24 orë ushtarë

KRENOHEMI ME PJESËTARËT E ARM-SË - „SHKËLQIMI I MAQEDONISË 10“СЕ ГОРДЕЕМЕ СО ПРИПАДНИЦИТЕ НА АРМ - „МАКЕДОНСКИ БЛЕСОК 10“

KRENOHEMI ME PJESËTARËT E ARM-SË – „SHKËLQIMI I MAQEDONISË 10“

Stërvitja ,,Shkëlqimi i Maqedonisë-10“ është stërvitje me njësi në teren, e bazuar në skenarin për operacione për mbështetje të paqes, njësi të kryesuara nga NATO dhe BE, nën mandatin e OKB-së, përmes së cilës duhet të demonstrohet gjendja e gatishmërisë së njësive të deklaruara për përdorimin e tyre në operacionet e udhëhequra nga NATO. Stërvitja […]

REPUBLIKA E MAQEDONISË NË POST-ISAFРЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ПОСТ ИСАФ

REPUBLIKA E MAQEDONISË NË POST-ISAF

KONTRIBUTI NË MISIONET E UDHËHEQURA NGA NATO VAZHDON Republika e Maqedonisë, edhe përkundër faktit që nuk është anëtare e NATO-s, është njëra nga vendet kryesore që kontribuojnë për paqen, llogaritur sipas numrit të banorëve. Deri më tani në misionet paqeruajtëse të NATO-s, OKB-së dhe BE-së kanë marrë pjesë rreth 3000 paqeruajtës nga Maqedonia, dhe ate […]

ROLI I NATO-SNË AFGANISTAN - OPERACIONE PAQERUAJTËSE TË UDHËHEQURA NGA NATOУЛОГАТА НА НАТО ВО АВГАНИСТАН - МИРОВНИ ОПЕРАЦИИ ПРЕДВОДЕНИ ОД НАТО

ROLI I NATO-SNË AFGANISTAN – OPERACIONE PAQERUAJTËSE TË UDHËHEQURA NGA NATO

 Në fillim, nën udhëheqësi të aletaëve individual në NATO, forcat e radhitura në Afganistan në vitin 2001, kanë pasur një qëllim kryesor të mundësojnë qeverinë Afgane të sigurojë mbrojtje efektive nëpër gjithë vendin dhe të sigurojë që vendi mos të jetë sërish një strehim për teroristët. Misioni i NATO-s për siguri në Afganistan është themeluar […]

PËRSHËNDETJE NË GJUHËN MAQEDONASE NË VALËT E RADIOS - PJESËMARRJA E PJESËTARRIT TË ÇABHO-S NË RADIO EMISIONIN E AFN-SË RADIO EVROPAПОЗДРАВИ НА МАКЕДОНСКИ ВО ЕТЕРОТ - ГОСТУВАЊЕ НА ПРИПАДНИК НА ЧАБХО ВО РАДИОЕМИСИЈА НА АФН РАДИО ЕВРОПА

PËRSHËNDETJE NË GJUHËN MAQEDONASE NË VALËT E RADIOS – PJESËMARRJA E PJESËTARRIT TË ÇABHO-S NË RADIO EMISIONIN E AFN-SË RADIO EVROPA

RADIOJA SI MEDIA ËSHTË SHUME E POPULLAZIUAR NË KUADËR TË KOLEKTIVEVE USHTARAKE. DËGJOHEN LAJME, MUZIKË, MERREN INFORMATA NGA VENDI DHE BOTA, E NJËKOHËSISHT MUND TË REALIZOHEN EDHE DISA AKTIVITETE DHE DETYRA NË KUADËR TË GAZERMËS APO NË HAPSIRËN E QËNDRIMIT. NDËRSA MË INTERESANTE JANË BISEDAT DHE TREGIMET E KOLEGËVE QË KAPIN TEMA NGA MË TË […]

„KOBRAT“ - TË SUKSEsSHËM EDHE ME ARMATIM ARTILERIK PËR MKA„КОБРИТЕ“ - УСПЕШНИ И СО АРТИЛЕРИСКО ВООРУЖУВАЊЕ ЗА ПВО

„KOBRAT“ – TË SUKSEsSHËM EDHE ME ARMATIM ARTILERIK PËR MKA

„Kobrat“ (personel i Batalionit për Mbrojtje Kundërajrore, MKA, nga përbërja e Brigadës së Forcave Ajrore), i kujtojmë për saktësinë dhe suksesin e treguar në gjuajtjen e vitit të kaluar për tog për MKA, të armatosur me sistem raketor „Igla“. Krahas kësaj, në shprehje erdhi edhe cilësia e realizimit të stërvitjes „Sfida 2013“në përgjithësi (stërvitje dypalëshe […]

