Special

 Minister Jolevski laid a wreath on the tomb of the unknowns in ArlingtonMinistri Jolevski vendosi kurorë me lule të freskëta në monumentit e heroit të panjohur  në ArlingtonМинистерот Јолевски положи венец со свежо цвеќе на споменикот на незнајниот јунак во Арлингтон

Ministri Jolevski vendosi kurorë me lule të freskëta në monumentit e heroit të panjohur në Arlington

Macedonia and Hungary are committed to developing their mutual cooperation Maqedonia dhe Hungaria jane te perkushtuar në zhvillimin e bashkëpunimit të ndërsjellëМакедонија и Унгарија се посветени на развојот на меѓусебната соработка

Maqedonia dhe Hungaria jane te perkushtuar në zhvillimin e bashkëpunimit të ndërsjellë

Bashkëpunimi ndërmjet armatave është me interes të madh si për Maqedoninë ashtu edhe për Hungarinë, tha ministri i mbrojtjes, Zoran Jolevski në takimin e sotëm me shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Hungarisë, gjenerali Tibor Benko, i cili qëndron për vizitë zyrtare në vendin tonë. Duke u falënderuar për mbështetjen e […]

Minister Jolevski: Complete integration into the Euro – Atlantic organizations is a top priority for the Republic of MacedoniaMinistri Jolevski: Integrimi i plotë në Organizatat Euroatlantike është prioritet i lartë i Republikës së MaqedonisëМинистерот Јолевски: Целосна интерграција во Евроатлантските организации е врвен приоритет на Република Македонија

Ministri Jolevski: Integrimi i plotë në Organizatat Euroatlantike është prioritet i lartë i Republikës së Maqedonisë

„Me përkushtim do të vazhdojmë të hapërojmë drejt rrugës të anëtarësimit të plotë. Vendi im ndan vlerat e NATO-s. Ato janë rëndësishme për ne dhe për këtë ne jemi të obliguar të sigurojmë kontributin tonë në misionet e udhëhequra nga NATO sipas kapaciteteve në dispozicion“, theksoi ministri i Mbrojtjes Zoran Jolevski në Bruksel në vizitën […]

The new Minister of Defence, Zoran Jolevski, has taken over the function from his predecessor, Talat XhaferiMinistri i ri Jolevski merr detyrën nga paraardhësi i tij Talat Xhaferi Новиот министер за одбрана Зоран Јолевски ја презема функцијата од неговиот претходник Талат Џафери

Ministri i ri Jolevski merr detyrën nga paraardhësi i tij Talat Xhaferi

„Të jesh pjesë e Mbrojtjes së atdheut është nder dhe krenari. Të jesh pjesë e ekipit i cili vazhdimisht e bën krenar shtetin atdheun tonë gjithkund nëpër botë, është një sfidë të cilës duhet afruar me respektin adekuat. Të jesh ministër i Mbrojtjes është nder, krenari, por edhe përgjegjësi e madhe“ – tha ministri i […]

Minister Xhaferi welcomed the ARM contingent that will participate in the exercise “Quick Lion” in the Kingdom of BelgiumMinistri Xhaferi priti kontingjentin e ARM-së, i cili do të marrë pjesë në stërvitjen ,,Quick Lion”, në Mbretërinë e BelgjikësМинистерот Џафери го пречека контингентот на АРМ, кој ќе учествува во вежбата ,,Quick Lion”, во Кралството Белгија

Ministri Xhaferi priti kontingjentin e ARM-së, i cili do të marrë pjesë në stërvitjen ,,Quick Lion”, në Mbretërinë e Belgjikës

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, i shoqëruar nga një delegacion i lartë nga MM dhe ARM, sot priti përfaqësuesit e kontingjentit të ARM–së të cilët do të marrin pjesë në stërvitjen ,,Quick Lion” e cila realizohet në kuadër të Grupit Luftarak të të BE-së, EU BG 2014-2, i udhëhequr nga Mbretëria […]

