Јубилеи

Одбележување на 20-годишен јубилеј

Со бројни пригодни активностите, Армијата на Република Македонија достојно го одбележи јубилејот „20 години АРМ“.

повеќе >>

Одбележување на 10-годишен јубилеј

Со пригодни свечености ширум земјава, одбележан 10-годишниот јубилеј на Армијата на Република Македонија. Централната прослава се одржа во касарната “Илинден”. Поздравен говор одржа претседателот на државата и врховен командант ….

повеќе >>

Одбележување на 5-годишен јубилеј

18.08.1997

Петгодишниот јубилеј од формирањето и Денот на АРМ беа повод за одржување на централната манифестација на 18 август 1997 година во најголемата касарна “Илинден” во Скопје. Во присуство на највисоките државни и воени претставници, ….

повеќе >>

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail