Fjalimet

FJALIMI I MINISTRES SË MBROJTJES SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË ZNJ. RADMILLA SHEKERINSKA-JANKOVSKA ME RASTIN E “18 GUSHTIT – DITËS SË ARMATËS SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SHKUP, 18 GUSHT 2017, STADIUMI USHTARAK

I nderuari Kryetar, Të nderuar ministra, I nderuar Shef i Shtabit të Përgjitshëm, gjeneralë të ARM-së, Të nderuar deputetë të Kuvendit të RM-së, Ekselenca, përfaqësues të korrit diplomatik, Të nderuar pjesëtarë të Armatës dhe Ministrisë së Mbrojtjes, Përfaqësues të mediave, mysafirë të nderuar, Është një nder i veçantë për mua, që si ministre e mbrojtjes […]

Fjala përshëndetëse e ministres së mbrojtjes Radmilla Shekerinska me rastin e 18 gushtit Ditës së ARM-së

Të nderuar ! Është kënaqsi dhe privilegj që sot të jem këtu para jush, me rastin e 25 vjetorit të Armatës së Republikës së Maqedonisë. Jubile i vogël për botën, por i madh për ne dhe për vendin tonë. Zonja dhe zotërinj, ata të cilët i bartin uniformat e Armatës së Republikës së Maqedonisë, ata […]

Fjalim i E.S Radmilla Shekerinska, ministre e mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë me rastin e hapjes së ekspozitës muezeale “25 vite Armatë e Republikës së Maqedonisë “, 17.08.2017, Muzeu Ushtarak, Shkup

Të nderuar, Ministria e Mbrojtjes dhe Armata e Republikës së Maqedonisë si pjesë përbërse e ministrisë sivjet do të shënojnë jubile të rëndësishëm – 25 vjetorin e formimit të Armatës sonë si forcë e armatosur e të gjithë qytetarëve të Republikës. Pas shpalljes së pavarësisë së Republikës së Maqedonisë më 1991, kreu shtetëror dhe qytetarët […]

FJALIMI I MM RADMILLA SHEKERINSKA PËRCJELLJA E KONTINGJENTIT TË ARM NË STËRVITJEN „SABER GUARDIAN 2017“

Të nderuar, Është nder dhe kënaqësi që jam sot këtu në kazermën Ilinden, duke i përcjellur pjesëtarët e Armatës së Republikës së Maqedonisë në stërvitjen „Saber Guardian 17“. Bëhet fjalë për një aktivitet stërvitor me përmasa të mëdha, ngjarje që përfshin më shumë se 25.000 pjesëtarë të forcave të armatosura nga 20 vende anëtare të […]

FJALIMI i ministres së mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, znj. Radmilla Shekerinska – Jankovskа, në Mbledhjen e Ministrave të Mbrojtjes të formantit Resolutte Support (29 Qershor 2017, Bruksel)

I nderuari Sekretar i Përgjithshëm, Të nderuar ministra të mbrojtjes, Zonja dhe zotërinj, Si ministre e posazgjedhur, më lejoni t’i përshëndes përpjekjet e kahmotshme të NATO-s dhe të partnerëve, përfshirë këtu edhe vendin tim, për sigurinë, stabilitetin dhe për zhvillimin e Afganistanit. Nga viti 2002 Republika e Maqedonisë jep kontributin e saj të vazhdueshëm për […]

FJALA E MM RADMILLA SHEKERINSKA PRANIM-DORËZIMI I DETYRËS MINISTËR I MBROJTJES 01.06.2017

I nderuar, Z. Jolevski, Më lejoni të falënderohem në emër të të gjithëve për shërbimin tuaj në Armatë dhe Ministrinë e Mbrojtjes, Të nderuar pjesëtarë të Shtabit të Përgjithshëm, Të nderuar nëpunës të Ministrisë së Mbrojtjes, Të nderuar mysafir dhe përfaqësues të mediave, Jam mirënjohëse për besimin dhe mundësinë në këtë fushë të rëndësishme për […]

FJALIM I ZORAN JOLEVSKI, MINISTËR I MBROJTJES SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË FESTIVAL I MUZIKËS USHTARAKE „MAQEDONIA HAPËRON FUQISHËM PËRPARA” Shkup 02 maj 2017

Të nderuar, Mirësevini në Shtëpinë e Armatës së Republikës së Maqedonisë ku jemi nikoqir të Festivalit të Parë për Muzikë Ushtarake të organizuar në historinë e Republikës së Maqedonisë sovrane dhe të pavarur. Me tingujt e orkestrës ushtarake të ushtarëve dhe oficerëve tanë të cilët në mënyrë të vendosur nën hapërojnë nën flamurin kombëtar dhe […]

FJALA E MINISTRIT TË MBROJTJES SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, ZORAN JOLEVSKI NË HAPJEN SOLEMNE SELISË SË PËRHERSHME TË FORCAVE MJEKËSORE USHTARAKE BALLKANIKE NË SHKUP, REPUBLIKA E MAQEDONISË 05.10.2016

Është nder dhe kënaqësi e veçantë për mua që bashkë me ju marrim pjesë në hapjen solemne të hapësirave ku do të vendoset Shtabi Kryesor i Forcave Mjekësore Ushtarake Ballkanike, me seli të përhershme në Shkup. Në veçanti jam i lumtur për suksesin e arritur, i cili është rezultat i mundit dhe përkushtimit të madh […]

FJALA E MINISTRIT TË MBROJTJES ZORAN JOLEVSKI ME RASTIN E PROMOVIMIT TË PUBLIKIMIT „ARM– 12 VITE AMBASADORE E PAQES” 17.03.2016, Muzeu i Luftës Maqedonase

Të nderuar, Mirësevini në këtë godinë të mrekullueshme, në Muzeun e Luftës Maqedonase për Shtetësi dhe Pavarësi ku Ministria e Mbrojtjes dhe Armata e Republikës së Maqedonisë, bashkë me ju miq të nderuar, për herë të parë në mesin e dukëve dhe komandantëve të shquar nga e kaluara ndajmë sukseset e Ushtrisë së Maqedonisë nga […]

FJALIMI I MINISTRIT TË MBROJTJES, ZORAN JOLEVSKI ME RASTIN E NËNSHKRIMIT TË MARRËVESHJEVE PËR PUNËSIM TË ISH USHTARËVE PROFESIONAL

Të nderuar, Kam nderin e veçantë që sot këtu do të nënshkruajmë marrëveshjet për angazhimin tuaj të sërishëm në institucionet shtetërore në Republikën e Maqedonisë. Siç e dini, Armata e Republikës së Maqedonisë dhe  Ministria e Mbrojtjes investojnë shumë në trajnimin tuaj për të fituar shkathtësi të cilat janë të rëndësishme për ju si ushtarë […]