Minister Xhaferi: Terrorism is a globally negative presence which we can defeatMinistri Xhaferi: Terrorizmi është një paraqitje negative globale të cilën mundemi ta fitojmëМинистерот Џафери: Тероризмот е глобална негативна појава која можеме да ја победиме

Ministri Xhaferi: Terrorizmi është një paraqitje negative globale të cilën mundemi ta fitojmë

Terrorizmin mundemi ta fitojmë përmes sigurisë korporative, dhe promovimit të vlerave të përbashkëta demokratike të shkëmbyera të qenies njerëzore. Kjo paraqitje mund të fitohet vetëm përmes angazhimit të të gjitha burimeve shoqërore, përfshirë edhe sitemet fuknsionale politke, ekonomike, ligjore dhe sociale, theksoi ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, në fjalimin e tij […]

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Anders Fog Rasmusen për vizitë në Republikën e MaqedonisëГенералниот секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен во посета на Македонија

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Anders Fog Rasmusen për vizitë në Republikën e Maqedonisë

Në kuadër të vizitës në Rajon, sot, për vizitë pune njëditore në Republikën e Maqedonisë qëndroi Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Anders Fog Rasmusen, me ç’rast krahas takimit me kryetarin e Qeverisë, Nikola Gruevski, realizoi takim edhe me ministrin e Mbrojtjes dhe atë të Punëve të Jashtme, Talat Xhaferi dhe Nikola Poposki. Në takim u […]

Minister Xhaferi at the International conference in Tirana, the Republic of AlbaniaMinistri Xhaferi merr pjesë në konferencën ndërkombëtare në Tiranë, Republikën e Shqipërisë Министерот Џафери на меѓународна конференција во Тирана, Република Албанија

Ministri Xhaferi merr pjesë në konferencën ndërkombëtare në Tiranë, Republikën e Shqipërisë

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot morri pjesë në konferencën ndërkombëtare të 17-të të titulluar „NATO – 20 Vite Partneritet për Sigurinë Euroatlantike dhe Ndërkombëtare“ që mbahet në Tiranë, Republikën e Shqipërisë, në organizim të Këshillit Atlantik të Shqipërisë dhe NATO-s, departamenti për diplomaci publike.             Konsideratë e veçantë në konferencën […]

Confirmation for the excellent relations between the Republic of Macedonia and the PR of China – farewell meeting of Minister Xhaferi with Ambassador ZhiweiKonfirmim i marrëdhënieve të shkëlqyera midis Republikës së Maqedonisë dhe RP të Kinës  – takim lamtumirës mes ministrit Xhaferi dhe ambasadorit ZhiveiПотврда за одличните односи помеѓу Република Македонија и НР Кина – проштална средба на министерот Џафери со амбасадорот Зхивеи

Konfirmim i marrëdhënieve të shkëlqyera midis Republikës së Maqedonisë dhe RP të Kinës – takim lamtumirës mes ministrit Xhaferi dhe ambasadorit Zhivei

Republika e Maqedonisë dhe Republika Popullore e Kinës kanë marrëdhënie të shkëlqyera dhe një bashkëpunim të frytshëm në fushën e Mbrojtjes dhe Sigurisë, fakt ky që mund të konfiormohet edhe nga kontaktet e shpeshta midis përfaqësuesëve të lartë të dy vendeve. Këtë e theksuan ministri i i mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi dhe […]

Visit of Minister Xhaferi and General Koteski to the basic combat training of professional soldiersVizitë e ministrit Xhaferi dhe gjeneralit Koteski në trajnimin elementar luftarak për ushtarët profesionalПосета на министерот Џафери и генералот Котески на основната борбена обука на професионалните војници

Vizitë e ministrit Xhaferi dhe gjeneralit Koteski në trajnimin elementar luftarak për ushtarët profesional

„Si ministër i Mbrojtjes doja që personalisht të sigurohem se këtu gjithçka që punoni është e përshtatshme dhe se i keni të gjtiha mjetet që ju nevojiten. Ju siguroj se do të bëjmë gjithçka që është në fuqinë tonë për të krijuar kushte më të mira për punë“, theksoi ministri i Mbrojtjes së Republikës së […]