Headlines

The Annual National Programme for membership in the Alliance has been presented in BrusselsNë Bruksel u prezantua programi kombëtar vjetor për anëtarësim në AleancëВо Брисел презентирана Годишната национална програма за членство во Алијансата

Në Bruksel u prezantua programi kombëtar vjetor për anëtarësim në Aleancë

Sot, në selinë e NATO-s në Bruksel, sekretari shtetëror i Ministrisë së Mbrojtjes, Sasho Stefanoski, së bashku me sekretarin shtetëror të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Vllado Misajllovski marrin pjesë në takimin e rregullt vjetor mes Republikës së Maqedonisë dhe Komitetit për politikë dhe partneritete të NATO-s, e cila është në kuadër të Planit Aksionar […]

Ministri Xhaferi realizoi takim me përfaqësuesin special të Sekretarit Gjeneral të OKB-së, DjuМинистерот Џафери оствари средба со специјалниот претставник на генералниот секретар на ООН, Дју

Ministri Xhaferi realizoi takim me përfaqësuesin special të Sekretarit Gjeneral të OKB-së, Dju

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot në hapësirat e Ministrisë realizoi takim me përfaqësuesin special të Sekretarit Gjeneral të OKB-së dhe shef i zyrës së OKB-së në Beograd, Piter Dju. Në takim, bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime rreth pjesëmarrjes së Republikës së Maqedonisë në misionet paqeruajtëse të Kombeve të Bashkuara, përderisa u bë […]

Shembull i bashkëpunimit të suksesshëm bilateral – Donacion nga SHBA për Armatën e Republikës së MaqedonisëПример за успешна билатерална соработка – донација од САД за Армијата на Република Македонија

Shembull i bashkëpunimit të suksesshëm bilateral – Donacion nga SHBA për Armatën e Republikës së Maqedonisë

Sot, në Qendrën për Riparime Teknike, u dëshmuan marrëdhëniet e suksesshme bilaterale midis Republikës së Maqedonisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, veçanërisht në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. Gjegjësisht, në praninë e ministrit të Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferri, shefit të Shtabit të Përgjithshëm të ARM-së, gjeneral nënkolonel Goranço Koteski, ambasadorit të […]

Bashkëpunimi i ndërsjellë – prioritet në agjendat e Republikës së Maqedonisë dhe Malit të ZiМеѓусебната соработка – високо на агендите на Република Македонија и на Црна Гора

Bashkëpunimi i ndërsjellë – prioritet në agjendat e Republikës së Maqedonisë dhe Malit të Zi

Zhvillimi i bashkëpunimit bilateral dhe rajonal, ftesa e hapur për shfytëzimin e qendrave rajonale në Republikën e Maqedonië, si dhe mundësitë e shtetit për ndihmë dhe mbështetje në proceset integruese të Malit të Zi, ishin temat mbi të cilat biseduan ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi dhe ambasadori i Malit të Zi […]

Intensification of the bilateral cooperation between the Republic of Macedonia and the Kingdom of SwedenIntensifikimi i bashkëpunimit bilateral mes Republikës së Maqedonisë dhe Mbretërisë së SuedisëИнтензивирање на билатералната соработка помеѓу Република Македонија и Кралството Шведска

Intensifikimi i bashkëpunimit bilateral mes Republikës së Maqedonisë dhe Mbretërisë së Suedisë

Sot në Ministrinë e Mbrojtjes, ministri Talat Xhaferi realizoi takim me ambasadorin e Mbretërisë së Suedisë në Republikën e Maqedonisë, Mac Arne Stefanson ku u potencua mundësia për inicim të Marrëveshjes për Bashkëpunim bilateral në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. Gjatë bisedimeve ministri Xhaferi dhe ambasadori Stefanson trajtuan edhe bashkëpunimin në kontekst të institucioneve të […]

Integrimet euroatlantike, pjesëmarrja në operacionet paqeruajtëse dhe bashkëpunimi rajonal – tema nga takimi i ministrit Xhaferi me Erhard BusekЕвроатлантските интеграции, учеството во мировните операции и регионалната соработка – теми на средбата на министерот Џафери со Ерхард Бусек

Integrimet euroatlantike, pjesëmarrja në operacionet paqeruajtëse dhe bashkëpunimi rajonal – tema nga takimi i ministrit Xhaferi me Erhard Busek

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot në premiset e Ministrisë realizoi takim me Erhard Busek, kryetar i forumit evropian „Alpbah“, si dhe koordinator special i mëparshëm i Paktit të Stabilitetit për Evropën Juglindore. Ministri Xhaferi, në takim njoftoi bashkëbiseduesin me përpjekjet dhe nismat aktuale të Ministrisë në rrugën drejt integrimeve euroatlantike, […]

Announcement – efforts for transparent, timely and correct public informationLajmërim –për informim të saktë, transparent dhe në kohë të publikutИзвестување – напори за транспарентно, навремено и точно информирање на јавноста

Lajmërim –për informim të saktë, transparent dhe në kohë të publikut

Në interes të përcjelljes së saktë dhe të përpiktë të informatave lidhur me aktivitetet e Ministrisë së Mbrojtjes dhe Armatës së Republikës së Maqedonisë, si dhe në drejtim të parandalimit të dezinformatave të mundshme dhe keqpërdorimit të emrit të Ministrisë dhe ARM-së, sidomos përmes profileve jozyrtare në rrjetet sociale, theksojmë se vendi i vetëm ku […]

Exchange of experiences for the resource management system in the defence: meeting of Minister Xhaferi with professor MeleseShkëmbim përvojash në sistemin e menaxhimit me burimet në Mbrojtje: takim i ministrit Xhaferi me profesorin Meles Размена на искуства за системот за менаџирање со ресурсите во одбраната: средба на министерот Џафери со професорот Мелес

Shkëmbim përvojash në sistemin e menaxhimit me burimet në Mbrojtje: takim i ministrit Xhaferi me profesorin Meles

Ministri i Mbrojtjes së Repulikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot në hapësirat e Ministrisë, realizoi takim me profesor dr. Faransoa Meles nga Instituti për Menaxhim me Burimet në Mbrojtje, nga Monterej, SHBA. Në takim bashkëbiseduesit shkëmbyen përvoja dhe mendime lidhur me Sistemin për Planifikim, Programim, Buxhetim dhe Ekzekutim (SPPBE) i cili, ne fakt paraqet një […]

Minister Xhaferi: With the integration of the region in the Euro-Atlantic family, the Balkans are becoming part of a united Europe Ministri Xhaferi: Me integrimin e rajonit në familjen euroatlantike, Ballkani bëhet pjesë e Evropës së bashkuarМинистерот Џафери: Со интеграцијата на регионот во евроатлантското семејство, Балканот станува дел од обединета Европа

Ministri Xhaferi: Me integrimin e rajonit në familjen euroatlantike, Ballkani bëhet pjesë e Evropës së bashkuar

Integrimi euroatlantik i rajonit, integrimi i Republikës së Maqedonisë në këto struktura, si dhe buxheti i mbrojtjes dhe implikimet e tij mbi procesin integrues të vendit tonë në BE dhe NATO janë tre elementet kyçe në të cilat u ndal ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, në fjalimin e tij të sotëm […]

The Republic of Macedonia, its aspirations and the common security policy – topics of the lecture by Minister Xhaferi in the Military AcademyRepublika e Maqedonisë, aspiratat e saj dhe politika e përbashkët e sigurisë – tema nga ligjerata e ministrit Xhaferi në Akademinë UshtarakeРепублика Македонија, нејзините аспирации и здружената безбедносна политика – теми на предавањето на министерот Џафери на Воената академија

Republika e Maqedonisë, aspiratat e saj dhe politika e përbashkët e sigurisë – tema nga ligjerata e ministrit Xhaferi në Akademinë Ushtarake

Ministri i Mbrojtje së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot para auditorit nga studimet pasdiplomike në Akademinë Ushtarake „Gjeneral Mihailo Apostollski“ nga Shkupi, mbajti një ligjeratë në temë kushtuar politikës së përbashkët të Mbrojtjes dhe Sigurisë në Bashkimin Evropian si dhe përkushtimit të Republikës së Maqedonisë drejt qëllimeve të saja strategjike – anëtarësimit në NATO […]