ПРЕПОРАКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ШИРЕЊЕТО НА ВИРУСОТ КОВИД 19

Preporaki_KOVID19

Сите што имаат потреба за контакт со Министерството за одбрана, тоа можат да го направат на следните меил адреси и телефонски броеви:
- dragan.karulovski@mod.gov.mk ; 02 328-2539
- besim.hasalari@mod.gov.mk ; 02 328-2535

ПРОТОКОЛ за превентивни мерки за сите работни места

Вести:

Ангажманот на Армијата за време на вонредната состојба предизвикана од пандемијата на коронавирусот

Донација од Република Бугарија за спречување и контрола на ширењето на вирусот Ковид 19

Шекеринска: Нашата Армија ги извршува истите задачи во борбата со пандемијата како и армиите на НАТО членките

Шекеринска во Прилеп: Армијата ќе му помогне на Прилеп, но и прилепчани да ги почитуваат мерките

Државниот секретар Николиќ ја прими донацијата од заштитна опрема и дезинфекциски пумпи од Обединетото Кралство

Шекеринска на граничкиот премин Белановце: Благодарност до Армијата за посветениот ангажман и до сојузниците од Алијансата кои ги активираат инструментите за помош

Мобилната болница подготвена: министрите Шекеринска и Филипче и градоначалникот Шилегов при денешната обиколка изразија задоволство што се дуплираат капацитетите за згрижување на пациенти со Covid-19

Телефонски разговор Шекеринска – Каракачанов: Помош од Бугарија во борбата против корона вирусот

Армијата од денеска се вклучува во обезбедувањето на објектите од витално значење

Фотогалерија: Армијата со инжинериски машини го расчистува теренот околу Инфективната клиника и прави дополнителен пристап до клиниката

Шекеринска: Армијата се вклучува во поддршка на државните институции за спречување на ширењето на коронавирусот

Дел од заклучоците од 20-тата седница на Владата: Се затвораат сите гранични премини за премин на странски државјани – патници и возила, освен за влез и транзит на товарни возила, и за претставниците од дипломатскиот кор во Северна Македонија – 16.03.2020

Воведена телефонска психолошка поддршка за граѓани и ранливи групи од Клиниката за психијатрија – 16.03.2020

Шекеринска: Армијата е подготвена да се стави во функција на заштита на граѓаните, втората единица припадници на Армијата замина за Дебар

Армијата се активира во заштитата на граѓаните од ширење на вирусот КОВИД 19

Министерството за одбрана презеде низа мерки за спречување на ширењето на вирусот КОВИД 19.

Министерството за одбрана го ограничува бројот на средби со странки – комуникацијата ќе се одвива телефонски, преку меил или со видео конференциска врска

ПРЕПОРАКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ШИРЕЊЕТО НА ВИРУСОТ КОВИД 19.pdf

КАКО ДО ПРАВИЛНА ДОМАШНА САМО-ИЗОЛАЦИЈА?

Информации за населението од Институтот за Јавно здравје.pdf

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail