Paralele

SHTET BRENDA SHTETIT - LUFTA KUNDËR KRIMIT TË ORGANIZUAR DHE MAFIAS NË REPUBLIKËN E ITALISË DHE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISËДРЖАВА ВО ДРЖАВАТА - БОРБАТА ПРОТИВ ОРГАНИЗИРАНИОТ КРИМИНАЛ И МАФИЈАТА ВО РЕПУБЛИКА ИТАЛИЈА И ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

SHTET BRENDA SHTETIT – LUFTA KUNDËR KRIMIT TË ORGANIZUAR DHE MAFIAS NË REPUBLIKËN E ITALISË DHE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

Krimi i organizuar, i personifikuar përmes lidhjeve kriminale, korrupsionit, pastrimit të parave, trafikimit të drogës, armëve, sidomos i ashtuquajturi “Krimi i jakë bardhëve”, dhe aktivitete të tjera që lidhen me dëmet financiare të shoqërisë që janë problem aktual dhe akut në shumicën e shoqërive në mbarë botën. Ndaj këtij problemi në shoqëri nuk është imune […]

Етно-животот на МаловиштаETNO-JETA E MALLOVISHTËS

ETNO-JETA E MALLOVISHTËS

Njëri ndër parqet nacionale në Maqedoni është edhe parku nacional i Pelisterit. Ky park ka natyrë të mrekullueshme dhe lloje endemike të florës dhe faunës, por njëra ndër bukuritë e rralla të këtij parku është edhe fshati Mallovishtë. Ky fshat është i vetmi vendbanim në këtë park dhe numëron diku rreth 300 banorë të përhershëm […]

ПОСЛЕДНИОТ ЛЕТ НА „НАШАТА ЉУБОВ” - Спасувањето на екипажот од урнатиот авион во текот на Втората светска војна на падините на Шар Планина
FLUTURIMI I FUNDIT I “DASHURISË SONË” - SHPËTIMI I EKUIPAZHIT NGA AEROPLANI I RRËZUAR GJATË LUFTËS SË  DYTË BOTËRORE NË MALET E SHARRIT

FLUTURIMI I FUNDIT I “DASHURISË SONË” – SHPËTIMI I EKUIPAZHIT NGA AEROPLANI I RRËZUAR GJATË LUFTËS SË DYTË BOTËRORE NË MALET E SHARRIT

Rëfimi i cili 70 vite rradhazi rrëfehet në anën e Vratnicës në Tetovë për rrëzimin e aeroplanit amerikan dhe për shpëtimin e pilotëve gjatë Luftës së Parë Botërore, zgjoi interesim të madh te unë dhe gjithsesi se nuk ngela gjakftohtë. Pata rastin që këtë ta dëgjojë drejtpërsëdrejti nga banorët e fshatit Vratnicë kur në vitin […]

EMOCIONI I BUTËSISË BAVAREZE – KËSHTJELLAT E SHUMTA PËRHAPIN MENDIM POZITIV

Gjermania! Toka e shpresës, forcës dhe teknikës. Toka e zhvillimit dhe lirisë. Vendi i shëndetit dhe luftimit. Këtu është edhe gjelbërim ka edhe pemët me ngjyra zbukuruese. Vendi me autorrugë të gjerë (autostradë), ku vështirë se makina apo biçikleta do të hasin në një vrimë. Vendi i pastërtisë dhe higjienës. Nuk harrohet edhe metroja nëntokësore […]