Stërvitjet

Започна оценувањето на декларираната чета на Воена ПолицијаЗапочна оценувањето на декларираната чета на Воена ПолицијаЗапочна оценувањето на декларираната чета на Воена Полиција

Започна оценувањето на декларираната чета на Воена Полиција

Денес, 28 октомври 2010 година, вежбата „Балкански Блесок 2010“ продолжува со оценувањето на декларираната чета на Воена Полиција (ВП) кое започна во касарната „Илинден“ во Скопје. Четата на Воена полиција се наоѓа во формацискиот состав на баталјонот на Воена Полиција и ќе се оценува по методологијата за оценување согласно OCC концептот на НАТО, а на […]

Заврши оценувањето на четата за длабинско набљудувањеЗаврши оценувањето на четата за длабинско набљудувањеЗаврши оценувањето на четата за длабинско набљудување

Заврши оценувањето на четата за длабинско набљудување

Синоќа, во рамките на активностите од вежбата ,,Балкански Блесок 2010“ четата за длабинско набљудување (чДН) со поголемиот дел од силите, успешно извши инфилтрација по воздушен пат на армискиот полигон ,,Крилолак“, со цел да се овозможи извршување на задачи во ,,непријателската“ територија. Оваа исклучително сложена активност која се одвиваше во ноќни услови, беше изведена заедно со […]

Четата за длабинско набљудување успешно изведе марш и распоредувањеЧетата за длабинско набљудување успешно изведе марш и распоредувањеЧетата за длабинско набљудување успешно изведе марш и распоредување

Четата за длабинско набљудување успешно изведе марш и распоредување

Вчера, 25 октомври 2010 година, согласно планот за изведување на вежбата „Балкански Блесок 2010“, во доцните вечерни часови четата за длабинско набљудување (чДН) успешно го изведе маршот од касарната „Илинден“ во Скопје до центарот за обука (ЦО) ,,Пепелиште“. На маршот му претходеше првиот дел од оценувањето на четата, со кој беше утврдена опременоста на единицата, […]

Почеток на оценувањето на четата за длабинско набљудувањеПочеток на оценувањето на четата за длабинско набљудувањеПочеток на оценувањето на четата за длабинско набљудување

Почеток на оценувањето на четата за длабинско набљудување

Денес, 25 октомври 2010 година, во рамки на вежбата „Балкански Блесок 2010“, во касарната „Илинден“ во Скопје, започна оценувањето на четата за длабинско набљудување (чДН) која е од составот на полкот за специјални операции (пСО) на АРМ. Оценувањето на чДН се реализира согласно OCC концептот за оценување, при што на вежбата е предвидено со оваа […]

Отворање на „Балкански Блесок 2010“Отворање на „Балкански Блесок 2010“Отворање на „Балкански Блесок 2010“

Отворање на „Балкански Блесок 2010“

Денес, 24 октомври 2010 година, во Центарот за обука (ЦО) ,,Пепелиште“ свечено е отворена воената вежба „Балкански Блесок 2010“. На чинот на свеченото отварање пред штабот на вежбата и дел од персоналот за поддршка се обрати директорот на вежбата полковник Митре Стојанов кој истакна дека вежбата „Балкански Блесок 2010“ претставува континуитет на досега успешно изведените […]