News

Deputy Minister Maksuti at an expert conference on strategic communications and combating hybrid threatsZëvendësministri Maksuti në Konferencën e Ekspertëve për Komunikime Strategjike dhe Luftë Kundër  Kërcënimeve HibrideЗаменикот министер Максути на експертска конференција за стратегиски комуникации и борба против хибридни закани

Deputy Minister Maksuti at an expert conference on strategic communications and combating hybrid threats

Deputy Minister of Defense, Bekim Maksuti, as part of the Expert Conference on strategic communications and combating hybrid threats, taking place at the oldest Military Academy Theresan in Vienna, Austria, delivered a lecture on these topics that are of crucial importance in the field of defense and security. Maksuti addressed the present professors and academics, […]

The defense sector and the Army took active part in the campaign for clean environmentMbrojtja dhe Armata përfshihen në mënyrë aktive në aksionin e pastrimit të mjedisit jetësorОдбраната и Армијата активно се вклучија во акцијата за чистење на животната средина

The defense sector and the Army took active part in the campaign for clean environment

The members of the Army and Ministry employees, together with Minister Radmila Shekerinska, took active part today at several locations in and around military facilities as part of the campaign to clean the environment, which aims to raise awareness of the need for cleaner environment. The action was conducted at several locations in the barracks […]

Shekerinska at a meeting with the Defense Attaches in the country: This is a historic year, North Macedonia will soon become the 30th full- fledged member of the AllianceShekerinska në takim me atashetë mbrojtës në vend: Ky është një vit historik, Maqedonia e Veriut së shpejti anëtare e 30-të e plotë e AleancësШекеринска на средбата со одбранбените аташеи во земјава: Ова е историска година, Северна Македонија наскоро 30. полноправна членка на Алијансата

Shekerinska at a meeting with the Defense Attaches in the country: This is a historic year, North Macedonia will soon become the 30th full- fledged member of the Alliance

“At the beginning of next year we close the circle that we started drawing on 6 February, when we signed the Accession Protocol for NATO membership. As in 2019, in 2020 we will remain committed and focused, our actions and allocations for defense will continue to reflect our words” the Defense Minister said at today’s […]

The New Year’s traditional concert of military bands with a charity dimension this year Koncerti tradicional i vitit të ri i orkestratave ushtarake këtë vit edhe me karakter humanitarТрадиционалниот предновогодишен концерт на воени оркестри годинава и со хуманитарен карактер

The New Year’s traditional concert of military bands with a charity dimension this year

The Military Band of the Army of the Republic of North Macedonia, the bands of the armies of our partners and NATO allies soon, Croatia and Albania, performed musical works of world renowned composers at the traditional New Year’s concert held yesterday at the Army Hall. This year, the concert began with a minute of […]

Deputy Defence Minister Maksuti at the A5 meeting in TiranaZëvendësministri i mbrojtjes Maksuti në takimin А5 në Tiranë Заменик министерот за одбрана Максути на А5 состанокот во Тирана

Deputy Defence Minister Maksuti at the A5 meeting in Tirana

Today, Deputy Defence Minister, Bekim Maksuti, took part in the meeting of the Defence Ministers of the member states of the US – Adriatic Charter initiative, held in Tirana, Albania. The topics of the meeting was the Euro – Atlantic perspective of the region of Southeast Europe, through the mechanisms of the US – Adriatic […]

Prime Minister Shekerinska and Zaev on the aircraft carrier Harry S. Truman: We are part of the most powerful military and political force in the world, this aircraft carrier with all it capacities is part of our defenceMinistrja Shekerinska dhe kryeministri Zaev nga aeroplanmbajtësja „Hari S. Truman”: Jemi pjesë e forcës më të madhe ushtarako-politike në botë, kjo aeroplanmbajtëse me të gjitha kapacitetet është pjesë e mbrojtjes tonëМинистерката Шекеринска и премиерот Заев од носачот на авиони „Хари С. Труман“: Ние сме дел од најмоќната воена и политичка сила на светот, овој носач на авиони со сите капацитети е дел од нашата одбрана

Prime Minister Shekerinska and Zaev on the aircraft carrier Harry S. Truman: We are part of the most powerful military and political force in the world, this aircraft carrier with all it capacities is part of our defence

Defence Minister, Radmila Shekerinska, together with Prime Minister, Zoran Zaev, and President of the Assembly, Talat Xhaferi, Chief of the General Staff, Vasko Gjurcinovski and US Ambassador Kate Byrnes, met with Admiral James Foggo, Commander of the US Naval Forces Europe and Africa, and Commander of the Allied Joint Force Command Naples on the aircraft […]

Zero Tolerance for Workplace Harassment - Minister Shekerinska promoted the Guidelines on Workplace Harassment and 35 Gender RepresentativesZero tolerancë ndaj ngacmimit në vendin e punës - ministrja Shekerinska promovoi Udhëzuesin për Mbrojtje kundër Ngacmimit në Vendin e Punës dhe 35 përfaqësuesit gjinor Нулта толеранција за вознемирување на работното место – министерката Шекеринска ги промовираше Водичот за заштита од вознемирување на работното место и 35-те родови претставници

Zero Tolerance for Workplace Harassment – Minister Shekerinska promoted the Guidelines on Workplace Harassment and 35 Gender Representatives

“We are conveying the message, whether it is about persons in the Ministry or the Army, whether it is men or women, that harassment in the workplace is not an acceptable part of the work discipline, it is not an acceptable part of the work routine”, Defense Minister Radmila Shekerinska said at today’s promotion of […]

Prime Minister Zaev at NATO Leaders Meeting: We seal our place among allies united for freedom, peace and democracyKryeministri Zaev në Takimin e Liderëve të NATO-s: Vulosim vendin tonë midis aleatëve të bashkuar për liri, paqe dhe demokraci Премиерот Заев на Состанокот на лидерите на НАТО: Ставаме печат на нашето место меѓу сојузниците кои се обединети за слобода, мир и демократија

Prime Minister Zaev at NATO Leaders Meeting: We seal our place among allies united for freedom, peace and democracy

The President of the Government of the Republic of North Macedonia, Zoran Zaev, together with a delegation composed of Deputy Prime Minister and Minister of Defence, Radmila Shekerinska, Deputy Prime Minister for European Affairs, Bujar Osmani and Minister of Foreign Affairs, Nikola Dimitrov participated in today’s NATO Leaders meeting in London on the occasion of […]

British Defence Minister Ben Wallace at the meeting with Minister Shekerinska in London: Welcome to NATO!Ministri britanik i mbrojtjes Ben Wallace në takim me ministren Shekerinska në Londër: Mirësevini në NATO!Британскиот министер за одбрана Бен Валас на средбата  со министерката Шекеринска во Лондон: Добродојдовте во НАТО!

British Defence Minister Ben Wallace at the meeting with Minister Shekerinska in London: Welcome to NATO!

Welcome to NATO – British Defence Minister Ben Wallace told Minister Shekerinska at the meeting in London. The meeting takes place on the eve of the NATO – Alliance Leadership Summit where our country takes active part for the first time in a meeting of the Heads of States and Governments of the Member States. […]

Prime Minister Zaev to lead the delegation from the Government of North Macedonia at the NATO Leaders Meeting in London marking the 70th anniversary of the AllianceKryeministri Zoran Zaev udhëheq delegacionin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut në Takimin e Liderëve të NATO-s në Londër në shënimin e 70-vjetorit të AleancësПремиерот Заев предводи делегација на Владата на Северна Македонија на Состанокот на лидерите на НАТО во Лондон во чест на 70 годишнината на алијансата

Prime Minister Zaev to lead the delegation from the Government of North Macedonia at the NATO Leaders Meeting in London marking the 70th anniversary of the Alliance

The Prime Minister of the Republic of North Macedonia, Zoran Zaev will lead the delegation of our country comprised of the Deputy Prime Minister and Minister of Defence, Radmila Shekerinska, the Deputy Prime Minister for European Affairs, Bujar Osmani, and the Minister of Foreign Affairs, Nikola Dimitrov at the NATO Leaders Meeting held in London, […]