Shekerinska dhe Osmani pranuan donacion prej pajisjeve mbrojtësemedicinale nga Bullgaria – solidaritet aleat dhe evropian në vepër

Zëvendëskryetarja e Qeverisë dhe Ministre e Mbrojtjes, RadmillaShekerinska, së bashku me Zëvendëskryeministrin për Çështje Evropiane dhe Koordinator Nacional për ndihmëtë huaj në vend, Bujar Osmani, sot nga ambasadori i Bullgarisë Angel Angelov pranuan donacion prej pajisjeve mbrojtëse medicinale si ndihmë per ballafaqimin me COVID 19, dhe e dedikuar për shëndetin publik, si dhe për përfaqësuesit e Qendrës Mjekësore Ushtarake në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në pranim-dorëzimin e donacionit, Ministrja Shekerinska shprehi mirënjohje dhe potencoi se në periudhë kur Bullgaria po ballafaqohet me këtë krizë të madhe globale, tregon solidaritetine vërtetë të dy vendeve miqësore, fqinje, aleatë të Aleancës së NATO-s.

Zëvendëskryeministri Osmani theksoi rëndësinë e ndihmës së ndërsjellë në kohë krize globale, si shprehje të marrëdhënieve të mira ndër fqinjësoremes dy vendeve dhe promovimin të solidaritetit evropian në vepër. Ai potencoi se pajisjet mbrojtëse do të përdoren për dedikimin e vërtetë – luftën kundër pandemisë globale të shkaktuar nga COVID – 19 dhe se bashkëpunimi i këtillë është në kahje të plotësimittë qëllimit të përbashkët për një të ardhme evropiane për gjithë rajoni.

Donacioni në përgjithësi përbëhet prej 600 skafandërave mbrojtësemedicinalepër përdorim të shumëfishtë, 300 palë syze mbrojtëse dhe 300 vziria.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail