Раководител на одделение за транзиција, Сектор за човечки ресурси

полковник Ѓорѓи Митриновски


Телефон: 02/328-3861
e-mail: gmitrinovski@morm.gov.mk/portal

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ
Роден на 23.април 1964 година во Пехчево, Република Македонија. Оженет со сопругата Валентина. Има две ќерки, Љупка (1987) и Ангела (1995).

ОБРАЗОВАНИЕ
2010 НАТО одбрамбен колеџ – Рим
1997 После дипломски студии – Специјализација за командни и штабни должности на Воената академија во Скопје
1986 Воена Академија – насока Противвоздушна одбрана

РАБОТНО ИСКУСТВО
2004 – 2005 Началник на одделение за персонален менаџмент во Г-1/ГШ на АРМ, воедно заменик на Началникот на Г-1
2003-2004 Командант на аеродромот Петровец
2001-2002 Началник на штаб и вршител на должност командант на полк за ПВО
1999-2001 Началник на С-3 во полк за ПВО
1997-1998 Командант на дивизион за ПВО
1995-1996 Заменик на командант на дивизион за ПВО
1994-1995 Офицер за оперативно – наставни работи во полк за ПВО
1992-1993 Офицер за морал во полк за ПВО
1987-1992 Командир на батерија за ПВО
1986-1987 Командир на вод за ПВО

КУРСЕВИ И ОБУКИ
2008 Напреден курс за советници за транзиција, Скопје
2007 Курс за односи со јавноста, Скопје
2006 Курс за советници за транзиција, Скопје
2006 Курс за изработка на проекти и користење на Microsoft Project – Скопје
2004 Извршна програма во Центарот за меѓународни и безбедносни студии во Маршал центарот во Гармиш Партенкирхен, Германија
2004 Ориентационен курс за мултинационални операции – Оберамергау, Германија
2003 Курс за мултинационални операции – Оберамергау, Германија
2001 Курс за ракетни системи за ПВО Стрела-10 и Игла
2000 НАТО Курс за употреба на ракетни системи за ПВО- Рига, Латвиа

ПОЗНАВАЊЕ НА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ:
Англиски
Руски

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail