Headlines

Shekerinska in the Ilinden barracks: Congratulations on the new uniforms, higher salaries and new equipmentShekerinska në kazermën e Ilindenit: Urime uniformat e reja, pagat më të larta dhe pajisjet e reja Шекеринска во касарната Илинден: Честито нови униформи, повисоки плати и нова опрема

Shekerinska në kazermën e Ilindenit: Urime uniformat e reja, pagat më të larta dhe pajisjet e reja

„Ajo që më bën më të lumtur dhe më jep kënaqësi të madhe është që sot të gjithë ju vishni uniformën e re. Kjo do të thotë që kriza shëndetësore që ka kapluar shoqërinë tonë nuk ka zvogëluar investimet në mbrojtje. Angazhimi im çdo ditë, pavarësisht gjendjes së jashtëzakonshme, ishte të realizoja blerjen e uniformave […]

Nënshkruhet marrëveshje për donacion me Republikën Çeke për pjesëtarët e ArmatësПотпишан договор за донација со Чешката Република за припадниците на Армијата

Nënshkruhet marrëveshje për donacion me Republikën Çeke për pjesëtarët e Armatës

Zëvendës ministri i Mbrojtjes, Bekim Maksuti, sot në Ministrinë e Mbrojtjes, nënshkroi Marrëveshjen për Donacion nga Ministria e Mbrojtjes së Republikës Çeke, e nënshkruar më parë nga zëvendës ministri çek i Politikave të Mbrojtjes dhe Strategjisë, Radomir Jahoda. Në nënnshkrimin e Marrëveshjes morri pjesë edhe ambasadori i Republikës Çeke në vendin tonë, SHT. Miroslav Toman. […]

North Macedonia among 11 allies who launched the initiative to create a NATO Flight Training EuropeMaqedonia e Veriut në mesin e 11 aleatëve që inicuan nismën për krijimin e një rrjeti të NATO-s për trajnim fluturimi në EvropëСеверна Македонија меѓу 11 сојузници кои  ја лансираа иницијативата за создавање на НАТО мрежа за летачка обука во Европа

Maqedonia e Veriut në mesin e 11 aleatëve që inicuan nismën për krijimin e një rrjeti të NATO-s për trajnim fluturimi në Evropë

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, së bashku me 10 ministra të tjerë të mbrojtjes nga vendet anëtare të Aleancës, nënshkruan një letër qëllimi për të filluar një iniciativë shumëkombëshe për krijimin e një strukture për trajnime fluturimi të NATO-s në Evropë. Kjo iniciativë do të mundësojë krijimin e një rrjeti të Qendrave të Trajnimit të […]

Shekerinska with Army members helping local people in Brajchino: This is further proof that the Army is at the service of its citizensShekerinska me pjesëtarët e Armatës duke ndihmuar banorët vendor në Bratuçinë:  Kjo është edhe një dëshmi se Armata është në shërbim të qytetarëve të saj Шекеринска со припадниците на Армијата кои помагаат на локалното население во Брајчино: Ова е уште еден доказ дека Армијата е во служба на своите граѓани

Shekerinska me pjesëtarët e Armatës duke ndihmuar banorët vendor në Bratuçinë: Kjo është edhe një dëshmi se Armata është në shërbim të qytetarëve të saj

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, sot vizitoi pjesëtarët e Armatës të cilët ndihmojnë në riparimin e pasojave të stuhisë në zonën e Prespës së Poshtme, fshatin Bratuçinë dhe zonën përreth. „Armata jonë nuk është këtu vetëm kur bëhet fjalë për raste urgjente, por ajo ofron mbështetjen e saj dhe jep mbështetje në kriza të ndryshme, […]

Ministry of Defence – on first place according to the Index for Active TransparencyMinistria e Mbrojtjes - në vendin e parë sipas Indeksit për Transparencë AktiveМинистерството за одбрана – на прво место според Индексот за активна транспарентност

Ministria e Mbrojtjes – në vendin e parë sipas Indeksit për Transparencë Aktive

Ministria e Mbrojtjes në listën e të gjitha institucioneve në nivelin qendror dhe lokal në transparencë aktive, njoftoi sot në raportin e vet vjetor për Indeksin e Transparencës Aktive 2020 Qendra për Komunikime Civile. Kjo është një kërcim prej 40 vende në bazë të transparencës aktive të Ministrisë së Mbrojtjes, në vetëm tre vjet. „Për […]

