35mm

TRIUMFI I VULLNETIT - DOKUMENT VIZUEL PROPAGANDUES I RAJHUT TË TRETËТРИУМФ НА ВОЛЈАТА - ВИЗУЕЛЕН ПРОПАГАНДЕН ДОКУМЕНТ НА ТРЕТИОТ РАЈХ

TRIUMFI I VULLNETIT – DOKUMENT VIZUEL PROPAGANDUES I RAJHUT TË TRETË

„Në të ardhmen, Partia do të jetë burim i lidershipit politik të popullit gjerman. Dëshira dhe vullneti ynë ëshë që ky vend dhe Rajhu të rrojnë me mijëra vjet. Mund të jemi të gëzuar sepse e dimë që ardhëmria na takon vetëm neve“. Adolf Hitler, Shtator, 1934, Nyrnberg Ceremonia përmbyllëse e Kongresit të partisë Historikisht […]

„BETEJA E PESË MAJIT“ - ME GUXIM DERI NË FITOREN E MADHE„БИТКАТА НА ПЕТТИ МАЈ“ - Со храброст до невозможна победа

„BETEJA E PESË MAJIT“ – ME GUXIM DERI NË FITOREN E MADHE

„Ata janë ushtarët më të mirë në botë, ndërsa ju jeni bijtë më të mirë të Meksikës. Nuk mund të shoh meksikanë të mbushur me frigë dhe me zemerngushtësi, që mendojnë se fitorja është e pamundur. Sot do ta ndryshojmë këtë ndjenjë dhe mendim të mallkuar i cili na ndjek dhe na shkatërron si komb, […]

„ZËRAT E ERËS“ FILM PËR KRIPTOGRAFËT USHTARAK INDINAN„Гласници на ветрот“ Филм за индијанските воени криптографи

„ZËRAT E ERËS“ FILM PËR KRIPTOGRAFËT USHTARAK INDINAN

„Zërat e erës“ (ang. Windtalkers) është film për kodin e gjuhës “navaho”, për radiokomunikimin që është zhvilluar gjatë Luftës së Dytë Botërore ku përmes kësaj forme janë përçuar mesazhe shumë të rëndësishme mes trupave të ushtrisë amerikane. Me këtë njoftohemi përmes dy kriptogragëve, Çarli Uaithorse dhe Ben Jazi, të cilët inkuadrohen në rradhët e marinerëve, […]

„Солзи на сонцето“ - Молкот како пораз за човештвото
„LOTËT E DIELLIT“ HESHTJA SI MPOSHTJE PËR NJERËZINË

„LOTËT E DIELLIT“ HESHTJA SI MPOSHTJE PËR NJERËZINË

Historiani amerikan Hauard Zin njëherë ka thënë që nuk ekziston aq flamur i madh që do të mund të mbulon turpin nga vrasja e njerëzve të pafajshëm. Ne do të shtojmë që një e keqe e njëjtë si vrasja është të mbikqyret anësh se si bëhet një padrejtësi, pa u përgjigjur kundër asaj. Për fat […]

„Пурпурна плима“„VALA VJOLLCË“ - RRYMA ADRENALINE NGA THELLËSITË E OQEANIT

„VALA VJOLLCË“ – RRYMA ADRENALINE NGA THELLËSITË E OQEANIT

Kur bashkohen në një projekt të përbashkët Tony Scott me karrierën e tij filmike të shquar të ndërtuar mbi hit-trilerat, Jerry Brukhajmer, i njohur për serit televizive të krimit “CSI – Hetimi i vendit të ngjarjes“ dhe heroit të filmit amerikan Denzel Washington, atëherë pa dyshim ky bashkëpunim do të rezultojë me një blockbuster. Edhe […]

КАТИН - Премолчениот масакр во катинската шума
KATIN - Masakra e heshtur në malin e Kitanit

KATIN – Masakra e heshtur në malin e Kitanit

Vdekja nuk është diçka e re ose e papritur në kohë të luftës. Njerëzit i humbin shtepitë e tyre, pasuritë e tyre, familjet e tyre… Por,sa do që të zgjasë një luftë, një ditë do të ketë fund edhe ajo. Atëherë kur përfundimisht do të përfundojë, të mbijetuarit do të ballafaqohen me sfida te reja: […]

(Untitled)

(Untitled)

(Untitled)

(Untitled)