Летен Кампус

Спортски активности на Летниот кампус 2012

Спортски активности на Летниот кампус 2012

Покрај динамичните активности во делот на едукација и обука на Летниот кампус 2012, треба да се истакне дека оваа година спортските активности беа особено богати, организирани и атрактивни. Беа застапени натпревари и во екипни и во поединечни спортови. Имаше натревари во мал фудбал, кошарка, одбојка, пинг-понг и шаф. За квалитетна координација на овој аспект на […]

CULTURAL AND ENTERTAINMENT ACTIVITIES OF THE SUMMER CAMPUS 2012КУЛТУРНО ЗАБАВНИ АКТИВНОСТИ НА ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

КУЛТУРНО ЗАБАВНИ АКТИВНОСТИ НА ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

Покрај останатите активности, летниот кампус оваа година изобилуваше од многу интересни културно забавни активности. Овој блок на активности започна со изборот за најталентиран учесник на летниот кампус. Целиот натпревар беше именуван како „Summer Campus GOT TALENT“ и истиот беше реализиран налик на светско познатото шоу за избор на најдобар талент. Четиричленото жири составено од офицерите […]

SUCCESSFUL IMPLEMENTATION OF CIVIL MILITARY COOPERATION AT SUMMER CAMPUS 2012 РЕАЛИЗИРАНА УСПЕШНА ЦИВИЛНО ВОЕНА СОРАБОТКА  НА ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

РЕАЛИЗИРАНА УСПЕШНА ЦИВИЛНО ВОЕНА СОРАБОТКА НА ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

Во рамки на активностите во програмата на Меѓународниот Летен Кампус 2012  беше предвидена обработка на темата: Цивилно-воена соработка (CIMIC). Применувајќи го принципот на директно учење низ искуство, интернационален тим од десетина питомци од Република Македонија, Обединетото Кралство, Турција, Бугарија, Косово и Црна Гора и студенти од Република Македонија добија задача тимски и самостојно ја  испланираат […]

STAGE 2 OF 2012 SUMMER CAMPUS COMPLETED SUCCESSFULLYУСПЕШНО СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ ФАЗА 2 ОД ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

УСПЕШНО СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ ФАЗА 2 ОД ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

Откако беше завршен академскиот дел, питомците од Македонија, Бугарија, Црна Гора, Косово, Обединетото Кралство и Турција и студентите од Воена академија, Универзитет „Гоце Делчев“ Штип, Универзитет „св. Кирил и Методиј“ Скопје, Факултет за безбедност Скопје, ФОН Универзитет и Европски Универзитет на РМ ја започнаа фазата 2 од Летниот Кампус 2012. Во оваа фаза опфати извежбување […]

РЕАЛИЗИРАНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ИНФОРМАТИЧКА БЕЗБЕДНОСТ  - WORK SHOP SC2012 НА ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

РЕАЛИЗИРАНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ИНФОРМАТИЧКА БЕЗБЕДНОСТ – WORK SHOP SC2012 НА ЛЕТНИОТ КАМПУС 2012

Во рамките на Summer Campus 2012 година се во период од 22 до 26.06.2012 година се реализираше работилница за Информатичка безбедност (engl. Computer Security). На работилницата активно учество земаа питомците од родот врски на Воената академија ”Генерал Михаило Апостолски”- Скопје, придружна членка на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип. Работилницата, иако беше кратка, изобилуваше со интересни […]

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА ПРВАТА ФАЗА ОД МЕЃУНАРОДНАТА АКТИВНОСТ „ЛЕТЕН КАМПУС 2012“

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА ПРВАТА ФАЗА ОД МЕЃУНАРОДНАТА АКТИВНОСТ „ЛЕТЕН КАМПУС 2012“

Со свеченото отворање на 20.06.2012 година во Центарот за обука Пепелиште започна реализицијата на третата по ред меѓународна активност „Летен кампус“ година. Традиционално оваа активност е поделен на три дела. Првиот дел наречен академски дел траеше од 20-21.06.2012 година, при што на истиот беа извршени вкупно девет пленарни предавања од истакнати професори и експерти од […]

Open "Summer Campus 2012"Hapet  „Kampi veror 2012“Отворен „Летниот кампус 2012“

Отворен „Летниот кампус 2012“

„Ова е одлична можност идните воени лидери да ги почувствуваат предизвиците на работа во мултинационални состави, нешто што со сигурност ќе биде присутно во нивното идно работење во мисите на НАТО“, истакна во своето поздравно обраќање заменик-министерот за одбрана на Република Македонија, Емил Димитриев, на денешната свеченост по повод отворањето на „Летниот Кампус 2012“ во […]