Pa obligim

KARTOLINË NGA VARSHAVA - MUZEU I USHTRISË POLAKEРАЗГЛЕДНИЦА ОД ВАРШАВА - МУЗЕЈОТ НА ПОЛСКАТА ВОЈСКА

KARTOLINË NGA VARSHAVA – MUZEU I USHTRISË POLAKE

Njeri ndër vendet që duhet të vizitohet nga secili entuziast e historian ushtarak, gjithsesi se është edhe Muzeu i ushtrisë polake në Varshavë, i njohur me emrin e tij „Muzeum Wojska Polskiego». Muzeu gjendet në pjesën qendrore të kryeqytetit të Polonisë, afër bregut lindor të lumit Vislla. Ky muze është edhe muzeu i dytë sipas […]

LOJË QË ZHVILLON SHKATHTËSITË DHE AFTËSITË USHTARAKEИГРА ШТО ГИ РАЗВИВА ВОЕНИТЕ СПОСОБНОСТИ

LOJË QË ZHVILLON SHKATHTËSITË DHE AFTËSITË USHTARAKE

PJESËTARËT E ARM-SË EDHE GJATË KOHËS SË LIRË I PËRMIRËSOJNË DHE AVANCOJNË AFTËSITË E TYRE MENTALE E PSIKIKE Shahu është njëra ndër lojrat më të vjetra e cila sipas disa autorëve daton qysh prej para 2600 viteve në Indi dhe në Kinë, ndërsa në shek. VII kjo lojë është marrë nga arabët të cilën më […]

HARKU DHE SHIGJETAЛАК И СТРЕЛА

HARKU DHE SHIGJETA

NGA ARMA E THJESHTË DERI NË SPORT OLIMPIK Shigjetaria është njëra ndër artet më të vjetra marciale, që është i pranishëm edhe sot. Që nga kohërat e lashta, deri në vitin 1500, harku dhe shigjeta kanë qenë shoqëruesit më besnikë të njeriut, armë e thjeshtë me histori më të gjatë të përdorimit, një bashkëdyzim mes […]

НАЈТЕШКАТА ЖИВОТНА БИТКА - Разговор со  Зоран Димов, атлетичар кој го донесе  ултрамаратонот во земјава,  а со поддршка од АРМ и планинското трчање 
BETEJA MË E RËNDË JETËSORE - BISEDË ME ZORAN DIMOV, ATLETI QË SOLLI ULTRA-MARATONËN NË VEND, NDËRSA ME  PËRKRAHJEN E ARM-SË EDHE VRAPIMIN MALOR

BETEJA MË E RËNDË JETËSORE – BISEDË ME ZORAN DIMOV, ATLETI QË SOLLI ULTRA-MARATONËN NË VEND, NDËRSA ME PËRKRAHJEN E ARM-SË EDHE VRAPIMIN MALOR

ZORAN DIMOV ËSHTË SPORTISTI I VITIT 2012 NË QYTETIN E VELESIT, NDËRSA NË MAJ TË KËTIJ VITI MORRI PJESË NË KB NË VRAP NË LARGËSI NË POLONI, KU PËR 24 ORË VRAPOI 188 KILOMETRA. AI ËSHTË QYTETARI I PARË NGA VELESI I CILI VRAPOI NË ULTRA-MARATONËN AUSTRALIANE NË 100 KILOMETRA. GJITHASHTU ËSHTË PJESËMARRËS I RREGULLT […]

Спортот ми е сè во животот! - Силвана Карбеска, успешен ракометен судија, поранешна репрезентативна ракометарка и џудистка
SPORTI ËSHTË GJITHÇKA NË JETËN TIME! - SILLVANA KARBESKA, REFER I SUKSESSHËM I HENDBOLLIT,      HENDBOLLISTJA PËRFAQËSUESE E MËPARSHME DHE XHUDISTE

SPORTI ËSHTË GJITHÇKA NË JETËN TIME! – SILLVANA KARBESKA, REFER I SUKSESSHËM I HENDBOLLIT, HENDBOLLISTJA PËRFAQËSUESE E MËPARSHME DHE XHUDISTE

Për atë fati është i shtrirë gjithandej rrugëve, në të cilat mund të realizohen puqje të cila janë të lidhura me tregimin e jetës, atë pra të ashtuquajtur hendboll. Ka vetëm 37 vjet dhe që tani është treguar si refer ndërkombëtar në fushat e hendbollit. Sillvana Karbeska është në lulëzim të karierës. Ajo është dëshmi […]

Низ лавиринтот на надежта - Миле Стојкоски, човекот кој со инвалидска количка измина светски друмови 
PËRMES LABIRINTHIT TË SHPRESËS - MILE STOJKOVSKI, NJERIU I CILI ME KARROCË INVALIDORE KALOI RRUGË BOTËRORE

PËRMES LABIRINTHIT TË SHPRESËS – MILE STOJKOVSKI, NJERIU I CILI ME KARROCË INVALIDORE KALOI RRUGË BOTËRORE

Dhjetë minuta në këmbë ! “Formacion ushtarak“ për luftëtarin – nga Prilepi Mile Stojkovski . Me aftësi të kufizuara, i cili 16 vjet endet nëpër labirinthin e shpresës, që një ditë të çohet nga karroca me rrota . Këto ditë , refleks i nxehtë i kaploi këmbët e njoma që fortë si një shkëmb i […]

Оригинална комбинаторика на професија и хоби - Примариус д-р Благоја Дамески – успешен стоматолог, политичар, колумнист, шахист
Kombinimi origjinal i profesionit dhe hobit - Primarius d-r Bllagoja Dameski – stomatolog i suksesshëm, politikan, kolumnist dhe shahist

Kombinimi origjinal i profesionit dhe hobit – Primarius d-r Bllagoja Dameski – stomatolog i suksesshëm, politikan, kolumnist dhe shahist

Gojë e thatë, fjalë të zjarrta, hapa dinamik të figurës së shahut. Epitete kushtuar stomatologut të Prilepit, Bllagoja Dameski, njeri me mosbindje të përhershme ndaj jetës dhe kohës. I palodhur, me një horizont dhe shtigje të gjëra mendore, me një dëshirë të fortë të mbështjellur me përvojë të stërmbushur nga rrugëtimi pas rrugës së zakonshme […]

(Untitled)

(Untitled)

(Untitled)