Special

Renovations continue - two more army units in a completely renovated modern building in the Ilinden barracksRindërtimet vazhdojnë - dy njësi të tjera të Armatës në një ndërtesë moderne plotësisht të rinovuar në kazermat "Ilinden"Реконструкциите продолжуваат – уште две армиски единици во целосно обновен модерен објект во касарната „Илинден“

Rindërtimet vazhdojnë – dy njësi të tjera të Armatës në një ndërtesë moderne plotësisht të rinovuar në kazermat “Ilinden”

Përmirësimi i kushteve të punës së pjesëtarëve të Armatës vazhdon. Sot, ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, vizitoi ndërtesën e rindërtuar plotësisht në kazermat Ilinden, e cila do të strehojë Gardën e Armatës dhe batalionin për mbështetje të Shtabit të Përgjithshëm dhe Garnizonin e Shkupit. Ky është objekti i tretë plotësisht i rindërtuar i Armatës, dhe […]

US Secretary of Defense Lloyd Austin to Shekerinska: North Macedonia is our valued friend and ally Sekretari amerikan i Mbrojtjes Ostin i shkruan Shekerinskës:  Maqedonia e Veriut është miku dhe aleati ynë i vlerësuarАмериканскиот секретар за одбрана Остин до Шекеринска: Северна Македонија е наш ценет пријател и сојузник

Sekretari amerikan i Mbrojtjes Ostin i shkruan Shekerinskës: Maqedonia e Veriut është miku dhe aleati ynë i vlerësuar

Sekretari i Mbrojtjes i SHBA-së Llojd Ostin i dërgoi një letër ministres Radmilla Shekerinska duke e falënderuar atë lidhur me urimin për emërimin e tij si Sekretar i Mbrojtjes dhe duke na uruar përvjetorin e ardhshëm të anëtarësimit në NATO. “Maqedonia e Veriut është një mik dhe aleat i vlerësuar dhe unë pres që të […]

The Army received new American riflesRenxherët e Armatës fituan hapësira të reja të rinovuaraАрмиските ренџери добија нови реновирани простории

Renxherët e Armatës fituan hapësira të reja të rinovuara

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot në kazermën „Ilinden“ vizitoi selinë e re të rinovuar të njësitit të armatës „Renxherët“ e cila shtrihet në mbi 4.000 metra katror sipërfaqe dhe ku në disa muajt e kaluar janë kryer punë intensive të rikonstruimit dhe modernizimit infrastrukturor të kësaj hapësire. Duke i uruar „renxherët” për hapësirat e […]

The Army received new American riflesArmata fitoi pushkë të reja amerikane Армијата доби нови американски пушки

Armata fitoi pushkë të reja amerikane

Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut prej sot ka mbi 1.200 pushkë automatike M-4, të cilat janë dhuruar nga partneri ynë strategjik dhe aleati i NATO-s, Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Me këtë shumë, përveç forcave speciale që kanë përdorur deri më tani, pushkët automatike M-4 do të jenë pjesë e armatimit të këmbësorisë […]

Shekerinska and Karlin signed a new Memorandum of Cooperation between North Macedonia and the United States, which reflects the intensified defence cooperation between the two countriesShekerinska dhe Karlin nënshkruajnë Memorandum të ri të Bashkëpunimit midis Maqedonisë së Veriut dhe SHBA-së i cili pasqyron bashkëpunimin e intensifikuar të mbrojtjes midis dy vendeve Шекеринска и Карлин потпишаа нов Меморандум за соработка меѓу Северна Македонија и САД, кој ја отсликува интензивираната одбранбена соработка помеѓу двете земји

Shekerinska dhe Karlin nënshkruajnë Memorandum të ri të Bashkëpunimit midis Maqedonisë së Veriut dhe SHBA-së i cili pasqyron bashkëpunimin e intensifikuar të mbrojtjes midis dy vendeve

Miniistrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska dhe Ndihmës Sekretarja e Mbrojtjes e SHBA-së për Çështjet e Sigurisë Ndërkombëtare Mara Karlin nënshkruan një Memorandum të ri të Bashkëpunimit të Mbrojtjes midis Maqedonisë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shkup dhe Uashington. Nënshkrimi i Memorandumit në Ministrinë e Mbrojtjes u ndoq nga ambasadorja e SHBA, […]

Shekerinska and Byrnes in Krivolak: Together with the United States we are developing Military Range Krivolak into an excellent NATO capacityShekerinska dhe Bërns në Krivollak: E zhvillojmë poligonin Krivollak së bashku me SHBA në një kapacitet të shkëlqyeshëm të NATO-sШекеринска и Брнз на Криволак: Полигонот Криволак го развиваме заеднички со САД во одличен НАТО капацитет

