Говори

ПОЗДРАВНО ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА, НА ДЕНОТ ЗА ВИСОКИ ГОСТИ НА ВЕЖБАТА „REGEX 19“ Велес, 16.10.2019

Почитувани присутни, Навистина ми е задоволство што сум тука да учествувам на Денот за високи гости во Центарот за симулации на Армијата на Република Северна Македонија, на Компјутерски асистираната тактичка вежба „REGEX 19“. За оваа вежба со гордост кажуваме дека опфаќа армиски припадници од 4. континенти. Тоа покажува колкава е довербата во нас, во нашата […]

Обраќање на министерката Шекеринска по повод 18.Август – Денот на Армијата на Република Северна Македонија

Охрид 18.08.2019 годдина Почитуван претседателе Пендаровски, Почитувани припадници на Армијата на Република Северна Македонија, Почитувани, старешини, офицери, војници, подофоцери Почитувани гости, Ова зад нас е Година на успех. Година во која се заокружува најуспешната етапа од нашиот пат кон НАТО Алијансата. Зад нашата Армија се буквално 27 години марш. Како и секој марш условите во […]

Обраќање на министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, на приемот на 125 професионални војници во Армијата

Касарна Велес, 07 август 2019 година Почитувани, Драги војници, денот кога почнува еден млад човек со нова професија, со избор на своја професија е ден во кој се упатуваат многу различни пораки. Ви се посакува успех, се посакува резултати во работењето, се посакува голема упорност, трпеливост, трудољубивост. Јас ќе изберам денеска да ви кажам дека […]

Обраќање на министерката за одбрана, Радмила Шекеринска по повод Денот на Полкот за специјални операции

Денеска го одбележуваме вашиот ден. И токму денеска се потсетуваме дека 25 години специјали сили во Армијата се и 25 години во кои нашата земја работеше, посакуваше, се трудеше да стане членка на Алијансата. Заедничкиот јубилеј го прославуваме со успеси – успеси во Полкот, но и успеси на ниво на државата. На овој голем јубилеј […]

ПОЗДРАВНО ОБРАЌАЊЕ НА МО ШЕКЕРИНСКА НА ПРИЕМОТ НА 3. КЛАСА 125 ПФВ ЗА 2018 ГОДИНА

Драго ми е што на крајот на оваа за нас успешна година, можам да ви кажам: „Добредојдовте во Армијата на Република Македонија“. Задоволство ми е што ве гледам тука пред мене, на почетокот на вашата кариера во најпочитуваната институција во Македонија. Вие сте уште еден доказ дека за нас навистина збор е збор, дека она […]

ОБРАЌАЊЕ НА МО ШЕКЕРИНСКА – ПРИЕМ НА 2.КЛАСА ПФВ ЗА 2018 ГОДИНА

Добредојдовте во Армијата. Добредојдовте во ова големо семејство со кое заедно со своите постари поискусни колеги ќе бидете столб на државноста, и на сувереноста на нашата татковина. Вие сте оние на кои зборовите патриотизам, храброст, пожртвуваност нема да им бидат само зборови, туку ќе бидат начин на живот. Без вас и вашиот професионализам нема да […]

Обраќање на МО Шекеринска пред питомците на Воена академија

убедена сум после денешната средба после денешните настапи, дека новопромовираните питомци ќе нè направат сите нас во Министерството и во Република Македонија горди како што денеска ги направија горди своите родители и своите семејства. Голема чест и задоволство ми е што сум денеска со вас на овој голем ден за сите оние кои што се […]

Обраќање на министерката за одбрана Шекеринска на свечената церемонија по повод прием на професионални војници во АРМ 04.07.2018

Ова е период на промени и нови почетоци за Република Македонија. Обезбедивме датум за преговори со Европската Унија кој значи почеток на едно ново време, време на напредок, развој и подобар живот за граѓаните. Поканата за НАТО која ќе ја добиеме следната недела ќе значи почеток на една ера на стабилност и безбедност за нашата […]

ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА НА ПРИМОПРЕДАВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА КОМАНДАНТ НА ПОЛКОТ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ОПЕРАЦИИ

Можеби најинспиративниот, најмотивирачкиот дел од мојата работа како министер за одбрана на Република Македонија е кога ја гледам посветеноста, енергијата, способноста и знаењето на припадниците на Армијата на Република Македонија во ваква и во многу други пригоди. Свесна сум дека вашата подготвеност и вашите резултати се оние кои што ја прават нашата држава Република Македонија, […]

ОБРАЌАЊЕ НА МО ШЕКЕРИНСКА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА 1. МПБР Касарна „Страшо Пинџур“ Петровец 02.04.2018

Почитувани припадници на Првата механизирана пешадиска бригада, Денеска, тука, во вашиот дом имам чест да ви посакам успешна годишница, да го честитам Денот на бригадата, односно денот кога командата и штабот на бригадата во 2012 година беа преместени во гарнизонот Петровец. Вие, припадниците на Првата механизирана пешадиска бригада сте сржта, срцевината на Армијата на Република […]