Lajme

Besimi met in Brussels with the Assistant Secretary General for Public Diplomacy at NATO, Graber KitarovicBesimi në Bruksel u takua me ndihmës sekretarin gjeneral për diplomacinë publike në NATO, Graber KitaroviqБесими во Брисел се сретна со помошник генералниот секретар за јавна дипломатија на НАТО, Грабер Китаровиќ

Besimi në Bruksel u takua me ndihmës sekretarin gjeneral për diplomacinë publike në NATO, Graber Kitaroviq

Ministri i mbrojtjes Fatmir Besimi në kuadër të viztës dy ditore në selinë e NATO aliansës në Bruksel, sot realizoi takim bilateral me ndihmës sekretarin gjeneral të diplomacisë publike Kolinda Graber Kitaroviq. Në takim u bisedua për progresin e Republikës së Maqedonisë për anëtarsim në NATO, si dhe kontributin në misionet në të cilat morën […]

Besimi on a meeting of Ministers of Defence from the SEDM Process in AntalyaBesimi në takim të ministrave të mbrojtjes nga SEDM procesi në AntaliaБесими на состанок на министри за одбрана од СЕДМ процесот во Анталија

Besimi në takim të ministrave të mbrojtjes nga SEDM procesi në Antalia

Ministri i mbrojtjes i Republikës së Maqedonisë Fatmir Besimi sot merr pjesë në takimin vjetor të ministrave të mbrojtjes nga vendet e Evropës Juglindore, anëtare të SEDM procesit, i cili mbahet në Antalia,Turqi. Qëllimi i takimit vjetor, theksoi sot Ministri i mbrojtjes, është konfirmimi i aktiviteteve të vitit të kaluar, si dhe promovimin e paqes, […]

The Minister of Defence and Chief of General Staff held a meeting with the Parliamentary Commission for Security and DefenceMinistri i mbrojtjes dhe Shefi i Shtatmadhorisë realizuan takim me Komisionin Parlamentar për mbrojtje dhe siguriМинистерот за одбрана и Началникот на ГШ остварија средба со Собраниската комисија за безбедност и одбрана

Ministri i mbrojtjes dhe Shefi i Shtatmadhorisë realizuan takim me Komisionin Parlamentar për mbrojtje dhe siguri

Sot, në shtëpinë e ARM-së në Shkup, ministri i mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Fatmir Besimi dhe ShSh të ARM-së, gjeneral-major Goranço Koteski, realizuan takim me komisionin Parlamentar për mbrojtje dhe siguri në të cilën u diskutua për propozim buxhetin , prioritetet e Ministrisë së mbrojtjes si dhe për zhvillimin e ardhshëm të ARM-së. Pas […]

The Minister of Defence Fatmir Besimi held a working meeting with the Association of Defence Attaches of NATO states in the Republic of MacedoniaMinistri i Mbrojtjes Besimi  zhvilloi një takim pune me Asociacionin e  atashes së mbrojtjes në vendet e NATOS në R.e MaqedonisëМинистерот за одбрана Бесими одржа работен состанок со Асоцијацијата на одбранбените аташе на земјите на НАТО во Р. Македонија

Ministri i Mbrojtjes Besimi zhvilloi një takim pune me Asociacionin e atashes së mbrojtjes në vendet e NATOS në R.e Maqedonisë

Në frymën e rritjes së transparences së punës në Ministrinë e mbrojtjes si dhe në drejtim të pregaditjeve për takimin e ardhshëm në Këshillin e Atlantikut Verior (KAV) pa konstitutatorët në misionin ISAF i cili do të mbahet në Bruksel në nivel të ministrave të mbrojtjes, ministry i mbrojtjes Fatmir Besimi sot realizoi takim pune […]

The Minister of Defence Fatmir Besimi held a meeting with the Ambassador of the Republic of Greece in the Republic of Macedonia, H.E. Αlexandra PapadopoulouMinistri i mbrojtjes Fatmir Besimi realizoi takim me ambasadoren e R. së Greqisë në R. e Maqedonisë, H.E Aleksandra PapadopuluМинистерот за одбрана Фатмир Бесими оствари средба со Амбасадорот на Р.Грција во РМ, Н.Е Александра Пападопулу

Ministri i mbrojtjes Fatmir Besimi realizoi takim me ambasadoren e R. së Greqisë në R. e Maqedonisë, H.E Aleksandra Papadopulu

Ministri i mbrojtjes Fatmir Besimi realizoi takim me ambasadoren e R. së Greqisë në R. e Maqedonisë, H.E Aleksandra Papadopulu. Në takim përveç ambasadores mori pjesë edhe atasheu ushtarak i R. së Greqisë në R. e Maqedonisë togeri Hristos Polianitis. Kënaqësia  e bashkëpunimit të gjertanishëm e cila viteve të kaluara ka fituar në intenzitet ka […]

Visit by the Commander of the Vermont National Guard, Major General Michael DubieVizitë e komandantit të GN të Vermontit gjeneral-major Majkëll DubiПосета на командантот на НГ на Вермонт генерал-мајор Мајкл Дуби

Vizitë e komandantit të GN të Vermontit gjeneral-major Majkëll Dubi

Nga mbrëmë, në vizitë oficiale treditore në ARM qëndron delegacioni i lartë i gardës nacionale (GN) të shteteve të bashkuara në SHBA Vermont, e udhëhequr nga komandanti i GN të Vermontit, gjeneral-major Majkëll Dubi, ku nikoçir oficial i tyre është shefi i ShShP të ARM-së, gjeneral-major Goranço Koteski. Qëllimi i vizitës së ARM-së nga ana […]

The Minister of Defence Fatmir Besimi held a meeting with the Ambassador of Slovenia in the Republic of Macedonia, H.E. Alain BergantMinistri i Mbrojtjes Fatmir Besimi realizoi takim me Ambasadorin e Sllovenisë në RM, H.E e tij Allan BergantМинистерот за одбрана Фатмир Бесими оствари средба со Амбасадорот на Словенија во РМ, Н.Е Алан Бергант

Ministri i Mbrojtjes Fatmir Besimi realizoi takim me Ambasadorin e Sllovenisë në RM, H.E e tij Allan Bergant

Sot, në lokalet e Ministrisë së mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë u realizua takim në mes të ministrit të mbrojtjes të RM, zotëri Fatmir Besimit dhe Ambasadorit të Sllovenisë në RM, H.E Allan Bergant. Me rastin e takimit nga ana e minsitrit Besimi ishte i drejtuar një falenderim i madh për mbështetjen e madhe të […]

Kremtimi i Ditës së b1.mkПрослава на Денот на 1.мпбр

Kremtimi i Ditës së b1.mk

Nesër, 16 shtator (e premte) me fillim nga ora 11,00 në kazermën “Jane Sandanski” në Shtip, do të mbahet solemnitet me rastin dita e brigadaës së parë këmbësorike të mekanizuar (bmk).

Pjesmarrja në Kremtimin e 20 vjetorit të Pavarsisë së RMУчество на свеченост за 20 години независност на РМ

Pjesmarrja në Kremtimin e 20 vjetorit të Pavarsisë së RM

  Në solemnitetin qëndror me rastin e shënimit të 20 vjetorit të pavarsisë së Republikës së Maqedonisë, që do të mbahet në Shkup, Armata e Republikës së Maqedonisë do te marë pjesë me rreth tetëqind anëtarë nga njësi të shumta. Sipas programit, në defilenë solemne,që do të mbahet para Parlamentit të Republikës së Maqedonisë, ARM-ja […]