Shekerinska dhe Bërns në Krivollak: E zhvillojmë poligonin Krivollak së bashku me SHBA në një kapacitet të shkëlqyeshëm të NATO-s

„Kjo është një ditë e shkëlqyeshme për Armatën, për mbrojtjen maqedonase, por kjo është një ditë e shkëlqyer edhe për partneritetin tonë strategjik me SHBA. “Së bashku me SHBA dhe forcat e tyre të armatosura, planifikojmë zhvillimin e Krivollakut, punojmë së bashku në zhvillimin e Krivollakut, dhe këtë pranverë ne do të vazhdojmë ta përdorim […]

Shekerinska on the census: It is time to make the count, we have waited long enough!Shekerinska për regjistrimin: Është koha të numërohemi, mjaft kemi pritur!Шекеринска за пописот: Време е да се преброиме, доволно чекавме!

Shekerinska për regjistrimin: Është koha të numërohemi, mjaft kemi pritur!

„Pas dy dekadash, më në fund kemi njohuri, mundësi dhe marrëveshje se regjistrimi është operacioni më i rëndësishëm statistikor që nuk duhet ta vonojmë. Regjistrimi i ardhshëm është detyrimi dhe përgjegjësia jonë e përbashkët. “Duhet të shohim se sa jemi, në mënyrë që të krijojmë politika të përshtatshme që do të jenë realiste dhe të […]

North Macedonia and NATO strengthen the response to cyber attacks – signed Memorandum of UnderstandingMaqedonia e Veriut dhe NATO forcojnë përgjigjen ndaj sulmeve kibernetike - Nënshkruhet Memorandumi Bashkëpunimi Северна Македонија и НАТО го зајакнуваат одговорот на сајбер нападите – потпишан Меморандум за соработка

Maqedonia e Veriut dhe NATO forcojnë përgjigjen ndaj sulmeve kibernetike – Nënshkruhet Memorandumi Bashkëpunimi

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska dhe Ndihmës Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s David van Weel, si Kryetar i Komitetit të Menaxhimit të Mbrojtjes Kibernetike të NATO-s, nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi dhe Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes kibernetike midis Maqedonisë së Veriut dhe NATO-s. Ky Memorandum Mirëkuptimi synon të rrisë dhe zgjerojë bashkëpunimin dhe ndihmën në […]

Shekerinska at the Meetings of NATO Ministers of Defence – the future of NATO missions in Afghanistan and Iraq are discussedShekerinska në takim ministror të NATO-s -  diskutohet e ardhmja e misioneve të NATO-s në Afganistan dhe IrakШекеринска на состанок на НАТО министрите за одбрана - се дискутира за иднината на мисиите на НАТО во Авганистан и Ирак

Shekerinska në takim ministror të NATO-s – diskutohet e ardhmja e misioneve të NATO-s në Afganistan dhe Irak

Dita e dytë e punës e takimit të ministrave të mbrojtjes të NATO-s qe përkushtuar të ardhmes së misioneve të NATO-s në Afganistan dhe Irak. Lidhur me Misionin e NATO-s “Mbështetje e Vendosur”, ku Maqedonia e Veriut gjithashtu kontribuon me forcat e saj, ministrat e mbrojtjes ndanë mendimin se negociatat e paqes duhet të vazhdojnë, […]

Shekerinska on the Meetings of NATO Ministers of Defence: North Macedonia has already fulfilled one of the NATO commitments from Wales for investments in the modernization of the ArmyShekerinska në takim ministror të NATO-s:  Maqedonia e Veriut tashmë ka përmbushur një nga detyrimet ndaj NATO-s nga Uellsi për investime në modernizimin e ArmatësШекеринска на министерски состанок на НАТО:  Северна Македонија веќе ја исполни една од НАТО обврските од Велс  за инвестиции во модернизација на Армијата

Shekerinska në takim ministror të NATO-s: Maqedonia e Veriut tashmë ka përmbushur një nga detyrimet ndaj NATO-s nga Uellsi për investime në modernizimin e Armatës

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot morri pjesë në takimin e Këshillit Euroatlantik të NATO-s në nivel të ministrave të mbrojtjes përmes një lidhje të mbrojtur me videokonferencës. Brenda ditës së parë të punës, ministrat e mbrojtjes filluan përgatitjet për samitin e ardhshëm të Aleancës, të planifikuar të zhvillohet deri në fund të vitit në […]