Info

INFO

ROTACIONI I RI NË ALTEA Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Mr. Talat Xhaferi realizoi takim me pjestarë të ekipit mjeksor të cilët do të shkojnë si rotacioni i 16 i ARM-së në kuadër të operacionit EUFOR-ALTEA në Bosnjë dhe Hercegovinë. Në takimin ku morri pjesë edhe shefi i SHP së ARM-së, gjeneral-nënkolonel Goranço […]

INFO – REPUBLIKA ËSHTË TËRËSISHT E PËRKUSHTUAR NË INTEGRIMET E NATO-S

NATO-aleanca që nga formimi i saj e deri më sot u tregua dhe u dëshmua si një hallkë demokratike dhe si promotor i sigurisë u përket vlerave të përbashkëta demokratike dhe civilizuese të paqes, stabilitetit dhe mirëqenies së qytetarëve, jo vetëm të vendeve antare por të Aleancës por edhe më gjërë në rrethin euroatlantik. “Republika […]

INFOИНФО

INFO

VAZHDON KONTRIBUTI DREJT PAQES DHE SIGURISË BOTËRORE Ministri i Mbrojtjes i Republikës së Maqedonisë, Mr. Talat Xhaferi, mori pjesë në Mbledhjen e Këshillit Veriatlantik (NAS) në formatin ISAF në selinë e NATO-s në Bruksel. Gjatë kësaj mbledhjeje, ministri Xhaferi tha se Republika e Maqedonisë në mënyrë aktive është inkuadruar në procesin e planifikimit të forcave […]

INFOИНФО

INFO

NDERIM PËR TË AKSIDENTUARIT E BLLACËS Me rastin e shënimit të gjashtëvjetorit të aksidentit tragjik me helikoper ku humbën jetën njëmbëdhjetë pjestarë të Armatës së Republikës së Maqedonisë në kampin Butmir në Sarajevë, të Bosnjës dhe Hercegovinës, nën patronazhin e komandës së EUFOR-it dhe kontingjentit të Maqedonisë, u organizua ceremoni komemorative për shënimin e kësaj […]

InfoИнфо

Info

VIZITË PAQERUAJTËSVE Ministri i Mbrojtjes së RM-së, Talat Xhaferi në fillim të tetorit vizitoi pjestarët e kontingjentit të Armatës së Republikës së Maqedonisë në kuadër të misionit EUFOR-ALTEA në Bosnjë e Hercegovinë. Gjatë vizitës së delegacionit nga Maqedonia në kampin Butmir të Sarajevës, ministri Xhaferi theksoi se paqeruajtësit e Maqedonisë në vazhdimësi demonstrojnë shkathtësitë dhe […]

ИнфоInfo

Info

ANGAZHIM I PËRBASHKËT DREJT SFIDAVE TË PËRBASHKËTA Sfidat bashkëkohore të sigurisë kërkojnë përgjigje të përbashkëta, ndërsa kontributi i deritashëm i formatit A5 në Afganistan ka afirmuar vullnetin dhe aftësitë tona të përbashkëta për reagim të përbashkët ndaj këtyre sfidave“, theksoi ministri i mbrojtjes së RM-së, Talat Xhaferi, në fjalën e tij në panelin e parë […]

ИнфоInfo

Info

PRANIM-DORËZIM I PRONËS TË PATUNDSHME Ministri i mbrojtjes, Talat Xhaferi i dorëzoi pronë të patundshme për përdorim të përhershëm kryetarit të komunës së Gostivarit , Nevzat Bejta. Dorëzimi u bë në bazë të planit për divestim të objekteve jo thelbësore të cilat Ministria e Mbrojtjes deri më tani i ka shfrytëzuar dhe në bazë të […]

„Вратите на НАТО и ЕУ треба да останат отворени“„Dyert e BE-së dhe NATO-s duhet të mbeten të hapura“

„Dyert e BE-së dhe NATO-s duhet të mbeten të hapura“

„NATO dhe BE kanë investuar shumë në vendet e Ballkanit Perëndimor, dhe tani ka ardhur koha të mblidhen rezultatet“, tha ministri i Mbrojtjes së RM, Talat Xhaferi, në fjalën e tij në konferencën ndërkombëtare për Mbrojtje dhe Siguri në Batumi, Republika e Gjeorgjisë. Duke folur në panelin e titulluar „Zgjerimi i Aleancës së NATO-s – […]

(Untitled)

(Untitled)