Shekerinska viziton Batalionin e Këmbësorisë së Lehtë në kazermat e Shtipit: Ne krijojmë një njësi që me krenari do të mbajë flamurin maqedonas, por edhe distinktivin e NATO-s

Viti 2021 do të jetë një vit i trajnimit intensiv ditor të Batalionit të Këmbësorisë së Lehtë, në mënyrë që njësia jonë e deklaruar nga NATO, Grupi i Batalionit të Këmbësorisë së Lehtë, të arrijë gatishmërinë e plotë luftarake deri në mes të vitit 2022, kur ata do të vlerësohen sipas standardeve të NATO-s.

Ministrja Radmilla Shekerinska, e cila sot vizitoi pjesëtarët e Armatës që janë pjesë e njësisë sonë të deklaruar nga NATO, shprehu besimin se megjithëse periudha e përgatitjes është e shkurtër dhe pritjet janë të mëdha, me udhëheqjen dhe angazhimin e ushtarëve të rinj, ata paralajmërojnë sukses. Ajo shtoi se si vitin e kaluar ashtu edhe këtë vit, investimi në këtë njësi është një përparësi.

„Në vitin 2021 ne do të vëmë theksin kryesor në kapacitetin tonë në Shtip. Këtu dhe gjatë vitit 2020, por sidomos këtë vit, ne do të sigurojmë kushte vërtet më të mira të punës, për trajnim, për përgatitje për operacionet e drejtuara nga NATO. “Prandaj, jam e kënaqur të them se ushtarët e rinj më të mirë, nënoficerët dhe oficerët që do të përmbushin kriteret më të larta dhe që do të tregojnë rezultate do të kenë shansin e tyre për të punuar dhe përparuar këtu,” tha ministrja Shekerinska. Ajo shtoi se trajnimet filluan në vitin 2020 së bashku me ekipet e Mbretërisë së Bashkuar, dhe tani ne po vazhdojmë ato trajnime në mënyrë të pavarur.

„Kemi mësuar atë që mundemi nga aleatët, tani ne vazhdojmë të punojmë vetë dhe të krijojmë një njësi që do të mbajë me krenari flamurin maqedonas, por edhe distinktivin e NATO-s,” tha ministrja.

Ministrja theksoi se pas shumë vitesh, Armata ka një uniformë të re plotësisht të kompletuar luftarake, dhe ne ofrojmë pajisje të reja sportive për çdo pjesëtar të Armatës. Ajo theksoi se pjesëtarëve të Batalionit të Këmbësorisë së Lehtë u janë dhënë të ardhura shtesë dhe se këtë vit ne do të fillojmë me rindërtimin e dy ndërtesave në Shtip.

Shekerinska porositi se 2021 është një vit në të cilin ne do të tregojmë vendin tonë në Aleancë dhe të dëshmojmë në vepër se jemi një aleat i përkushtuar.

„Nëse në vitin 2020, ngjarja kryesore pozitive për të gjithë ne ishte anëtarësimi i Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO, pas gati tridhjetë vitesh pritjeje ose vrapimi, në vitin 2021, fokusi i të gjithë neve në mbrojtje do të jetë ta dëshmojmë atë praktikisht dhe të tregojmë në vepër se si jemi si një anëtar i Aleancës,” përfundoi ministrja.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail