Stërvitjet

General concept of the international high education defence – security project “SUMMER CAMPUS 2014“Koncept i përgjithshëm për projektin ndërkombëtar për arsim të lartë në mbrojtje e siguri „KAMPUSI VEROR 2014“Општ концепт на меѓународниот високо-образовен одбранбено-безбедносен проект „ЛЕТЕН КАМПУС 2014“

Koncept i përgjithshëm për projektin ndërkombëtar për arsim të lartë në mbrojtje e siguri „KAMPUSI VEROR 2014“

Pesë vite me rradhë Akademia Ushtarake realizon projektin ndërkombëtar për arsim të lartë në mbrojtje e siguri „KAMPUSI VEROR 2014“. Përvojat e deritanishme janë pozitive, duke shikuar se përmes përmbajtjeve kanë marrë pjesë profesorë me renome, dhe ekspertë nga vendi dhe nga jashtë, studentë nga universitetet botërore më të mira, kadetë nga akademitë ushtarake të […]

Завршна вежба на меѓународниот воен „Летен Кампус 2013“Stërvitja përmbyllëse në ditën ndërkombëtare ushtarake „Kampi Veror 2013“

Stërvitja përmbyllëse në ditën ndërkombëtare ushtarake „Kampi Veror 2013“

Sot në PA Krivolak u mbajt stërvitje taktike demonstruese „Task Forcat Shumëkombëshe (togu) në kryerjen e operacioneve për mbështetje dhe stabilizim”. Kjo stërvitje ishte faza e fundit nga Kampi Veror 2013 ku studentët dhe kadetët patën rastin të fitojnë një shkallë të caktuar akademike në fushën e operacioneve post-konflikte, dhe veçanërisht nga organizatat ndërkombëtare si […]

Подготовки за главната вежба надополнети со спортски натпревари со спортски дух, многу позитивна енергија и културен разглед на нашата земјаOrganizimi i stërvitjes kryesore me përmbajtje të shumta të garave sportive dhe në frymën sportive, me shumë energji pozitive dhe me një udhëtim kulturor nëpër vendin tonë

Organizimi i stërvitjes kryesore me përmbajtje të shumta të garave sportive dhe në frymën sportive, me shumë energji pozitive dhe me një udhëtim kulturor nëpër vendin tonë

Me përmbylljen e ditës akademike, filloi faza e dytë e ,,Kampit Veror 2013”, dhe me këtë edhe përgatitjet për fazën e tretë – stërvitjen finale. Në kuadër të fazës së dytë, nëpërmjet ushtrimeve praktike në hapësirat e poligonit Krivolak, për çdo ditë janë kryer stërvitje nga ekipet shumëkombëshe. Bashkë me trajnimin një pjesë e pjesëmarrësve […]

Културно – забавен живот реализиран од учесниците во “Летниот кампус 2013”Realizohet aktiviteti  ,,Jeta kulturoro-zbavitëse” nga pjesëmarrësit e “Kampit Veror 2013”

Realizohet aktiviteti ,,Jeta kulturoro-zbavitëse” nga pjesëmarrësit e “Kampit Veror 2013”

Në ditët 16.06.2013 dhe 17.06.2013, në kuadër të Kampit Veror 2013, pjesëmarrësit e huaj, studentët dhe kadetët e vitit të 3 nga Akademia Ushtarake “Gjeneral Mihailo Apostollski” kishin mundësinë e rrallë të vizitojnë Manastirin dhe Ohrin. Ditën e parë grupi vizitoi Manastirin. Gjatë kësaj vizite u organizua një udhëtim kulturor që përfshiu një shëtitje në […]

Академски дел од “Летниот кампус 2013” – успешно реализиранPjesa akademike nga “Kampi Veror 2013” – realizohet me sukses

Pjesa akademike nga “Kampi Veror 2013” – realizohet me sukses

Pas përfundimit të hapjes zyrtare e cila u mbajt më 12.06.2013 në Qendrën për Trajnime ,,Pepelishte”, filloi realizimi i fazës së parë nga tre fazat e planifikuara nga programi i Kampit Veror 2013- i quajtur pjesa akademike e kampit. Në këtë fazë e cila zgjati 2 ditë u mbajtën ligjerata nga profesorë dhe përfaqësues të […]

