Хеликоптери

„KAWASAKI“

„KAWASAKI“

За време на окупацијата на Јапонија после Втората светска војна, целокупната воздухопловна индустрија во државата била затворена, уништена и конвертирана за други намени. Забраната за развој на авиони била укината во март 1954 г., и веднаш потоа бил направен првиот повоен метален авион од јапонски дизајн. Во текот на 1970–1990 г., компанијата „Kawa­saki Heavy Industries“ […]