Shekerinska në Ditën e Brigadës së Parë të Këmbësorisë: Ju ishit pararendësi ynë në NATO

Sot në kazermat “Strasho Pinxhur” në Petrovec u shënua Dita e Brigadës së Parë të Këmbësorisë. Në ceremoni morën pjesë ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, zëvendësministri Bashkim Hasani, shefi i Shtabit të Përgjithshëm Vasko Gjurcinovski dhe zyrtarë të tjerë të lartë të Armatës.

Duke uruar Ditën e njësive që janë pjesë e Brigadës së Parë të Këmbësorisë, ministrja Radmilla Shekerinska tha se roli i tyre në pandemi është vendimtar. “Ju keni qenë në Dibër, keni ndihmuar në sigurimin e ndërtesave publike, keni ndihmuar në dezinfektimin e zonave publike, keni siguruar kufirin për të mbështetur policinë, keni qenë kudo që ka pasur nevojë, dhe ne jemi mirënjohës për këtë,” tha ministrja.

„Nuk ka krenari më të madhe sesa t’i shërbesh popullit tënd. Ju u dhatë kurajë qytetarëve. Por ju ishit dhe jeni përfaqësuesit tanë në misionet në Afganistan dhe më parë në Irak, dhe sot në KFOR. “Me pjesëmarrjen tuaj në misione, ju ishit pararendësi ynë në NATO,” tha Shekerinska.

Lidhur me Batalionin e Këmbësorisë së Lehtë, i cili është pjesë e Brigadës së Parë të Këmbësorisë, ministri tha se është karta jonë e anëtarësimit në NATO dhe se standardet e paraqitura në stërvitjen dhe pajisjet e saj do të vazhdojnë të zbatohen për të gjithë Armatën.

„Ne u angazhuam për një Armatë të paguar mirë, dhe për shkak të kësaj pagat në Armatë rriteshin vazhdimisht. Ne u angazhuam për një Armatë shumë të motivuar dhe së bashku luftuam që secili pjesëtar i Armatës të merrte përfitime shtesë siç është kompensimi i qirasë. Ne gjithashtu u angazhuam për një Armatë të pajisur mirë, të trajnuar dhe efikase dhe kjo është arsyeja pse për herë të parë kemi një Armatë që ka uniformë të plotë dhe pajisje të plota nga koka te këmbët dhe nga kjo verë gjithashtu pajisje të plota sportive. Ne arritëm të pajisim njësinë inxhinierike me automjete dhe pajisje inxhinierike. Ne prokurojmë automjete të reja të blinduara të lehta. “Në mënyrë që ju të mundeni, në mënyrë që Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut të mund të tregojë se çfarë di dhe çfarë mund të bëjë,” tha ministrja Shekerinska.

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjeneral nënkolonel Vasko Gjurcinovski vlerësoi pjesëtarët e Brigadës së Parë të Këmbësorisë për profesionalizmin, cilësinë dhe rezultatet e tyre në kryerjen e detyrave të tyre, dhe theksoi se qytetarët dhe udhëheqja e shtetit i njohin këto rezultate. Në periudhën e ardhshme, ai tha, brigada do të përballet me një numër detyrash, përfshirë vazhdimin e ndihmës Ministrisë së Brendshme në trajtimin e krizës së migrimit dhe sigurimin e kufirit jugor dhe verior, si dhe ushtrime dhe trajnime intensive, për të cilën ai shprehu besim se si edhe deri më tani, do të kryhen me sukses.

Brigada e Parë e Këmbësorisë si një njësi e lartë taktike e përbashkët në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut është një forcë luftarake që siguron forca të gatshme për mbrojtjen dhe mbështetjen e interesave kombëtare në katastrofat natyrore, epidemitë dhe rreziqet e tjera brenda vendit dhe jashtë vendit, përmbush detyrimet ushtarake ndërkombëtare duke marrë pjesë në njësitë e deklaruara në misionet paqeruajtëse.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail