Performansë e Batalionit të Nderit me pjesëtarët e Forcave të Armatosura të Republikës së Kroacisë

Batalioni i Nderit i Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, përkundër pranisë së vazhdueshme në ceremonitë më të larta shtetërore dhe ushtarake, ka intensifikuar bashkëpunimin me njësitet simotra të ushtri të armatave partnere në periudhën e kaluar.

Si pjesë e bashkëpunimit dypalësh me Forcat e Armatosura të Republikës së Kroacisë, sot rojet maqedonase së bashku me pjesëtarët e Trupave Nderi të Forcave të Armatosura Kroate mbajtën një shfaqje të përbashkët gjysmë ore ku demonstruan aftësitë e tyre.

Në performansën para Qendrës Tregtare “Biser” në lagjen Aerodrom të Shkupit, pjesëtarët e të dy njësive para të pranishmive demonstruan performansa ku paraqitën stërvitje me pushkë në rreshtim të nivelit të lartë.

Pjesëtarët e Batalionit të Nderit shfaqën pikën e famshme “Egzercir”, ndërsa rojet kroate u paraqitën me një stërvitje të tyre akrobatike ushtarake me pushkë të modifikuar. Saktësia e përkryer, sinkronizimi dhe efektet e trajtimit të armëve reflektojnë gatishmërinë dhe trajnimin e këtyre dy njësive.

Aktiviteti u bazua në bashkëpunimin dypalësh ushtarak në kryerjen e stërvitjes së përbashkët midis dy ushtrive, dhe kjo është hera e parë që pjesëtarët e këtyre dy njësive roje kanë pasur një performansë të përbashkët.

Në periudhën e kaluar, Orkestra Ushtarake e Armatës, e cila gjithashtu kishte një performansë sot të shkurtër, pati disa shfaqje të përbashkëta me orkestra ushtarake të ushtrive të tjera, e fundit nga të cilat ishte në prill kur ata performuan me orkestrat ushtarake të katër ushtrive të tjera.

Në ceremoninë e sotme e cila ishte e hapur për publikun morën pjesë Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Mbrojtjes Dragan Nikoliq, Drejtori i Shtabit të Përgjithshëm gjeneral-major Zoran Mileski, përfaqësues të Ambasadës së Republikës së Kroacisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabt të Përgjithshëm, Komunës së Aerodromit, qytetit të Shkupit, përfaqësues të korit ushtarako diplomatik dhe të tjerë.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail