Special

Armata ripërtërihet - kadetë të rinj në Akademinë Ushtarake, nëntogerë të rinj në njësiАрмијата се подмладува – нови питомци на Воената академија, нови офицери во единиците

Armata ripërtërihet – kadetë të rinj në Akademinë Ushtarake, nëntogerë të rinj në njësi

Njëzet e shtatë nëntogerë që përfunduan arsimin e tyre në Akademinë Ushtarake që sot janë oficerët e rinj në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Forcat e Armatosura të Malit të Zi, Bosnjë dhe Hercegovinës dhe Kosovës. Sot në Akademinë Ushtarake, përveç promovimit të togerëve, u pranuan edhe 40 kadetë të rinj, të […]

Maqedonia e Veriut, shtyllë e sigurisë dhe stabilitetit në rajon – dërgohet sloemnisht kontigjenti i parë në misionin e KFOR-it në KosovëСеверна Македонија, столб на безбедноста и стабилноста во регионот – свечено испратен првиот контингент во мисијата КФОР на Косово

Maqedonia e Veriut, shtyllë e sigurisë dhe stabilitetit në rajon – dërgohet sloemnisht kontigjenti i parë në misionin e KFOR-it në Kosovë

„Para nesh mund të shohim Armatën tonë të NATO-s, para nesh janë 44 vetë, pjesëtarë të përkushtuar, të motivuar dhe trima të Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët krah për krah, të barabartë midis të barabartëve do të tregojnë gjithçka që dinë dhe të gjitha ato aftësi dhe njohuri para kolegëve tanë […]

The army rejuvenates when you invest in it – 1800 applied on the competition for 200 professional soldiersArmata rinohet kur investoni në të - 1800 të paraqitur në konkursin për 200 ushtarë profesionistë Армијата се подмладува кога инвестирате во неа - 1800 пријавени на конкурсот за 200 професионални војници

Armata rinohet kur investoni në të – 1800 të paraqitur në konkursin për 200 ushtarë profesionistë

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot në stadiumin ushtarak vizitoi kandidatët për ushtarë profesionistë, ku aktualisht po kryhen kontrolle fizike. Ministrja Shekerinska theksoi se investimet gjatë tre viteve të kaluara në Armatë, veçanërisht rritja e pagave, përmirësimi i kushteve të punës, kthimi i besimit, kanë rezultuar që në këtë konkurs të ketë rreth 1800 kandidatë […]

The army and the defence are better when both women and men are equally welcome - Shekerinska at the promotion of the National Plan for "Women, Peace and Security"Armata dhe Mbrojtja janë më të mira kur gratë dhe burrat janë njësoj të mirëpritur - Shekerinska në promovimin e Planit Kombëtar për "Gratë, Paqja dhe Siguria" Армијата и одбраната се подобри кога се подеднакво добредојдени и жените и мажите – Шекеринска на промоцијата на Националниот план за „Жени, мир и безбедност“

Armata dhe Mbrojtja janë më të mira kur gratë dhe burrat janë njësoj të mirëpritur – Shekerinska në promovimin e Planit Kombëtar për “Gratë, Paqja dhe Siguria”

„Ne kemi treguar që iu japim mundësi shumë grave në mbrojtje dhe mendoj se kjo ka dhënë rezultate edhe në sektorë që nuk perceptohen si një mjedis me të drejta të barabarta për burrat dhe gratë. Ne kemi treguar se në tre vitet kur u sigurua anëtarësimi në NATO dhe kushte më të mira për […]

Maqedonia e Veriut është e përkushtuar për forcimin e unitetit dhe solidaritetit aleat, ndërsa si përgjigje ndaj kujdesit për aleatët e vet, NATO përgatiti një paketë të re të mbështetjes në luftën kundër KOVID -19Северна Македонија е посветена на зајакнување на сојузничкото единство и солидарност, а како одговор на грижата за своите сојузници НАТО подготви нов пакет поддршка во борбата со КОВИД -19

Maqedonia e Veriut është e përkushtuar për forcimin e unitetit dhe solidaritetit aleat, ndërsa si përgjigje ndaj kujdesit për aleatët e vet, NATO përgatiti një paketë të re të mbështetjes në luftën kundër KOVID -19

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, si pjesë e delegacionit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, kryesuar nga kryeministri Zoran Zaev, dhe e përbërë edhe nga ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, sot bëri një vizitë zyrtare në Selinë e NATO-s në Bruksel. „Maqedonia e Veriut është e përkushtuar në detyrimin për të […]

Shekerinska on the first academic day of the Faculty of Security: The chapter on NATO accession completed with success, now we are opening a new one for more opportunities for the younger generationsShekerinska në orën e parë akademike në Fakultetin e Sigurisë: Kapitulli mbi pranimin në NATO përfundoi me sukses, tani hapim një të ri për më shumë mundësi për brezat e rinj Шекеринска на првиот академиски час на Факултетот  за безбедност:  Поглавјето со приемот во НАТО заврши со успех, сега отвараме ново за повеќе шанси за младите генерации