Shekerinska after the meeting of NATO's North Atlantic Council: We have adopted a new operational plan for dealing with the coronavirus, we are creating a joint fund and medical equipment suppliesShekerinska pas takimit në Këshillin Euroatlantik të NATO-s: Kemi miratuar plan të ri operativ për përballje me virusin korona, krijojmë fond të dhe rezerva përbashkëta të pajisjeve mjekësoreШекеринска по состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО: Донесовме нов оперативен план за справување со корона вирусот, креираме заеднички фонд и залихи од медицинска опрема

Shekerinska pas takimit në Këshillin Euroatlantik të NATO-s: Kemi miratuar plan të ri operativ për përballje me virusin korona, krijojmë fond të dhe rezerva përbashkëta të pajisjeve mjekësore

Aleatët e NATO-s, përfshirë vendin tonë, miratuan sot një plan të ri operacional për të trajtuar pandeminë, si dhe një vendim për krijimin e një fondi të përbashkët për të mbuluar nevojat urgjente të shteteve anëtare, dhe për të krijuar furnizime të pajisjeve mjekësore, informoi ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska pas seancës së dytë të […]

Shekerinska: Military Range Krivolak will be the best NATO Exercise Range on the European continentShekerinska: Poligoni Ushtarak Krivollak do të jetë poligoni më i mirë për stërvitje i NATO-s në kontinentin Evropian Шекеринска: Армискиот полигон Криволак ќе биде најдобриот полигон за вежби на НАТО на европскиот континент

Shekerinska: Poligoni Ushtarak Krivollak do të jetë poligoni më i mirë për stërvitje i NATO-s në kontinentin Evropian

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska dhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, nënkolonel Vasko Gjurçinovski, së bashku me Shefin e Zyrës për Bashkëpunim të Mbrojtjes në Ambasadën Amerikane, nënkolonel Den Majeda, inspektuan sot aktivitetet e ndërtimit të poligonit Krivollak ku Batalioni Inxhinierik i Armatës rindërton infrastrukturën rrugore dhe hap rrugë të reja. „Poligoni Ushtarak Krivollak është […]

Shekerinska at the celebration of the Air VING and the flyover of the Air Policing aircraft: Today we saw what it means to be a NATO memberShekerinska në festimin e WING të Forcave Ajrore të Armatës dhe fluturimin e aeroplanëve nga Policimi Ajrore: Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-sШекеринска на прославата на армискиот Воздухопловен ВИНГ и прелетот на авионите од Air policing: Денешниот ден покажа што значи да се биде членка на НАТО

Shekerinska në festimin e WING të Forcave Ajrore të Armatës dhe fluturimin e aeroplanëve nga Policimi Ajrore: Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-s

„Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-s. Kjo do të thotë të kemi aeroplanët e NATO-s, në këtë rast nga Forcat Ajrore Greke, duke ruajtur dhe patrulluar qiellin tonë, që sot ishte një rastësi e madhe me festimin e Ditës së WING-ut të Forcave Ajrore. Pikërisht në ditën […]

Shekerinska: Today we saw in the Macedonian sky that we are NATOShekerinska: Sot edhe në qiellin maqedonas pamë se ne jemi NATOШекеринска: Денеска и на македонското небо видовме дека ние сме НАТО

Shekerinska: Sot edhe në qiellin maqedonas pamë se ne jemi NATO

„Sot, në qiellin e Maqedonisë, patëm mundësinë të shohim se është e saktë teza – Ne jemi NATO. Republika e Maqedonisë së Veriut u bë anëtari i 30-të i Aleancës së NATO-s pas gati tridhjetë vjet përpjekjesh. Për fat të keq, ne nuk kemi pasur mundësinë për të festuar anëtarësimin tonë në mes të pandemisë […]

Minister Shekerinska in the Kichevo barracks: The Army is performing its tasks in dealing with the pandemic impeccably, that is why it is a NATO ArmyMinistrja Shekerinska në kazermat në Kërçovë: Armata i kryen detyrat e saj në mënyrë të përkryer në trajtimin e pandemisë, prandaj është Armatë e NATO-sМинистерката Шекеринска во касарната во Кичево: Армијата беспрекорно ги извршува задачите во справувањето со пандемијата, затоа е НАТО Армија

Ministrja Shekerinska në kazermat në Kërçovë: Armata i kryen detyrat e saj në mënyrë të përkryer në trajtimin e pandemisë, prandaj është Armatë e NATO-s

„Urime pjesëtarëve të Armatës nga kazermat e të gjithë vendit të cilat do t’i vizitoj dhe falënderoj personalisht. Të gjithë ata që fituan mundësinë, e shfrytëzuan atë dhe e bënë punën e tyre të në mënyrë të përsosur. Ju na keni të bindur se çdo pjesëtar i Armatës është i gatshëm t’i përgjigjet çdo sfide. […]