Bukuritë e Maqedonisë

VELESI  NË  ZEMRËN  E  MAQEDONISËВЕЛЕС ВО СРЦЕТО НА МАКЕДОНИЈА

VELESI NË ZEMRËN E MAQEDONISË

Velesi ndodhet në pjesën qendrore të Maqedonisë, në brigjet e lumit Vardar. Qyteti ka një pozitë shumë të mirë gjeografike, sepse është udhëkryq i drejtimeve ndërkombëtare dhe hekurudhave rrugore dhe është një ndër qendrat kryesore të tranzitit. Gjatë historisë është thirur me emra të ndryshëm, nga të cilat tre janë më së shumti të përdorura. […]

SHËNIM NGA PRILEPIПРИЛЕПСКА БЕЛЕШКА

SHËNIM NGA PRILEPI

Të gjithë ata që përdorin forcën, pushtuesit, luftëtarët mbesin kujtim, ndërsa Prilepi edhe më tutje qëndron krenar…Po! Prilepi është qytet dëshmitar i çiltërsisë, liridashjes…Klima e freskët mesatare kontinentale ngrohtësisht do t’ju ledhatojë në parkun e qytetit i njohur si Mogilla e të pamposhturve edhe në kopshtin zoologjik. Natyra ka gjelbëruar diku në dajle të qytetit […]

Градот на поезијатаQYTETI I POEZISË

QYTETI I POEZISË

Nëse themi për Maqedoninë se është parajsë e dhuruar nga natyra dhe djep i kulturës, atëherë pamëdyshje njëri nga shumë vendet të cilat arsyetojnë këto emërtime të saja është edhe qyteti i Strugës. Ky qytet i mrekullueshëm është i shtrirë në Fushën e Strugës dhe është „i mbrojtur” nga bukuria e madhërishme, mali Jabllanicë. Midis […]

Xhamija e Mustafa-Pashës

Xhamija e Mustafa-Pashës është një nga monumentet më të bukura islame në Shkup, e cila është e vendosur në kodrën përballë Kalasë së Shkupit. Është ngritur mbi telemlet e kishës së vjetër “Shën Marina”, nga ana e funkcionarit të lartë të shquar të Perandorisë Osmane – Mustafa Pasha, në vitin 1492. Mustafa Pasha ka qenë […]

Маркови Кули – туристичка атракцијаBukuritë e Maqedonisë - Kullat e Markos  - Atrakcion Turistik

Bukuritë e Maqedonisë – Kullat e Markos – Atrakcion Turistik

Në Maqedoninë qëndrore, në afërsi të qytetit të Prilepit ,gjendet lokaliteti Markovi Kuli, fortesë e cila përfaqëson qytetin e lashtë mesjetar të legjendarit Mbretit Marko, biri i Mbretit Volkashin. Gjatë tërë këtij vargu shquhen forma të shumëllojshme në lloj të majave dhe shkembinjve, shtyllave dhe hostenëve ,kërpudhave ,pllakave,topave dhe shpellave të thella. Ky masivitet ka […]

(Untitled)

(Untitled)

(Untitled)

(Untitled)

(Untitled)