Shekerinska në orën e parë akademike në Fakultetin e Sigurisë: Kapitulli mbi pranimin në NATO përfundoi me sukses, tani hapim një të ri për më shumë mundësi për brezat e rinj

„Vendi ynë është deklaruar se dëshiron të bëhet anëtar i NATO-s në një kohë kur shumica e të pranishmëve këtu, të gjithë ju studentë, nuk ishit lindur akoma. Kjo ëndërr zgjati shumë. Duhej ta lëviznim këtë maratonë të gjatë deri në fund, sepse edhe shteti, edhe qytetarët, e posaçërisht të rinjtë, prisnin dhe ishin lodhur […]

Meeting of Prime Minister Zaev and Minister Shekerinska with five returned staff officers from Afghanistan: You are the pride of the country and a desirable partner in international missionsTakimi i kryeministrit Zaev dhe ministres Shekerinska me pesë oficerë shtabi të kthyer nga Afganistani: Ju jeni krenaria e vendit dhe një partner i dëshirueshëm në misionet ndërkombëtareСредба на премиерот Заев и министерката Шекеринска со пет штабни офицери вратени од Авганистан: Вие сте гордост за државата и посакуван партнер во меѓународните мисии

Takimi i kryeministrit Zaev dhe ministres Shekerinska me pesë oficerë shtabi të kthyer nga Afganistani: Ju jeni krenaria e vendit dhe një partner i dëshirueshëm në misionet ndërkombëtare

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev dhe ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska u takuan me një grup oficerësh që u kthyen nga misioni “Mbështetja e Vendosur” në Afganistan. Në takim, i cili gjithashtu u ndoq nga zëvendësministri i Mbrojtjes Bashkim Hasani, kryeministri Zaev personalisht dhe në emër të Qeverisë falënderoi dhe përgëzoi […]

Shekerinska on a panel - discussion on media literacy and disinformation: We managed to become the most transparent Ministry, it is the basis for combating disinformationShekerinska në panel - diskutim mbi dituri mediatike dhe dezinformim: Ne arritëm të bëhemi Ministria më transparente, kjo është baza për të luftuar dezinformimin Шекеринска на панел – дискусија за медиумска писменост и дезинформации: Успеавме да станеме најтранспарентно Министерство, тоа е основа за борба против дезинформации

Shekerinska në panel – diskutim mbi dituri mediatike dhe dezinformim: Ne arritëm të bëhemi Ministria më transparente, kjo është baza për të luftuar dezinformimin

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, sot përmes një video konference, si folëse kryesore mori pjesë në konferencën me temë “Dituria mediatike dhe lufta kundër dezinformimit në kohë pandemie”, organizuar nga shoqata “Pse jo” dhe “SEECheck Netëork”, me mbështetje të Bashkimit Evropian, ndërsa u hap nga Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Punët e Jashtme […]

Shekerinska-Tonin: defense co-operation gains new momentum as NATO alliesShekerinska-Tonin: bashkëpunimi në mbrojtje fiton një intensitet të ri si aleatë të NATO-s Шекеринска – Тонин: соработката во одбраната добива нов интензитет како сојузници во НАТО

Shekerinska-Tonin: bashkëpunimi në mbrojtje fiton një intensitet të ri si aleatë të NATO-s

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska sot në Ministrinë e Mbrojtjes u takua me homologun e saj slloven, Matej Tonin, i cili në kuadër të vizitës shtetërore të Presidentit të Republikës së Sllovenisë, Borut Pahor, po qëndron për një vizitë zyrtare në vendin tonë. Ministrja Shekerinska falënderoi për mbështetjen e Republikës së Sllovenisë në rrugën tonë […]

Shekerinska: NATO membership has sealed our first mandate and will serve as an EU entry ticket in the secondShekerinska: Anëtarësimi në NATO është vula e mandatit të parë dhe biletë hyrëse për në BE në mandatin e dytëШекеринска: Членството во НАТО е печатот на првиот мандат и влезница за ЕУ во вториот

Shekerinska: Anëtarësimi në NATO është vula e mandatit të parë dhe biletë hyrëse për në BE në mandatin e dytë

„Anëtarësimi në NATO ishte një vulë e mandatit tonë të parë, dhe mandatit tim të parë, por është gjithashtu një vulë e hyrjes në Bashkimin Evropian në të dytin. Tani duhet të tregojmë se nuk mbajmë karrigen e NATO-s vetëm zyrtarisht, por jemi ulur në atë karrige sepse aleatët e tjerë në Aleancë mund të […]