„PANAIRI I NATO-S“  BRUKSEL - PROMOVIM I QENDRËS RAJONALE PËR MARRËDHËNIE ME PUBLIKUN„PTEC MARKETPLACE“ – БРИСЕЛ - ПРОМОЦИЈА НА  РЕГИОНАЛНИОТ ЦЕНТАР ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА

„PANAIRI I NATO-S“ BRUKSEL – PROMOVIM I QENDRËS RAJONALE PËR MARRËDHËNIE ME PUBLIKUN

RRJETI I QENDRAVE PARTNERITARE PËR ARSIMIM DHE TRAJNIME PËRBËHET NGA 26 QENDRA TË STACIONUARA NË 23 VENDE TË NATO-S DHE VENDE PARTNERE. NË KËTË RRJET TË QENDRAVE SI QENDËR E VETME PËR TRAJNIME NGA FUSHA E MARRËDHËNIEVE ME PUBLIKUN NGA QERSHORI I VTIT 2013 VEPRON EDHE QENDRA RAJONALE PËR MARRËDHËNIE ME PUBLIKUN E MINISTRISË SË […]

PËRGATITJE TË RËNDËSISHME PËR PAQEN DHE SIGURINËПОДГОТОВКИ КОИ ЗНАЧАТ СИГУРНОСТ, БЕЗБЕДНОСТ И МИР

PËRGATITJE TË RËNDËSISHME PËR PAQEN DHE SIGURINË

VIZITË E MINISTRIT XHAFERI DHE E GJENERALIT KOTESKI NË TRAJNIMIN LUFTARAK BAZIK TË USHTARËVE PROFESIONAL Suksesi në çdo profesion në esencë bazohet në përgatitjen e mirë e cila mund të jetë një bazë e shkëlqyer për avansimin dhe përsosshmërinë në përvojat e mëtejshme. Duke mos pasur dyshim në faktin se pikërisht përvoja është ajo e […]

ARM-JA ËSHTË FORCA JONË E PËRBASHKËT E ARMATOSUR - BETIMI I GJENERATËS SË NJËZET E DYTË TË USHTARËVE  VULLNETARËАРМ Е НАША ЗАЕДНИЧКА ВООРУЖЕНА СИЛА - ЗАКЛЕТВА НА ДВАЕСЕТ И ВТОРАТА ГЕНЕРАЦИЈА ДОБРОВОЛНИ ВОЈНИЦИ

ARM-JA ËSHTË FORCA JONË E PËRBASHKËT E ARMATOSUR – BETIMI I GJENERATËS SË NJËZET E DYTË TË USHTARËVE VULLNETARË

205 ushtarë të ri në kazermën “Alekso Demnievski – Bauman” në Veles dhanë betimin. Kjo është gjenerata e njëzet e dytë e ushtarëve të cilët në mënyrë vullnetare u inkuadruan në radhët e Armatës së Republikës së Maqedonisë. Në solemnitetin e dhënies së betimit të pranishëm ishin ministri i mbrojtjes i Republikës së Maqedonisë, Mr. […]

PROMOVIM - STUDIM PËR PËRFAQËSIMIN E GRAVE NË FORCAT E ARMATOSURA NË VENDET E BALLKANIT PERËNDIMORПРОМОЦИЈА - СТУДИЈА ЗА ЗАСТАПЕНОСТА НА ЖЕНИТЕ ВО ВООРУЖЕНИТЕ СИЛИ  НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН

PROMOVIM – STUDIM PËR PËRFAQËSIMIN E GRAVE NË FORCAT E ARMATOSURA NË VENDET E BALLKANIT PERËNDIMOR

AKOMA EKZISTOJNË BARIERA PËR ZHVILLIMIN E KARIERËS SË GRAVE NË FORCAT E ARMATOSURA, POR DETEKTIMI I TYRE MUNDËSON EDHE GJETJEN E ZGJIDHJEVE ADEKUATE DHE EFIKASE Në fillim të muajit shkurt në Shtëpinë e Armatës në Shkup u promovua Studimi për përfaqësimin e grave në forcat e armatosura të vendeve të Ballkanit Perëndimor. Në këtë promovim […]

MIRËNJOHJE ARMATËS SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË - 50 VJET NGA TERMETI I SHKUPIT БЛАГОДАРНИЦА ЗА АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА - 50 ГОДИНИ ОД СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС

MIRËNJOHJE ARMATËS SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË – 50 VJET NGA TERMETI I SHKUPIT

Me rastin e pjesëmarjes në kompletimin e përzgjedhjes së projektit për shënimin e 50 vjetorit të tërmetit të Shkupit, Qyteti i Shkupit, Armatës së Republikës së Maqedonisë. Mirënjohja ndaj Armatës së Republikës së Maqedonisë si dhe mirënjohjet ndaj pjesëmarësve teknik, logjistik, kreativ gjatë realizimit të jubileut ua ndau sekretarja e qytetit të Shkupit, Gordana Klinçarova. […]