Незадолжително

Незаборавни денови - Средба со Томи Стефановски, најдобриот маратонски пливач во независна Македонија
Ditët e paharrueshme - Takim me Tomi Stefanovski, maratonisti më i mirë në not në Maqedoni

Незаборавни денови – Средба со Томи Стефановски, најдобриот маратонски пливач во независна Македонија

Тој е нашиот најдобар маратонски пливач во независна Македонија. Од својата најрана возраст, целата кариера ја посвети на пливачките спортови и секогаш беше во врвот на меѓународното маратонско пливање, Со освоените пиедестали во Охрид 2011 г. и во Канада 2012 година, тој само го потврди приматот „амбасадор“ и претставник на нашата држава во маратонско пливање. […]

Меѓу првите во светот – Бронзен медал од светското првенство во радиотелеграфија на градите на македонски питомец

Во периодот од 17 до 21 октомври 2012 година во Беатенберг,Швајцарија, се одржа десеттото по ред Светско првенство по радиотелеграфија ХСТ (Брзо примање и предавање на знаци од Морзеовата азбука). На првенството учество зема и 20-годишниот Дарко Трајков, питомец на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во Скопје, придружна членка на Универзитетот „Гоце Делчев“ Штип, кој […]