHTARAK

I nderuari Kryetar, Të nderuar ministra, I nderuar Shef i Shtabit të Përgjitshëm, gjeneralë të ARM-së, Të nderuar deputetë të Kuvendit të RM-së, Ekselenca, përfaqësues të korrit diplomatik, Të nderuar pjesëtarë të Armatës dhe Ministrisë së Mbrojtjes, Përfaqësues të mediave, mysafirë të nderuar, Është një nder i veçantë për mua, që si ministre e mbrojtjes […]

Fjala përshëndetëse e ministres së mbrojtjes Radmilla Shekerinska me rastin e 18 gushtit Ditës së ARM-së

Të nderuar ! Është kënaqsi dhe privilegj që sot të jem këtu para jush, me rastin e 25 vjetorit të Armatës së Republikës së Maqedonisë. Jubile i vogël për botën, por i madh për ne dhe për vendin tonë. Zonja dhe zotërinj, ata të cilët i bartin uniformat e Armatës së Republikës së Maqedonisë, ata […]

Fjalim i E.S Radmilla Shekerinska, ministre e mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë me rastin e hapjes së ekspozitës muezeale “25 vite Armatë e Republikës së Maqedonisë “, 17.08.2017, Muzeu Ushtarak, Shkup

Të nderuar, Ministria e Mbrojtjes dhe Armata e Republikës së Maqedonisë si pjesë përbërse e ministrisë sivjet do të shënojnë jubile të rëndësishëm – 25 vjetorin e formimit të Armatës sonë si forcë e armatosur e të gjithë qytetarëve të Republikës. Pas shpalljes së pavarësisë së Republikës së Maqedonisë më 1991, kreu shtetëror dhe qytetarët […]

FJALIMI I MM RADMILLA SHEKERINSKA PËRCJELLJA E KONTINGJENTIT TË ARM NË STËRVITJEN „SABER GUARDIAN 2017“

Të nderuar, Është nder dhe kënaqësi që jam sot këtu në kazermën Ilinden, duke i përcjellur pjesëtarët e Armatës së Republikës së Maqedonisë në stërvitjen „Saber Guardian 17“. Bëhet fjalë për një aktivitet stërvitor me përmasa të mëdha, ngjarje që përfshin më shumë se 25.000 pjesëtarë të forcave të armatosura nga 20 vende anëtare të […]

FJALIMI i ministres së mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, znj. Radmilla Shekerinska – Jankovskа, në Mbledhjen e Ministrave të Mbrojtjes të formantit Resolutte Support (29 Qershor 2017, Bruksel)

I nderuari Sekretar i Përgjithshëm, Të nderuar ministra të mbrojtjes, Zonja dhe zotërinj, Si ministre e posazgjedhur, më lejoni t’i përshëndes përpjekjet e kahmotshme të NATO-s dhe të partnerëve, përfshirë këtu edhe vendin tim, për sigurinë, stabilitetin dhe për zhvillimin e Afganistanit. Nga viti 2002 Republika e Maqedonisë jep kontributin e saj të vazhdueshëm për […]

FJALA E MM RADMILLA SHEKERINSKA PRANIM-DORËZIMI I DETYRËS MINISTËR I MBROJTJES 01.06.2017

I nderuar, Z. Jolevski, Më lejoni të falënderohem në emër të të gjithëve për shërbimin tuaj në Armatë dhe Ministrinë e Mbrojtjes, Të nderuar pjesëtarë të Shtabit të Përgjithshëm, Të nderuar nëpunës të Ministrisë së Mbrojtjes, Të nderuar mysafir dhe përfaqësues të mediave, Jam mirënjohëse për besimin dhe mundësinë në këtë fushë të rëndësishme për […]