Промоции

„Воените генерали од Македонија 1943-2017“

„Воените генерали од Македонија 1943-2017“

Во рамките на активностите за одбележување на големиот јубилеј 25 години АРМ во  Домот на АРМ  беше промовирана монографијата „Воените генерали  од Македонија 1943-2017“, во издание на здружението „Клуб на генерали на Република Македонија“, која е авторско дело на пензионираните генерали на АРМ Мирослав Стојановски и Борис Стојаноски. На свечената промоција на монографијата „Воените генерали […]

На почесната листа на Воздухопловниот универзитет во САД

На почесната листа на Воздухопловниот универзитет во САД

На свеченоста во Воздухопловната база „Максвел“ во САД на која се доделува плакета  која останува истакната во Почесната соба на Меѓународната школа за офицери,  беше поканет полковник Роберт Малезански, командант на Воздухопловната бригада. Полковникот Роберт Малезански, присуствуваше на свеченоста на Воздухопловниот универзитет на САД со цел негово впишување во свечената листа на офицери кои дипломирале […]

Иницијатива за регионален центар за мир во MакедонијаIniciativë për Qendër rajonale për paqe në Maqedoni - Akademi solemne me rastin e ndarjes së Çmimit Nobël për Paqe

Иницијатива за регионален центар за мир во Mакедонија

Свечена академија по повод доделувањето на Нобеловата награда за мир На 7 декември, во организација на Министерството за одбрана на Република Македонија, во Галеријата „Нобеловците и АРМ за мирот“ во Музејот на Македонија се одржа Свечена академија по повод 111 години од доделувањето на Нобеловата награда за мир и нејзиното овогодишно врачување на Европската унија. […]