Headlines

Dimitriev-Lokhard: Maqedonia, e para në rajon në zhvillimin e platformave për mbrojtje kibernetikeДимитриев – Локхард: Македонија, прва во регионот за развивање платформи за сајбер одбрана

Dimitriev-Lokhard: Maqedonia, e para në rajon në zhvillimin e platformave për mbrojtje kibernetike

Republika e Maqedonisë është udhëheqës në rajon e më gjërë, kur bëhet fjalë për zhvillimin e projekteve dhe platformave që e trajtojnë fushën e mbrojtjes dhe sigurisë kibernetike. Këtë konkluduan zëvendës ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Emil Dimitriev dhe Itamara Lokhard, drejtor i Nismës për Mbrojtje Kibernetike pranë Institutit për Studime Ndërkombëtare nga […]

Xhaferi - Farkas: determined and focused towards the future strengthening of the defence capabilities of MacedoniaXhaferi - Farkash: Të vendosur dhe të drejtuar kah përforcimi i mëtutjeshëm të kapaciteteve mbrojtëse të Republikës së MaqedonisëЏафери-Фаркаш: одлучни и насочени кон понатамошното зајакнување на одбранбените капацитети на Македонија

Xhaferi – Farkash: Të vendosur dhe të drejtuar kah përforcimi i mëtutjeshëm të kapaciteteve mbrojtëse të Republikës së Maqedonisë

Gjendja aktuale në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Armatën e Republikës së Maqedonisë, prioritetet dhe planet e ardhëshme si dhe modalitetet për vazhdimin dhe mbindërtimin e bashkëpunimit gjithëpërfshirës midis Republikës së Maqedonisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës ishin temat mbi të cilat, sot, në Ministrinë e Mbrojtjes, diskutuan ministri Xhaferi dhe zëvendës-ndihmësja e sekretarit të […]

Xhaferi - De Crem: the Republic of Macedonia and the Kingdom of Belgium dedicated to the promotion of mutual cooperationXhaferi - De Krem: Republika e Maqedonisë dhe Mbretëria e Belgjikës të përkushtuar në avansimin e bashkëpunimit të ndërsjellëЏафери-Де Крем: Македонија и Белгија посветени на унапредувањето на меѓусебната соработка

Xhaferi – De Krem: Republika e Maqedonisë dhe Mbretëria e Belgjikës të përkushtuar në avansimin e bashkëpunimit të ndërsjellë

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot në kuadër të vizitës zyrtare në Mbretërinë e Belgjikës realizoi takim me homologun e tij, Piter de Krem, zëvendës ministër dhe ministër i Mbrojtjes së Mbretërisë së Belgjikës. Dy bashkëbiseduesit në takim diskutuan mbi bashkëpunimin mes dy vendeve, në nivel bilateral, por edhe në korniza […]

Commemoration and a wreath laying ceremony on the memorial of the memorial of the killed British soldiersMemorial dhe vendosje kurore në kujtesë të ushtarëve të rënë britanikКомеморација и положување венец во спомен на починатите британски војници

Memorial dhe vendosje kurore në kujtesë të ushtarëve të rënë britanik

Sot, ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, vuri kurorë mbi varrezat ushtarake britanike në Shkup. Përkujtimorja e varrezave ushtarake, ku ndodhen varrezat e 117 ushtarëve, në përkujtim të atyre të cilët kanë humbur jetën dhe paraqet kujtesë për tragjedinë dhe jetërat e rëna të ushtarëve britanik.

Ministri Xhaferi vuri kurora në varrezat franceze dhe gjermane në Manastir dhe PrilepМинистерот Џафери положи венци на француските и на германските гробишта во Битола и Прилеп

Ministri Xhaferi vuri kurora në varrezat franceze dhe gjermane në Manastir dhe Prilep

„Përkujtimi i sotëm i përbashkët është një mesazh dhe mësim për të gjithë ne që sipas këtij shembulli dhe në këtë rrugë duhet të ecim përpara, rrugë që partnerët dhe miqtë tanë e kanë ecur më shumë se 50 vjet më parë dhe vazhdojnë ta ecin. Kjo ditë është një mesazh i madh për të […]

Një hap drejt njohjes së shkathtësive dhe diturive të reja – betimi solemn i ushtarëve që kryejnë shërbimin vullnetar ushtarakЧекор кон осознавање на нови вештини и знаења – свечена заклетва на војници на доброволно служење воен рок

Një hap drejt njohjes së shkathtësive dhe diturive të reja – betimi solemn i ushtarëve që kryejnë shërbimin vullnetar ushtarak

Sot, në kazermën e Velesit „Alekso Demnievski Bauman“, 255 qytetarë të Republikës së Maqedonisë, prej të cilëve 17 pjesëtare të gjinisë femërore, dhanë betimin solemn për shërbim vullnetar ushtarak. Në fjalën e tij para brezit të 21 të ushtarëve, zëvendës ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Emil Dimitriev, në kontekst të betimit të dhënë, […]

Macedonia and Montenegro with intensive cooperation in the defence areaMaqedonia dhe Mali i Zi kanë bashkëpunim intensiv në fushën e mbrojtjesМакедонија и Црна Гора со интензивна соработка во областа на одбраната

Maqedonia dhe Mali i Zi kanë bashkëpunim intensiv në fushën e mbrojtjes

Republika e Maqedonisë dhe Republika e Malit të Zi kanë bashkëpunim të shkëlqyer dhe pa dyshim të dobishëm në fushën e Mbrojtjes dhe Sigurisë, bashkëpunim ky që është në interes të të dy vendeve, por edhe rajonit në përgjithësi. Këtë theksuan ministrat Xhaferi dhe Pejanoviq-Gjurishiq në takimin e sotëm, si pjesë e vizitës zyrtare të […]

Minister Xhaferi : language training and other types of collaboration are tools for overcoming misunderstandingsMinistri Xhaferi: Trajnimet dhe format tjera të bashkëpunimit janë vegla të mira për kapërcimin e mosmarrëveshjeveМинистерот Џафери: Јазичната обука и другите видови соработка се алатка за надминување на недоразбирањата

Ministri Xhaferi: Trajnimet dhe format tjera të bashkëpunimit janë vegla të mira për kapërcimin e mosmarrëveshjeve

Republika e Maqedonisë dhe Ministria e Mbrojtjes janë çdoherë të hapur për bashkëpunim më të afërm dhe më aktiv me të gjitha vendet-partnere dhe për kënaqësinë tonë të madhe laboratori për mësimin e gjuhës greke, që nga hapja në vitin 2007 e deri më sot funksionon pandërprerë. Këtë e theksoi ministri i mbrojtjes, Talat Xhaferi […]

Minister Besimi met Daniel Serwer Ministri Besimi u takua me Daniel Server Министерот Бесими се сретна со Даниел Сервер

Ministri Besimi u takua me Daniel Server

Ministri i mbrojtjes i Republikës së Maqedonisë Fatmir Besimi u takua me Daniel Server, analist i njohur, profesor universitetar dhe ish-drejtor i Institutit për Paqe të Ballkanit në Uashington, Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në takim u shkëmbyen mendime mbi situatën në rajon dhe integrimin e Republikës së Maqedonisë në NATO dhe në Bashkimin Evropian. […]

Minister Besimi met with the Committee for the supervision of the application of communication interception techniques by the MoI and the MoD Takim i ministrit Besimi me Komisionin për mbikqyrje dhe zbatim të masave për monitorim të komunikimeve nga ana e MB-së dhe MM-së  Средба на министерот Бесими со Комисијата за надзор и спроведување на мерките за следење на комуникациите од страна на МВР и МО

Takim i ministrit Besimi me Komisionin për mbikqyrje dhe zbatim të masave për monitorim të komunikimeve nga ana e MB-së dhe MM-së

Sot, minstri i mbrojtjes i Republikës së Maqedonisë, Fatmir Besimi realizoi takim pune me Komisionin e Kuvendit për mbikqyrje dhe zbatim të masave për monitorim të komunikimeve nga Ministria e Punëve të Brendshme dhe Ministria e Mbrojtjes, i kryesuar nga kryetari i komisionit, Tito Petkovski dhe anëtarët Tanja Tomiç dhe Talat Xhaferi. Në takim morrën […]