Takimi i kryeministrit Zaev dhe ministres Shekerinska me pesë oficerë shtabi të kthyer nga Afganistani: Ju jeni krenaria e vendit dhe një partner i dëshirueshëm në misionet ndërkombëtare

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev dhe ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska u takuan me një grup oficerësh që u kthyen nga misioni “Mbështetja e Vendosur” në Afganistan.

Në takim, i cili gjithashtu u ndoq nga zëvendësministri i Mbrojtjes Bashkim Hasani, kryeministri Zaev personalisht dhe në emër të Qeverisë falënderoi dhe përgëzoi oficerët për misionin e suksesshëm.

Kryeministri Zaev theksoi se pjesëtarët e Armatës sonë janë një krenari për vendin dhe me profesionalizmin e tyre të lartë janë një partner i dëshirueshëm në misionet ndërkombëtare.

“Tani jemi një anëtar i NATO-s. Dhe si një partner i barabartë, ne ndajmë me përgjegjësi kontributin në ruajtjen e paqes në botë. “Ju përfaqësoni vendin tonë në dritën më të mirë, gjë që është jashtëzakonisht e rëndësishme,” tha kryeministri Zaev.

Në takim, ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska theksoi se vendi ynë jep një kontribut të rëndësishëm duke marrë pjesë në misionet ndërkombëtare dhe deri më tani janë dërguar mbi 4,000 trupa.

“Unë jam e kënaqur që oficerët tanë kanë përfunduar me sukses misionin. Kjo është një përvojë e madhe për oficerët tanë. “Këto misione profilizojnë profesionistët tanë më të mirë,” tha ministrja Shekerinska.

Oficerët e shtabit, të cilët u kthyen nga Mazar-e-Sharif dhe u vendosën në kuadër të Komandës së Trajnimit, Këshillimit dhe Ndihmës – Veri, theksuan se trupat dhe oficerët tanë janë një partner i vlerësuar dhe i besuar në misionet ndërkombëtare.

Në takim u shpreh kënaqësia me kushtet e përmirësuara ndjeshëm në Armatë, duke theksuar mbështetjen e Qeverisë për përmirësimin e kushteve materiale, statusit dhe dinjitetit të ushtarëve dhe oficerëve.

Në të njëjtën kohë, u theksua se mbetet angazhimi për pjesëmarrje të mëtejshme në misionet ekzistuese dhe të reja ndërkombëtare.

Paqeruajtësit tanë përfunduan pjesëmarrjen e tyre në Komandën e Veriut në Afganistan, kthyen flamurin maqedonas në shtëpi dhe ia dhuruan kryeministrit.

Republika e Maqedonisë Veriore filloi kontributin e saj me oficerë të stafit në Komandën për Trajnim, Këshillim dhe Ndihmë – Veriut 6 vjet më parë dhe mori pjesë me 13 rotacione gjashtë-mujore.

Pjesëmarrja e anëtarëve të Ushtrisë në Misionin e Mbështetjes së Vendosur në Kabul, Afganistan, vazhdon deri në përfundimin e saj.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail