Intervistat

Shekerinska: Këto janë dobitë më të mëdha për RMV-në nga anëtarësimi në NATO

Në prag të votimit të Spanjës për Protokollin e anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në NATO, ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, në një intervistë për Portalb.mk, flet për përfitimet nga anëtarësimi në aleancën më të madhe politike-ushtarake në botë. Sipas Shekerinskës, përfitimi kryesor është ndikimi që RMV-ja merr gjatë vendimmarrjes, pra vendet serioze dhe me […]

Interview of Radmila Shekerinska for the BBC - Beyond 100 days - 14.12.2018Intervistë me Radmilla Shekerinskën për BBC - Beyond 100 days - 14.12.2018Интервју на министерката Шекеринска за Би Би Си - Beyond 100 days - 14.12.2018 година

Intervistë me Radmilla Shekerinskën për BBC – Beyond 100 days – 14.12.2018

Shekerinska per BBC: Nga kriza dolëm më të fuqishëm dhe dëshmuam se me politikë dhe lidership të vërtetë Maqedonia sërish u bë shembull ballkanik pozitiv për BE dhe NATO Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska ishte mysafire në një nga programet qendrore të lajmeve të BBC, “Beyond 100 Days”. Në njoftimin për intervistën, gazetarja Kathy Kay, […]

Shekerinska për Bloomberg

Republika e Maqedonisë sytë e drejtuar kah NATO për të shmangur ndërhyrjen ruse Nga Slav Okov 8 Gusht, 2017 Qeveria e re e Republikës së Maqedonisë forcon përpjekjet e saja për hyrje në NATO, duke pretenduar se anëtarësimi në aleancën ushtarake do të mbrojë vendin ballkanik nga “ndërhyrjet” e Rusisë në punët e saja të […]

INTERVIEW WITH THE MINISTER OF DEFENCE RADMILA SHEKERINSKA FOR  TV 24 CENTRAL NEWS 24.07.2017INTERVISTË E MINISTRES SË MBROJTJES RADMILA SHEKERINSKA PËR TELEVIZIONIN  24VESTI, 24.07.2017ИНТЕРВЈУ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈА 24ВЕСТИ (24.07.2017)

INTERVISTË E MINISTRES SË MBROJTJES RADMILA SHEKERINSKA PËR TELEVIZIONIN 24VESTI, 24.07.2017

„Disa mjete nga buxheti i MM janë rritur, disa janë zvogëluar dhe ka arsye shumë të qarta përse kjo ndodh kështu. Dua të filloj nga rritjet. Ribalancimi i buxhetit ishte i patjetërsueshëm edhe në MM për të siguruar rrogat dhe kompensimet për pjesëtarët e Ministrisë dhe Armatës. Për shembull, në kuadër të buxhetit të ribalancuar, […]

Talat Xhaferi - There are no legal obstacles to my entry into officeIntervistë, Talat Xhaferi – Nuk ekziston pengesë ligjore që të kryej detyrënИнтервју, Талат Џафери - Нема законска пречка да ја извршувам функцијата

Intervistë, Talat Xhaferi – Nuk ekziston pengesë ligjore që të kryej detyrën

Rreth 40 përqind e urimeve pas marrjes së detyrës vijnë nga qytetarë që nuk i përkasin komunitetit shqiptar, thotë ministri i ri i mbrojtjes, Talat Xhaferi në intervistën e javës nga Evropa e Lirë. Slagjana Bozhinovska 10.03.2013 Zotëri Xhaferi, cila ishte sfida e juaj të qëndroni në krye të Ministrisë së Mbrojtjes? Një njeriu që […]

ARM IS THE SYMBOL OF INTERETHNIC COHABITATION AND TOLERANCEARM ËSHTË SIMBOL I BASHKËJETESËS DHE TOLERANCËS NDËRETNIKE АРМ е симбол за меѓуетнички соживот и толеранција

ARM ËSHTË SIMBOL I BASHKËJETESËS DHE TOLERANCËS NDËRETNIKE

Do të angazhohem të përmirësohet statusi i paqeruajtësve të armatës në çdo aspekt, deklaroi ministri i ri i mbrojtjes, Talat Xhaferi, në intervistën për „Nova Makedonija“ Xhaferi premton se do të kontribuojë në ndërtimin e armatës sipas standardeve të NATO-s TALAT XHAFERI, MINISTËR I MBROJTJES Do të kryej detyrën time me përgjegjësinë më të madhe […]

Besimi - We have not betrayed our voters for NATO Besimi – Nuk kemi zhgënjyer votuesit tanë lidhur me NATO-n Бесими - Не сме ги изневериле гласачите за НАТО

Besimi – Nuk kemi zhgënjyer votuesit tanë lidhur me NATO-n

Intervistë për Radio Evropa e lirë 27.05.2012 Sllagjana Vasoviq Bozhinovska Nuk kemi zhgënjyer askënd nga votuesit tanë, sepse punojmë intensivisht për anëtarësimin në NATO, thotë  ministri i mbrojtjes Fatmir Besimi në intervistën javore për Radio Evropa e Lirë. Ministër, a ndjeni përgjegjësi për rezultatin nga Samiti në Çikago? Duke marrë parasysh atë çka parasheh Samiti, […]

We have no other alternative to NATO!Besimi: Nuk kemi alternativë tjetër për NATO-nНемаме друга алтернатива за НАТО!

Besimi: Nuk kemi alternativë tjetër për NATO-n

Intervsitë: Fatmir Besimi, Ministër i Mbrojtjes Katerina Sinadinovska Dhjetë ditë para samitit të NATO-s në Çikago ministri për mbrojtje, Fatmir Besimi i cili do të jetë pjesë e delegacionit tonë, thotë se askush nuk ka iluzione se Maqedonia do të bëhet anëtare e Aleancës pa zgjidhje të kontestit për emrin, por atyre, si ministra, askush […]

We are seeking a creative solution for NATO Kërkojmë zgjidhje kreative për në NATOБараме креативно решение за НАТО

Kërkojmë zgjidhje kreative për në NATO

Intervsitë: Fatmir Besimi, Ministër i Mbrojtjes 05.04.2012, NATO Samiti në Çikago nuk është dita D, por një nxitje e mirë dhe një pikë referimi për qëllimin, dhe ajo është anëtarësimi ynë në aleancë, thotë në një intervistë për “Dnevnik” ministri i Mbrojtjes Fatmir Besimi, i cili në javën e ardhshme do të vazhdojë agjendën e […]

Remaining outside of NATO provokes stabilityMbetja jashtë NATO-s, provokon stabilitetinОстанувањето надвор од НАТО, ја провоцира стабилноста

Mbetja jashtë NATO-s, provokon stabilitetin

  Intervistë për Zhurnal plus „Do të kisha thënë që integrimet janë alternativa më e mirë për të ardhmen e rajonit. Shembull për të është që në këtë 20 vjeçar rajoni dhe sidomos Maqedonia, në këtë dhjetë vjetorin e fundit nga një importues i paqes u bë në eksportues i paqes. Për çdo gjë jashtë […]