Свечено отворен меѓународниот Летен кампус 2013HAPET ZYRTARISHT KAMPI VEROR NDËRKOMBËTAR 2013

HAPET ZYRTARISHT KAMPI VEROR NDËRKOMBËTAR 2013

Më 12.06.2013 në orën 10:00 në Qendrën e Trajnimit “Pepelishte” u hap ,,Kampi Veror 2013”. Ky është viti i katërt që Akademia Ushtarake “Gjeneral Mihailo Apostollski” Shkup, anëtare e asocuar e Universitetit ,,Goce Delçev” Shtip është nikoqire e kadetëve dhe studentëve nga rajoni dhe nga vende anëtare të NATO-s. Këtë vit, në periudhën nga 12-21 […]

Приказ на интероперабилност и координираност: ден на високи гости на вежбата „Здружен отпор 13“Demonstrim i ndërveprimit dhe koordinimit: Dita për Vizitorë të Shquar  në stërvitjen „Rezistencë e Përbashkët 13"

Demonstrim i ndërveprimit dhe koordinimit: Dita për Vizitorë të Shquar në stërvitjen „Rezistencë e Përbashkët 13″

Nëpërmjet një simulimi të zjarrit, shpëtimit të të lënduarëve nga godina e djegur, shuarja e zjarrit dhe ofrimi i ndihmës së parë, u shënua sot Dita e Vizitorëve të Shquar në Qendrën Trajnuese „Pepelishtë“, me çka u realizua edhe dita finale e stërvitjes ndërkombëtare „Rezistencë e Përbashkët 13″ Në kuadër të vizitës në stërvitje, ministri […]

Демонстрирање на терен на интероперабилноста помеѓу АРМ и цивилните структури, САД и земјите од регионот во процесот за справување со природни катастрофи Demonstrim në terren i ndërveprueshmërisë midis ARM dhe strukturave civile, SHBA dhe vendeve nga rajoni në procesin e ballafaqimit me fatkeqësitë natyrore

Demonstrim në terren i ndërveprueshmërisë midis ARM dhe strukturave civile, SHBA dhe vendeve nga rajoni në procesin e ballafaqimit me fatkeqësitë natyrore

Sot, 4 qershor, filloi realizimi i pjesës praktike nga stërvitja ndërkombëtare „Rezistencë e Përbashkët 13“. Sipas skenarit të stërvitjes është simuluar tërmet ku pritet të demonstrohet ndërveprueshmëria midis Armatës dhe institucioneve civile nga Republika e Maqedonisë si dhe armatave të SHBA-ve dhe vendeve nga rajoni në ballafaqimin me pasojat të cilat rezultojnë si zjarret, vërshimat […]

Лесната маневарска болница ќе започне со процесот на самооценување НИВО 1Spitali për Manovrime të Lehta do të fillojë me procesin e vetëvlerësimit nga NIVELI 1

Spitali për Manovrime të Lehta do të fillojë me procesin e vetëvlerësimit nga NIVELI 1

Sot, 3 qershor, në Qendrën Trajnuese „Pepelishte“, në kuadër të stërvitjes ndërkombëtare „Rezistencë e Përbashkët 13“ do të fillojë procesi i vetëvlerësimit nga niveli 1 i Spitalit për Manovrime të Lehta. Sipas konceptit për aftësi kooperative do të vlerësohet ndërveprimi i spitalit që është parakushti kryesor për zbatimin e niveleve tjera të vlerësimit, sipas këtij […]

Заврши теоретскиот дел од меѓународната вежба „Здружен отпор 13“Mbaron pjesa teorike nga stërvitja ndërkombëtare ,,Rezistencë e Përbashkët 13”,

Mbaron pjesa teorike nga stërvitja ndërkombëtare ,,Rezistencë e Përbashkët 13”,

Sot, 1 qershor në QT “Pepelishte” ndjekësit e kursit morrën certifikata me çka rrumbullakohet pjesa teorike e trajnimit në stërvitjen ndërkombëtare në terren “Rezistencë e Përbashkët 13″. Gjatë pesë ditëve të kaluara Institutit i Mbrojtjes për operacione mjekësore nga SHBA mbajti ligjerime në temë ,,Ndihma Mjekësore për Qëllime Humanitare dhe Reagimi ndaj Fatkeqësive, dhe u […]