Lajme

Minister Shekerinska from the barracks in Kichevo: We have brought the country into NATO, we have provided better conditions and higher salaries, we have improved gender equalityMinistrja Shekerinska nga kazerma në Kërçovë: Kemi future vendin në NATO, kemi siguruar kushte më të mira dhe paga më të larta, kemi përmirësuar barazinë gjinoreМинистерката Шекеринска од касарната во Кичево: Ја внесовме државата во НАТО, обезбедивме подобри услови и поголеми плати, ја подобривме родовата еднаквост

Ministrja Shekerinska nga kazerma në Kërçovë: Kemi future vendin në NATO, kemi siguruar kushte më të mira dhe paga më të larta, kemi përmirësuar barazinë gjinore

Në periudhën e kaluar, ne kemi investuar në dy fronte në Armatë- njëri ishte anëtarësimi në NATO, tjetri ishte përmirësimi i kushteve të punës dhe jetesës në Armatë. Të gjitha pagat janë rritur për më shumë se pesëdhjetë përqind, kemi siguruar uniforma dhe çizme të reja menjëherë, gjë që nuk ka ndodhur kurrë në historinë […]

Minister Shekerinska from the Water Training Camp in Ohrid: The budget and salaries in the Army have grown for three years in a rowMinistrja Shekerinska nga Kampi për Trajnime në Ujë në Ohër: Buxheti dhe rrogat në Armatë janë rritur për tre vjet me radhë Министерката Шекеринска од Кампот за обука на вода во Охрид: Три години по ред расте и буџетот и платите во Армијата

Ministrja Shekerinska nga Kampi për Trajnime në Ujë në Ohër: Buxheti dhe rrogat në Armatë janë rritur për tre vjet me radhë

Anëtarësimi në NATO dhe buxhetet e rritura çdo vit na japin një shans të investojmë shumë më tepër në të gjitha njësitë dhe në pjesë të ndryshme specifike të Armatës sonë. Kemi treguar për tre vjet rresht që buxhetet e mbrojtjes mund të rriten, që do të thotë se mund të sigurojmë kushte më të […]

Shekerinska in the Ilinden barracks: Congratulations on the new uniforms, higher salaries and new equipmentShekerinska në kazermën e Ilindenit: Urime uniformat e reja, pagat më të larta dhe pajisjet e reja Шекеринска во касарната Илинден: Честито нови униформи, повисоки плати и нова опрема

Shekerinska në kazermën e Ilindenit: Urime uniformat e reja, pagat më të larta dhe pajisjet e reja

„Ajo që më bën më të lumtur dhe më jep kënaqësi të madhe është që sot të gjithë ju vishni uniformën e re. Kjo do të thotë që kriza shëndetësore që ka kapluar shoqërinë tonë nuk ka zvogëluar investimet në mbrojtje. Angazhimi im çdo ditë, pavarësisht gjendjes së jashtëzakonshme, ishte të realizoja blerjen e uniformave […]

Nënshkruhet marrëveshje për donacion me Republikën Çeke për pjesëtarët e ArmatësПотпишан договор за донација со Чешката Република за припадниците на Армијата

Nënshkruhet marrëveshje për donacion me Republikën Çeke për pjesëtarët e Armatës

Zëvendës ministri i Mbrojtjes, Bekim Maksuti, sot në Ministrinë e Mbrojtjes, nënshkroi Marrëveshjen për Donacion nga Ministria e Mbrojtjes së Republikës Çeke, e nënshkruar më parë nga zëvendës ministri çek i Politikave të Mbrojtjes dhe Strategjisë, Radomir Jahoda. Në nënnshkrimin e Marrëveshjes morri pjesë edhe ambasadori i Republikës Çeke në vendin tonë, SHT. Miroslav Toman. […]

North Macedonia among 11 allies who launched the initiative to create a NATO Flight Training EuropeMaqedonia e Veriut në mesin e 11 aleatëve që inicuan nismën për krijimin e një rrjeti të NATO-s për trajnim fluturimi në EvropëСеверна Македонија меѓу 11 сојузници кои  ја лансираа иницијативата за создавање на НАТО мрежа за летачка обука во Европа

Maqedonia e Veriut në mesin e 11 aleatëve që inicuan nismën për krijimin e një rrjeti të NATO-s për trajnim fluturimi në Evropë

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, së bashku me 10 ministra të tjerë të mbrojtjes nga vendet anëtare të Aleancës, nënshkruan një letër qëllimi për të filluar një iniciativë shumëkombëshe për krijimin e një strukture për trajnime fluturimi të NATO-s në Evropë. Kjo iniciativë do të mundësojë krijimin e një rrjeti të Qendrave të Trajnimit të […]

Shekerinska with Army members helping local people in Brajchino: This is further proof that the Army is at the service of its citizensShekerinska me pjesëtarët e Armatës duke ndihmuar banorët vendor në Bratuçinë:  Kjo është edhe një dëshmi se Armata është në shërbim të qytetarëve të saj Шекеринска со припадниците на Армијата кои помагаат на локалното население во Брајчино: Ова е уште еден доказ дека Армијата е во служба на своите граѓани

Shekerinska me pjesëtarët e Armatës duke ndihmuar banorët vendor në Bratuçinë: Kjo është edhe një dëshmi se Armata është në shërbim të qytetarëve të saj

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, sot vizitoi pjesëtarët e Armatës të cilët ndihmojnë në riparimin e pasojave të stuhisë në zonën e Prespës së Poshtme, fshatin Bratuçinë dhe zonën përreth. „Armata jonë nuk është këtu vetëm kur bëhet fjalë për raste urgjente, por ajo ofron mbështetjen e saj dhe jep mbështetje në kriza të ndryshme, […]

Ministry of Defence – on first place according to the Index for Active TransparencyMinistria e Mbrojtjes - në vendin e parë sipas Indeksit për Transparencë AktiveМинистерството за одбрана – на прво место според Индексот за активна транспарентност

Ministria e Mbrojtjes – në vendin e parë sipas Indeksit për Transparencë Aktive

Ministria e Mbrojtjes në listën e të gjitha institucioneve në nivelin qendror dhe lokal në transparencë aktive, njoftoi sot në raportin e vet vjetor për Indeksin e Transparencës Aktive 2020 Qendra për Komunikime Civile. Kjo është një kërcim prej 40 vende në bazë të transparencës aktive të Ministrisë së Mbrojtjes, në vetëm tre vjet. „Për […]

Shekerinska after the meeting of NATO's North Atlantic Council: We have adopted a new operational plan for dealing with the coronavirus, we are creating a joint fund and medical equipment suppliesShekerinska pas takimit në Këshillin Euroatlantik të NATO-s: Kemi miratuar plan të ri operativ për përballje me virusin korona, krijojmë fond të dhe rezerva përbashkëta të pajisjeve mjekësoreШекеринска по состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО: Донесовме нов оперативен план за справување со корона вирусот, креираме заеднички фонд и залихи од медицинска опрема

Shekerinska pas takimit në Këshillin Euroatlantik të NATO-s: Kemi miratuar plan të ri operativ për përballje me virusin korona, krijojmë fond të dhe rezerva përbashkëta të pajisjeve mjekësore

Aleatët e NATO-s, përfshirë vendin tonë, miratuan sot një plan të ri operacional për të trajtuar pandeminë, si dhe një vendim për krijimin e një fondi të përbashkët për të mbuluar nevojat urgjente të shteteve anëtare, dhe për të krijuar furnizime të pajisjeve mjekësore, informoi ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska pas seancës së dytë të […]

Shekerinska: Military Range Krivolak will be the best NATO Exercise Range on the European continentShekerinska: Poligoni Ushtarak Krivollak do të jetë poligoni më i mirë për stërvitje i NATO-s në kontinentin Evropian Шекеринска: Армискиот полигон Криволак ќе биде најдобриот полигон за вежби на НАТО на европскиот континент

Shekerinska: Poligoni Ushtarak Krivollak do të jetë poligoni më i mirë për stërvitje i NATO-s në kontinentin Evropian

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska dhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, nënkolonel Vasko Gjurçinovski, së bashku me Shefin e Zyrës për Bashkëpunim të Mbrojtjes në Ambasadën Amerikane, nënkolonel Den Majeda, inspektuan sot aktivitetet e ndërtimit të poligonit Krivollak ku Batalioni Inxhinierik i Armatës rindërton infrastrukturën rrugore dhe hap rrugë të reja. „Poligoni Ushtarak Krivollak është […]

Shekerinska at the celebration of the Air VING and the flyover of the Air Policing aircraft: Today we saw what it means to be a NATO memberShekerinska në festimin e WING të Forcave Ajrore të Armatës dhe fluturimin e aeroplanëve nga Policimi Ajrore: Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-sШекеринска на прославата на армискиот Воздухопловен ВИНГ и прелетот на авионите од Air policing: Денешниот ден покажа што значи да се биде членка на НАТО

Shekerinska në festimin e WING të Forcave Ajrore të Armatës dhe fluturimin e aeroplanëve nga Policimi Ajrore: Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-s

„Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-s. Kjo do të thotë të kemi aeroplanët e NATO-s, në këtë rast nga Forcat Ajrore Greke, duke ruajtur dhe patrulluar qiellin tonë, që sot ishte një rastësi e madhe me festimin e Ditës së WING-ut të Forcave Ajrore. Pikërisht në ditën […]